Okan Buruk: “Icardi Sorunsuz Bir Futbolcu”

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: “Icardi Sorunsuz Bir Futbolcu”

Okan Buruk: “Icardi Sorunsuz Bir Futbolcu”

Okan Buruk: “Icardi Sorunsuz Bir Futbolcu”

Süper Lig’de geri kalan 8 haftada 5 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak hanesine 17 puan yazdıran Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk antrenman öncesinde basının karşısına geçti.

Takımın genel durumu hakkında açıklamalarda bulunan Okan Buruk, başta Süper Lig’deki yabancı kuralı olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdi.

“Son 5 Yılın En İyisiyiz”

Yapılan transferler Okan Buruk'u mutlu etti

Galatasaray’ın bu sezon zorlu bir fikstürle lige başladığını belirten 48 yaşındaki teknik direktör, buna karşın takım olarak başarılı bir süreçten geçtiklerini ifade etti:

"Son 5 yılın en yüksek puanını topladık. Yeni bir takım, en zorlu fikstürü oynamış bir takım. Beklentimiz tabii ki tüm maçları kazanmak. Tüm maçlara kazanmak için çıkıyoruz. Yaptığımız tek hata iç sahada kaybettiğimiz Giresunspor karşılaşması. Onun dışındaki diğer maçları kazandık. Ligin birçok maçında iyi durumdayız. Kendimizde eksik olarak sonlandırmayı görebiliriz. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Rakip ceza sahasına giren ve şut çeken bir takımız ama sonlandırmada sıkıntı çekiyoruz. Genel olarak baktığımızda iyi durumdayız. Sokaktan, insanların mutluluğundan anlıyoruz. Bu sene Galatasaray taraftarı heyecanlı."

“Eleştirilerin Sebebi Türk Kuralı”

Yaptığı açıklamalara son günlerde kamuoyunda kendisine yönelik eleştiriler hakkında değerlendirmelerde bulunarak devam eden Okan Buruk, eleştirilerin merkezinde Süper Lig’de uygulanan yabancı kuralının olduğunu söyledi:

“Eleştiri olacak tabii ki. Beklenti yüksek. Bu iyi niyetle olduğu sürece kabul etmek zorundayız. Futbolun doğrusu yok, herkesin fikri başka. Dünyanın yorumlanabilirlik açısından en kolay sporu. Hepimiz topa dokunduk. Yedek kulübesine kimi koysak buradan değerlendirmek ne zormuş der. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Genel olarak yolumuz iyi. Oyun olarak iyi oyun oynuyoruz. Bu kadar geniş bir kadro kuruyorsanız, daha çok Türk kuralı üzerinden de eleştiri alıyoruz.”

“3 Türk Kuralı Nedeniyle Bir Arada Olmayacak”

Süper Lig’de yaz transfer döneminde başta Mauro Icardi, Dries Mertens ve Juan Mata olmak üzere kadrosunu birçok önemli isimle takviye eden Galatasaray’da Okan Buruk’u en çok zorlayan konuların başında yabancı kuralı geliyor.

Yabancı kuralı sebebiyle yabancı oyuncuları bir arada oynatma gibi bir şanslarının olmadığını belirten Okan Buruk, takımın henüz tam kadro olmadığını ve eksiklere rağmen 8 haftayı başarılı bir şekilde geçtiklerini söyleyerek gelecek için umutlu konuştu.

“Icardi’nin Küçük Bir Ağrısı Vardı”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz hafta özel hayatındaki gelişmelerle kamuoyunun gündeminde yer alan ve Adana Demirspor maçında forma giymeyen Icardi hakkında merak edilenlere de açıklık getirdi.

Okan Buruk, Icardi’yi “sorunsuz bir futbolcu” olarak tanımladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Icardi sorunu yok. Icardi geldi ve tüm arkadaşlarıyla birlikte antrenmana başladı. Keyfi, neşesi iyi. Onu tanımadığımız için farklı şeyler düşünebiliriz ama takım ve teknik ekiple iyi iletişim kurabilen sorunsuz bir futbolcu. Geçen haftayla ilgili açıklamalar yaptım. Küçük bir ağrısı olduğu ve zor bir hafta geçirdiği için maçta oynayamadı. İyi çalışıyor, bir sonraki maçta onu da en hazır şekilde sahada göreceğiz.”