Okan Buruk Şampiyonluk Sonrası İlk Kez Konuştu

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk Şampiyonluk Sonrası İlk Kez Konuştu

Okan Buruk Şampiyonluk Sonrası İlk Kez Konuştu

Okan Buruk Şampiyonluk Sonrası İlk Kez Konuştu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının 23. şampiyonluğunu kazanmasının ardından ilk kez açıklamalar yaptı.

Sezonun geneli ve transferler hakkında önemli açıklamalar yapan Okan Buruk’un satır başları:

“Birçok Rekor Kırdık”

Sarı kırmızılı takımın başındaki ilk sezonunda şampiyonluğa ulaşan Okan Buruk, sezon boyunca kırdıkları birçok rekor olduğunu söyledi.

Okan Buruk, Birçok rekor kırdık. Her geçen gün bir şey öğreniyorsun. En etkileyici olanı 14 maçlık galibiyet serisi. Lig tarihinin en uzun serisi. 3 tane de kupa maçı vardı, 17 maçlık total bir seriydi. Bu çok etkileyiciydi. Bu yıllarda çok daha zor. 20-30 yıl önceye göre daha zor lig. Ligde bu puan ortalaması da 30 yılın en yükseği, öyle okudum. Puan ortalaması, galibiyet sayısı olarak bu yılların rekorunu net bir şekilde kırdık. Hedefimiz şampiyonluk bizim dedim. Rekorları kırmaya çalışmadık. Kazandıkça rekorlar kırdık. Bu rekorları da hep bana söylediler. Benim adımı söyleyerek söylediler ama çok doğru olan şey, benim sahiplenmem değil de Galatasaray camiası olarak kırdık. Yaşadığımız her galibiyette herkesin payı var. Tribündeki seyircinin, başkanımızın, yönetimin, camianın, taraftarın payı vardır. Biz bu rekorları hep beraber kırdık. Teknik adam olarak benim ismim, oyuncular yazılacak ama Galatasaray camiası kırdı bu rekoru. Bu rekorlar bizi mutlu etti, motive etti, bir sonraki maça daha yüksek performansla çıkardı." dedi.

“İki Maçta Da Domine Ettik”

Fenerbahçe’ye karşı kazanılan iki maçı da domine ettiklerini söyleyen Okan Buruk, bu başarının kolay olmadığını dile getirdi.

Buruk, “Galatasaray - Fenerbahçe maçları çok önemlidir, değerlidir. Şampiyon takım bazen derbilerde yenilir, burukluğunu yaşar. Fenerbahçe'ye karşı içeride, dışarıda 6 gol atıp gol yemedik. Rakibimiz iki maçta da domine ederek kazandık. Daha farklı skorlarla da bitebilirdi. Şampiyonluk sonrası kutlama öncesi Fenebrahçe'yi yenmek, camiamızın sevincini 2 katına çıkarttı. Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı iç sahada kazandık. Tek mağlubiyetimiz Beşiktaş'a karşı deplasmanda oldu. Bu sene lige hükmeden, domine eden bir Galatasaray vardı. Şampiyon olabilirsiniz ama çok fazla zorlanıp, rakip hatasıyla şampiyon olabilirsiniz. Bu sene kimse hata yapmadı. Biz 88 puana ulaşıp şampiyon olduk. Bu Galatasaray'ın kalitesini, inanmışlığını, motivasyonunu gösteriyor. Lig de çok kaliteliydi. Rakiplerimizin kadrolarında da çok önemli oyuncuları vardı. Bu sene kalite olarak son yılların en iyi liglerinden biriydi. Galatasaray, bu sezon Süper Lig'e kalite ve fark kattı. Galatasaray'ın getirdiği oyuncular, ligin marka değerini çok yükseltti.” şeklinde konuştu.

Jesus Hakkında Konuştu

49 yaşındaki teknik direktör, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un Süper Lig hakkında söylediği sözlere dikkat çekerken Portekizli teknik direktörü eleştirdi:

"Daha önce 'Okan Buruk hakemlerle ilgili konuşuyor, Jorge Jesus konuşmuyor' diyorlardı ama bu daha sonra değişti. Çok fazla lig görmüş bir adam değil. Avrupa'da hiçbir büyük ligde çalışmamış bir teknik adamın Türkiye'yi değerlendirmesi komik geliyor. Icardi, Mertens, Zaniolo değerlendirse anlarım ama Avrupa'da çalışmayan insanın, Türkiye Ligi'ni değersiz bulması komik geliyor. Sevilla maçlarına Fenerbahçe iyi oynadı, Türkiye Ligi'nde bu takım. Başarılı performans sergiledi. Sadece Jesus değil, Türkiye'ye gelen yabancı hocalar hep Türkiye'yi küçümsemiştir. Hiçbiri de başarılı da olamamıştır. Son 16 şampiyon Türk teknik adam! Türk teknik adamların başarısı da küçük görülmüştür. Bunu kırmamız gerekiyor. 16 şampiyonluk yeterli sayı."

“Rashica ve Icardi ile Yola Devam Etmek İstiyoruz”

Okan Buruk, son olarak bu sezonu Galatasaray’da kiralık olarak geçiren Milot Rashica ve Mauro Icardi’nin bonservisini almak istediklerini dile getirdi.

Kadro planlaması hakkında konuşan Buruk;

“Galatasaray'ı tekrar Şampiyonlar Ligi'nde görmek en büyük hedefimiz. Lig başlayacak. Yine şampiyonluk hedefleyeceğiz. Lig, Avrupa ve kupa olacak; 3 kulvar. Daha yoğun tempo, daha çok maç. Ligde 20 takım 38 maç. Türkiye Kupası. Avrupa. Kadro genişliğini doğru planlamamız lazım. Hedefimiz Galatasaray'ı, bundan önceki yıllarda olduğu gibi Avrupa'da başarılara sürüklemek.”

“Elimizdeki kadroyu koruyabildiğimiz kadar korumak. Bazen mümkün olmuyor. Oyuncular gitmek istiyor, teklif geliyor. Ligi aynı 11'le devam ettirdik mümkün olduğu sürece. Kiralık oyuncular olan Rashica ve Icardi'yle yola devam etmek istiyoruz. Onlar bizim için ilk hedeflerimiz. Onları tekrar bu kadroda tutmak istiyoruz. Avrupa çok erken başlıyor. Elimizdeki en iyi kadroyla Avrupa'da olmak gerekiyor. Yapacağımız transferleri yetiştirmek gerekiyor. Bu maçlara bir arada çalıştıkça daha iyi oluyor. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri, kadro oluşmadan ön elemelere çıkmaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.