Okan Buruk: "Hazırlık Maçından Maksimum Verim Aldık"

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: "Hazırlık Maçından Maksimum Verim Aldık"

Okan Buruk: "Hazırlık Maçından Maksimum Verim Aldık"

Okan Buruk:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Lazio karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, takımın maç içindeki performansı ve genel durumu ile ilgili konulara değindi.

"Oyuncularımıza Güveniyoruz"

Genel oyun anlayışlarının önde baskı yapmak olduğunu söyleyen Buruk, maçta üstün olan tarafın kendileri olduğunu söyledi. Okan Buruk, “Genel oyun anlayışımız önde baskı. Bunu çok değiştirmiyoruz. Bugün de doğru baskılar yaptık, doğru toplar kazandık. Genel istatistikte üstün olan taraf bizdik. Maç verilerine baktığımızda %57 ile topa en çok sahip olan takım Galatasaray, en çok şut atan da Galatasaray.” şeklinde konuştu.

Okan Buruk, oynadıkları hazırlık maçlarını kendilerinin seçtiğini ve maçların genel olarak verimli geçtiğini söyledi. Buruk, “Bu maçları biz isteyerek aldık. Oyuncularımıza güveniyoruz. Güzel bir maç oldu. Bence genel olarak bir hazırlık maçından alabileceğimiz maksimum verimi aldık. Aslında eksiklerimiz var. Zamanla toparlanıyoruz. Genel olarak oyunculardan istediğimiz verimi aldık.” dedi.

"Yavaş Yavaş Toparlanıyoruz"

Takımın sakatlıklar dışında hastalıklar da yaşadığını belirten Buruk, sakatlıktan dönecek oyuncular ile birlikte daha hazır bir takım haline geleceklerini söyledi. Genç çalıştırıcı, “Sakatlıklar dışında hastalıklar da yaşıyoruz. Baktığımızda, Rashica dönüyor, Hamza antrenmanlara başladı, Emre başladı. Bir sonraki maçta Nelsson’u da kullanabileceğiz, Mertens’i daha uzun süre kullanacağız. Yavaş yavaş toparlanıyoruz. Önümüzde daha zaman var. Türkiye Kupası ve lig maçlarına hazır olarak çıkacağız.” dedi.

Okan Buruk, Dünya Kupası’ndan dönecek oyuncuların da takıma dahil olduğunda, daha yoğun bir sürece gireceklerini belirterek yollarına en hazır şekilde devam edeceklerini dile getirdi. Buruk, “Milli takımlardan oyuncular dönüyor. Torreira ve Seferovic geliyor. Onların da gelmesiyle Dünya Kupası’ndan dönen oyuncularımız tamamlanıyor. En hazır halde olacağız. Icardi, saha çalışmalarına yavaş yavaş başlayacak. Umuyorum ki Galatasaray taraftarının beklediği 11 lig maçına yetişir. Yoğun bir süreç geçireceğiz. İnşallah tam olarak hazır hale geliriz.” ifadelerini kullandı.