Okan Buruk: “Türkiye’nin Yenebileceğimize İnanması Güzel”

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: “Türkiye’nin Yenebileceğimize İnanması Güzel”

Okan Buruk: “Türkiye’nin Yenebileceğimize İnanması Güzel”

Okan Buruk: “Türkiye’nin Yenebileceğimize İnanması Güzel”

Galatasaray, yarın akşam TSİ 19.45’te UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü maçında Alman temsilcisi Bayern Münih’i sahasında ağırlayacak.

Gruptaki ilk iki maçında Kopenhag (1) ve Manchester United (3) maçlarından 4 puan toplayan sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk, Bayern Münih maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Takım olarak kendilerine güvendiklerinin altını çizen Buruk, Beşiktaş maçında sakatlanan Mauro Icardi’nin son durumu hakkında da bilgi verdi.

"Mauro’nun Durumunu Bugün Değerlendireceğiz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil etmekten duydukları gururu anlatarak sözlerine başlarken ülkenin kendilerine güvendiğini hissettiklerini vurguladı:

“Burada olmak bize gurur, heyecan, mutluluk veriyor. Taraftarlarımızda bunu görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Biz Şampiyonlar Ligi’nde bu seneki en büyük ikinci favoriyle oynayacağız. Manchester City’den sonra Bayern Münih geliyor. Buna rağmen hem bizlerin hem taraftarımızın hem de Türkiye’nin bir şekilde yenebileceğimize inanması güzel.”

Beşiktaş maçının son bölümlerinde sakatlanan Mauro Icardi’nin son durumuyla ilgili de bilgi veren Buruk, “Mauro’nun durumunu bugün antrenmanda değerlendireceğiz. Ona göre yarın kararımızı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bundan Daha İyi Bir Senaryo Olmaz”

Galatasaray’a sezon başında transfer edilen oyuncuların henüz yeterli performans veremediğine ilişkin gelen bir tespite katılmadığını belirten Okan Buruk, “Gelen oyuncularımın hepsi takıma önemli destek veriyor. Zaha’nın Manchester United ve Ankaragücü maçında yaptıkları, Tete’nin ve Kaan’ın yaptıkları… Bence gelenlerin önemli katkıları var. Ligde arka arkaya 8 galibiyet aldık, Şampiyonlar Ligi’nde 4 puandayız. Bundan iyi bir senaryo bence olamaz.” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Danimarka basınına, sarı kırmızılı formayla fazla süre alamadığı için rahatsız olduğunu söyleyen Victor Nelsson için de değerlendirmelerde bulunan Okan Buruk, oyuncusuyla empati yaptığını söyledi:

“Abdülkerim sol bekte oynamaktan çok mutlu olan biri değil ama oynadığında çok da iyi işler yaptı. Asıl yeri stoper ve kendini orada daha rahat hissediyor. Victor da bizim için önemli bir oyuncu. Onunla dün konuştuk. O da tabii ki oynamadığı için mutsuz ama şu an orada oynayan çok formda bir oyuncu var. Zamanı geldiğinde o da oynayacak. Bu takımda herkes oynayacak. Biz performansa göre değerlendirme yapıyoruz. Victor şu an oynamıyor olsa da bizim en önemli oyuncularımızdan biri. Ben de empati yaptığımda onu anlıyorum. Geçen sezon çok önemli katkı sağladıktan sonra yeni bir transferin ardından kendisi daha az oynuyor. Onun üzüntüsünü yaşıyor.”

“Tüm oyuncularımıza ihtiyacımız var. Onların da hem formlarını hem de morallerini yüksek tutmaları gerekiyor. Oynamama nedenleri yerlerine oynayan oyuncuların iyi oynaması ve takımın kazanması. Kendimi onların yerine koyuyorum, oynamamak üzücü. Ancak hepsi oynayacak.”

“Bizim İçin Motivasyon Kaynağı”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son olarak ise rakipleri Bayern Münih ile yarın oynayacakları maçta alınacak puanının önemine değindi.

“İşin gerçeği gruptaki her takım için bu grubun favorisi Bayern Münih.” diyen Buruk, “Onlardan alınacak her puan ekstra olacak. 3 takım için de Bayern Münih’ten alınacak her puan ekstra puan olacak. Buradan alacağımız her puan, ikincilik yolunda bize önemli bir mesafe kat ettirecek. Rakibimizin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Uzun yıllardır gruplarda kaybetmeyen bir takım. Bu bizim için bir motivasyon kaynağı. Çok kaliteli ve tecrübeli bir takımımız var. İnşallah yarın bizim adımıza unutulmaz bir gece olur.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk son olarak ise tüm dünyaya Galatasaray’ın adını tekrar duyurmak istediklerini vurguladı:

“İnsanların aklına bütün dünyanın duyacağı şekilde Galatasaray’ın oyununu, başarısını tekrar sokabilirsek ne mutlu bize. Bunun için uğraşıyoruz.”