Okan Buruk: “Şampiyonlar Ligi’ne Odaklanmalıyız”

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: “Şampiyonlar Ligi’ne Odaklanmalıyız”

Okan Buruk: “Şampiyonlar Ligi’ne Odaklanmalıyız”

Okan Buruk: “Şampiyonlar Ligi’ne Odaklanmalıyız”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda oynayacakları Zalgiris eşleşmesinin rövanşı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Deneyimli teknik direktör, transfer dedikoduları yerine artık sahaya odaklanmaları gerektiğini belirtip “Transferleri ve bundan sonraki durumu düşünmüyorum. Sahaya, maça, Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Tek hedefimiz turu geçmek. Yeni gelen oyuncuların hepsinin performansları gün gün artıyor.” diyen Buruk, “Türkiye'nin Avrupa'daki puan yarışında galibiyetlere ihtiyaç var. Takım olarak hazırız, turu geçen taraf olmak istiyoruz." sözleriyle de durumun önemine değindi.

“İlk Maçta Zaman Zaman Hatalar Yaptık”

İlk maçı hatırlatan çalıştırıcı, Vilnius’ta oynanan maçta zaman zaman hatalar yaptıklarını da vurguladı:

“İlk maçta zaman zaman hatalar yaptık. İkinci maçta yapmayacağız.”

Öte yandan, iç sahadaki normal çimin sentetik çim kullanan rakip adına dezavantaj olacağının altını çizen Buruk, “Normal çim onlar için bu kez dezavantaj, bizim için avantaj. Rakibin rotasyonuna bakmadan kendi oyunumuza odaklanacağız.” dedi.

“Nelsson Kalmak İstediğini Söyledi”

“Her şeye her türlü hazırız. Her futbolcunun fiziksel farklılıkları var. Bazısı daha çabuk, bazısı daha sonra hazır oluyor. Oyuncularıma güveniyorum.” ifadeleriyle takımına olan güvenini bir kez daha belirten Buruk, ayrılığı konuşulan Victor Nelsson’un kesin olarak takımda kalmak istediğini de iletti.

Takımda değişiklik istemediğini aktaran Buruk, “Takımımızla ilgili değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Aynı oyuncularla devam edeceğiz. Victor Nelsson kalmak istediğini söyledi. Problem yok." açıklamasında bulundu.

“Rolleri Paylaştıracağız”

Okan Buruk, takıma katılan bir diğer yıldız Wilfried Zaha için sistemin değişmeyeceğini fakat rollerin paylaştırılacağını belirtti:

“Zaha çok yönlü bir oyuncu. Takımımızda çok yönlü oyuncu çok var. Dizilişi değiştirmeyi düşünmüyoruz. Rolleri paylaştıracağız."

Bu konu kapsamında çıkışa geçen Barış Alper Yılmaz’a da değinen teknik direktör, "Barış Alper gelişimini çok net gösteriyor. Milli takımda da bunu gösterdi. Öndeki 4 bölgeyi oynuyor. Barış bu anlamda gelişime açık. Barış'ı öndeki 4 pozisyonda da bu sezon kullanmak istiyoruz." diyerek milli oyuncuyu çok yönlü kullanmak istediğini açıkladı.

“Torreira’yı Deneyeceğiz”

Buruk, Lucas Torreira’nın Zalgiris maçında oynayıp oynamayacağı konusunda da açıklamalarda bulundu ve durumu henüz netleşmeyen Torreira için “Torreira'yı bugün yapacağımız antrenmanda deneyeceğiz. Ona göre yarınki maç için bir karar vereceğiz." diyerek sözlerine devam etti.

“Hayatım Baskıyla Geçti”

Son olarak kişisel olarak kariyerinin baskıyla geçtiğini söyleyen Buruk, “Hayatım baskıyla geçti. Futbolcuyken de teknik direktörken de hissediyorsunuz. Teknik direktörken ilk gösterilecek kişi sizsiniz. Psikolojik olarak hazır olmanız gerekiyor.” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.