Okan Buruk: “Yeni Hayaller Şampiyonlar Ligi’nden Geçiyor”

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: “Yeni Hayaller Şampiyonlar Ligi’nden Geçiyor”

Okan Buruk: “Yeni Hayaller Şampiyonlar Ligi’nden Geçiyor”

Okan Buruk: “Yeni Hayaller Şampiyonlar Ligi’nden Geçiyor”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sezon öncesindeki Avusturya kampının son günlerinde Bein Sports’un sorularını yanıtladı.

Buruk, takımının son durumuyla ilgili bilgi verirken transfer süreci ve gelecek sezona ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

“Buna Hazırız”

Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri nedeniyle bu sezona çok daha erken başladıklarını vurgulayarak sözlerine başladı:

“Bu sene geçen seneye göre daha hızlı yol almamız gereken bir sene çünkü Şampiyonlar Ligi ön elememiz var. Tatil süresi de daha hızlı oldu ve oyuncular hızlı bir şekilde oynamaya başladı. Oyuncuları mental olarak hazırlamak önemliydi. Bunu hazırlık maçlarında gördüm. Bu sene Türkiye Ligi'nin dışında Şampiyonlar Ligi'nde de olmak istiyoruz. Kafa olarak da fizik olarak da buna hazırız.”

Hazırlık kampında performanslarıyla dikkat çeken oyuncular hakkında konuşan Okan Buruk, özellikle milli oyuncu Barış Alper Yılmaz ve geçen sezonu İtalya’da kiralık olarak geçiren Olimpiu Morutan’ı değerlendirdi:

"Barış Alper, formayı almak için çok çalışıyor. Bu sene bizim için çok önemli bir oyuncu olacak. Morutan da kendini gösterip hazırlık maçlarında takıma iyi adapte oldu. İnşallah ondan da faydalanırız bu sezon."

“İki Takımın da Üstündeyiz”

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için ön eleme aşamasında ilk olarak Zalgiris Vilnius - FC Struga maçının galibiyle karşılaşacak olan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, her iki takımdan da bariz olarak üstün olduklarının altını çizdi. Bununla birlikte Buruk, tedbiri de elden bırakmadı:

“Şampiyonlar Ligi ön elemesi zor olan bölüm. Grup maçlarına hazırlanmak daha farklı oluyor. Ön elemelerde rakiplerinizin ne durumda olduğu pek belli olmuyor. Örneğin rakiplerimizden birinin ligi devam ediyor, sentetik bir sahada oynuyorlar. Biz iki muhtemel rakibimizin de çok üstündeyiz."

Okan Buruk, kulüp olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almayı çok istediklerini belirterek “Biz Şampiyonlar Ligi'ni çok istiyoruz, oyuncularım çok istiyor. Galatasaray'ın genlerinde olan bir durum bu. Amacımız tekrar bu seviyeye gelebilmek. Çok güçlü bir taraftarımız var, onlara güveniyoruz.” dedi.

“Takım Olmak Farklı Bir Şey”

Galatasaray’ın 49 yaşındaki teknik direktörü, Trendyol Süper Lig’de gelecek sezon yaşanacak şampiyonluk mücadelesine de değindi. Okan Buruk, rakiplerinin kadrolarını güçlendirdiğine ilişkin gelen soruya önemli olanın takım olmak olduğunu belirterek cevap verdi:

"Ligde önemli takımlar, iyi kadrolar var. Ligde bizi zorlu bir sezon bekliyor ama geçen seneden farklı olacağını düşünmüyorum. İyi oyuncular alabilirsiniz ama takım olabilmek farklı bir şey."

Galatasaray’ın başına geçmenin kendisi için büyük bir hayal olduğunu söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Artık yeni hayaller düşünme zamanı. Yeni hayaller de Şampiyonlar Ligi'nden geçiyor. Galatasaray, Avrupa'da kupalar kazanmış bir takım. Yeni hedefi de Avrupa'da tekrar kupalar kazanmak. Geçen sene de bu sene de kadroları kurarken bunu söylüyoruz." sözleriyle hedeflerini de açıkladı.

“4 büyük takımın hedeflerinden biri her zaman Avrupa kupası kazanmak olmalı. Şampiyonlar Ligi zor bir hedef ama Avrupa Ligi ve Konferans Ligi, Türk takımları için uygun ligler.” diyen sarı kırmızılıların teknik direktörü, “Transfer görüşmelerinde oyunculara Galatasaray'a yeniden Avrupa kupası kazandırmak istediğimizi söylüyor Erden Bey. Hedefleri büyük tutmakta fayda var.” ifadeleriyle Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un transfer görüşmelerindeki tutumunun da altını çizdi.

“En Az 3 Oyuncu Daha”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, devam eden transfer süreci hakkında da bilgi verdi.

Önceliklerinin kadrolarını korumak olduğunun bir kez daha altını çizen Buruk, “Oyuncularımızı çok gönderme taraftarı değilim ama teklifler var. Angelino ve Halil aramıza katıldı. Kadromuza en az 3 oyuncu daha katmak istiyoruz.” dedi.

Okan Buruk, takımdan ayrılacakları iddia edilen Victor Nelsson ve Sacha Boey ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı:

"Boey ve Nelsson, bizimle devam edecekler. Kalmalarını istiyoruz. Bu konuyu uzatmaya gerek yok. Tabii ki sözleşme maddelerini yatırırlarsa orada siz bir şey yapamıyorsunuz. Onun dışındaki durumlar bizim kontrolümüzde."

Galatasaray camiasının transferini merakla beklediği Mauro Icardi için de konuşan Buruk, Arjantinli yıldızın ailevi bir durumu olduğundan ve imzanın bu sebeple geciktiğinden söz etti:

"Mauro ile mesajlaşıyoruz, iletişimimiz sürüyor. Ailesi onun için çok önemli. Aile, her şeyin üstünde. Rashica ile de iletişimimiz devam ediyor, onu da kadromuzda istiyoruz. Bakalım, göreceğiz."