Okan Buruk: “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne Girmek”

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne Girmek”

Okan Buruk: “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne Girmek”

Okan Buruk: “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne Girmek”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Norveç ekibi Molde’ye karşı oynayacakları Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Ana hedeflerinin Şampiyonlar Ligi’ne girdikten sonra turnuvada ilerlemek olduğunu belirten çalıştırıcı, 3-2 kazandıkları ilk maça da değindi.

"Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne girmek. İlk maçın sonucuna bakmadan, takım halinde daha doğruları yapıp hedefimize ulaşmak istiyoruz. Yarın taraftarımızla birlikte inşallah Şampiyonlar Ligi'ne girişimizi kutlarız.” sözlerini kullanan Buruk, "İlk maçla ilgili olumlu ve olumsuz düşüneceğimiz çok şey vardı.” dedi.

Milli Takım Arasını Hedef Belirledik”

"Ana amaç Şampiyonlar Ligi'ne girmek. Ondan sonra da gruptan çıkmak. Gerisi ne olur, nereye gidersiniz, hangi kupada devam edersiniz... Umarım gruplardan çıkıp devam ederiz.” diyerek sözlerine devam eden Buruk, takımın yeni yıldızlarından birisi olan Wilfried Zaha’nın durumuna açıklık getirdi.

Bir an önce Zaha’nın hazır olması beklenirken deneyimli çalıştırıcı, oyuncusunun dönüşü için milli takım arasını hedef belirlediğini söyledi:

"Zaha ile ilgili milli takım arasını hedef belirledik. Mümkün olursa hazırlık maçı da yapacağız. Hazırlık maçında Zaha'yı kullanacağız ve devamında takım içinde olacak."

"Bir Santrforun Yapabileceği Maksimum Şeyleri Yapıyor"

Mauro Icardi’nin takımda devam etmesi hakkında da konuşan Buruk, "Transfer döneminde benim için en önemli şey, Mauro Icardi'nin bizimle devam etmesiydi. Erden Bey ve yönetim çok çaba sarf etti. Bir santrforun yapabileceği maksimum şeyleri yapıyor." diyerek yaz döneminin en önemli hamlelerinden birisinin Icardi olduğunu vurguladı.

Buruk, ayrıca transfer konusunun da altını çizerek “Transferin son haftası, birçok takımın kadrosunu belirliyor. Biz de takviye yapmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne girmek bunun için önemli bir koz. Teknik direktörler, en iyi oyuncuları almak ister." açıklamasında bulundu.

“Yarın Üçlü Savunmayı Düşünebiliriz”

İlk maç üzerinden oyuncuların hataları hakkında görüşlerini dile getiren Buruk, "Ben oyuncular hata yaptığında da kenardan alkışlamaya çalışıyorum. Taraftarımızdan da yarın bunu bekliyorum. Hatalar olacak ama destek verildikçe o hatalar bir daha tekrarlanmayacak." sözleriyle taraftarlara da bir mesaj gönderdi.

Buruk, öte yandan Molde maçının rövanşında üçlü savunma oynayabileceğini ifade etti ve "İlk maçta oyun içerisinde son 10 dakika üçlü savunmaya geçtik, sonrasında oyunu kendi tarafımıza çevirdik. Bunu sezon içerisinde de kullanabiliriz. Üçlü oynayan takımlara karşı bazen bunu düşünebiliyorsunuz. Yarın üçlü savunmayı düşünebiliriz." ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.