Okan Buruk: “Galatasaray’ın Son Yıllardaki En İyi Kadrosu”

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: “Galatasaray’ın Son Yıllardaki En İyi Kadrosu”

Okan Buruk: “Galatasaray’ın Son Yıllardaki En İyi Kadrosu”

Okan Buruk: “Galatasaray’ın Son Yıllardaki En İyi Kadrosu”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, dün gece Spor Gecesi Digital kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

Programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Okan Buruk, sarı kırmızılı takımın geçtiğimiz sezonki performansından yeni sezon hazırlıklarına kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı.

Okan Buruk, özellikle Mauro Icardi transferinin son durumuyla ilgili de konuştu.

İşte Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un açıklamalarından öne çıkanlar:

“Hep Baskı Olacak”

Galatasaray ile futbolculuk döneminde birçok başarı kazanan Okan Buruk, geçtiğimiz sezon sarı kırmızılı takımda teknik direktör olarak göreve başlamıştı.

İlk sezonunda Galatasaray’ı lig şampiyonluğuna taşımayı başaran ve kariyerindeki Süper Lig şampiyonluklarının sayısını ikiye yükselten Okan Buruk, sarı kırmızılı takımda daima baskı altında olduğunu belirtti.

Okan Buruk, “Galatasaray’ın teknik direktörü olduğunuzda üzerinizde hep baskı olur. Geçen sezon benim için çok önemli bir tecrübeydi. O tecrübelerden faydalanacağız. Oynadığımız hazırlık maçlarını bile kazanmak zorundayız. Bununla yüzleşmek ve buna hazır olmak gerekiyor. Ben de mental olarak kendimi hazırlıyorum. Yeni bir sene başlıyor, yeni hedefler var. Bu hedeflere de geçen seneki gibi hazırlanmamız gerekiyor." diye konuştu.

Galatasaray’ın teknik direktörü olarak şampiyonluk yaşamanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Şampiyonluk çok güzel ama çok hızlı geçti. Birden tekrar yeni sezona başladık. Futbolcular tatil yapıyor ama teknik ekibin işi çok fazla. Ben fazla tatil yapamadım. Çalışmak da güzel. Şampiyonluğu bir şekilde unuttuk. Şimdi tekrar ne yapacağız, Şampiyonlar Ligi, gelecekler, gidecekler, kamp heyecanı..." sözleriyle yeni sezon hazırlıklarına odaklandıklarını belirtti.

49 yaşındaki teknik direktör ayrıca geçtiğimiz sezonki Galatasaray kadrosunun, son yıllarda sarı kırmızılı takımın kurduğu en güçlü kadrolardan biri olduğunu da sözlerine ekledi:

“Bu seneki kadro, Galatasaray'ın son yıllarda kurduğu en iyi kadrolardan biriydi. Bunda başkanımızın, yönetimin, Erden Bey'in çok büyük emeği var. Teknik direktör olarak ben de üzerime düşeni yapmaya çalıştım."

“Her Şeyimizi Icardi Üzerine Kurduk”

Okan Buruk, Galatasaray’ın yeni sezonda santrafor bölgesine yapacağı transferler hakkında da bilgi verdi.

Basında ismi çıkan Chelsea’nin Gabonlu forveti Aubameyang hakkında konuşan Buruk, "Chelsea'de çok fazla oyuncu var diyorduk ama hepsi ayrılmaya başladı. Aubamayeng ile ilgili bir gelişme olmadı. O tür bir oyuncuyu kadronuzda istersiniz. Biz orada her şeyimizi Icardi üzerine kurduk. Icardi ile birlikte kimi kullanabiliriz? Bizim için bu çok önemli. Onunla kullanabileceğimiz türdeki her oyuncuyu istersiniz. İkisi bir arada oynayabilecek mi? Olmazsa tek başına oynayabilecek mi? Kanatta oynayabilecek mi? Çift forvet oynayabilecek mi? Bunlar çok önemli." diyerek transfer yapacakları oyuncu profilini tarif etti.

Sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü, geçtiğimiz sezon kazanılan şampiyonlukta çok büyük pay sahibi olan Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin transferindeki son gelişmeleri de paylaştı:

"Icardi’ye Suudi Arabistan’dan 20-25 milyon €’luk teklifler olduğunu biliyoruz. İlgi çekebilecek kalitede, çok önemli bir oyuncu."

"Icardi ile giderken de konuştuk. Zaten şu anda başka bir kulübün oyuncusu, direkt kendi kararını verecek bir oyuncu değil. Ailesi var, ortamı var, birçok şey var… Onunla vedalaşmadım. Gelecek, başlayacak, ne zaman başlayacak gibi birçok espri yaptık. O da buradan ayrılmadı. Sosyal medya üzerinden buradan ayrılmadığını görüyoruz. Bu da bizim için sevindirici."

"Ayın 25’inde Icardi'yi sahada görme ihtimalimiz var. Ümidimiz o yönde. Kulüp de elinden gelen her şeyi yapıyor. İnşallah kısa sürede sonuçlanır. Ümidimiz ilk maça yetiştirmek.”

Okan Buruk, Mauro Icardi’yi takımda tutmayı çok istemelerine karşın B planı için de hazırlıklarının olduğunu belirtti. Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un Londra’da olduğunun altını çizen Buruk, “Icardi’nin ayrılığını ihtimal olarak düşünmek istemiyor olsak da planlarımız var. Oraya bir oyuncu almak zorundayız. Hazırlıklarımız var ama beklememiz gerekebilir. Erden Bey şu anda Londra’da, net bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

"Listemizde Birçok Alternatif Var"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, özellikle sol bek ve orta saha bölgelerine takviye yapmak için de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Gündemde adı geçen oyuncuları değerlendiren Okan Buruk, isim isim bu oyuncularla ilgili son durumu da kamuoyuyla paylaştı:

"Kamada şu anda boşta ama onu transfer etmek isteyen çok fazla takım var. Zor bir transfer. Şu ana kadar kimseye imza atmadı.”

"Muslera'ya da yardım edebilecek bir kaleci almak istiyoruz. Günay Güvenç, listemizdeki isimlerden biri. Bu isimler takımları olan oyuncular olduğundan çok fazla konuşmak istemiyorum. İyi bir kaleci almak istiyoruz. Batuhan Şen de iyi bir sezon geçirip döndü. Önümüzdeki günlerde kesin kararımızı vereceğiz.”

"Sol bek pozisyonu için listemizde 7-8 oyuncu var. Angelino, bu isimlerden biri. İyi bir oyuncu, ofansif olarak çok güçlü. Duran topları da etkili kullanabiliyor. Listemizde olan birçok alternatif var.”

"Şu anda transferde en çok odaklandığımız oyuncu Icardi. Ancak ondan ayrı olarak da birçok alternatif var. Oyuncuların farklı beklentileri var. Paredes, bizim orta sahada düşündüğümüz 3-4 isimden biri.”

"Vedat Muriqi ile hiç konuşmadım. Onu insan olarak çok seviyorum. Rize'de birlikte çalıştık. Sürekli görüştüğüm bir insan. Bu sezonu çok iyi geçirdi. Büyük ihtimal Mallorca’da devam edecek."

“Boey ve Nelsson'un Sahada Olmasını İstiyorum"

Galatasaray ile geçtiğimiz sezon gösterdikleri performansla Avrupa transfer piyasasında ilgi çeken isimler arasına giren Sacha Boey ve Victor Nelsson ile ilgili de konuşan Okan Buruk, bu oyuncuları takımda tutmak istediklerinden bahsetti.

Okan Buruk: "Nelsson ve Boey ile birlikte birçok oyuncumuz çok iyi bir sezon geçirdi. Bizim Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmamız için bu oyuncularla devam etmemiz gerekiyor. İlk amacımız bu ama gelen teklifler de olacak. Ben, 25'inde ilk maçımıza çıktığımızda Sacha Boey ve Victor Nelsson'un sahada olmasını istiyorum." dedi.

49 yaşındaki deneyimli teknik direktör ayrıca Nicolo Zaniolo’nun performansına vurgu yaparak onu da bir an önce takımda görmek istediğinin altını çizdi:

"Zaniolo bizim beklediğimiz performansı gösterdi. İtalya’nın ve Roma’nın en önemli oyuncularından biri 23 yaşında Türkiye’ye geldi. Bu Erden Bey’in transferdeki başarısıdır. Ancak bu kadar değerli bir oyuncu olmasına rağmen Türkiye’ye tam olarak hazır gelmedi. Ligin son bölümünde kendisini bize net bir şekilde gösterdi. Bir an önce aramıza katılmasını bekliyoruz.”

“Fatih Terim Hepimiz İçin Lokomotiftir”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, programın bir bölümünde sarı kırmızılı camianın efsanelerinden Fatih Terim ile ilgili gelen bir soruyu da yanıtladı.

Fatih Terim’i kendisi için bir tehdit olarak görüp görmediğine ilişkin soruyu, "Fatih Terim, Galatasaray için çok önemli bir değer. Galatasaray için bu kadar önemli bir insanı kimse, hiçbir zaman tehdit olarak göremez.” diye yanıtlayan Okan Buruk, eski hocası hakkında övgü dolu ifadeler kullandı:

“Fatih Terim, Türk teknik direktörler için de her zaman bir yol gösterici olmuştur. Türkiye'de yaşadığı başarılar, Avrupa'ya gidişi, hepimiz için bir lokomotiftir. O başarılara ulaşmak hepimizin hedefi. İkinci şampiyonluğumu yaşadım bu sene. Bu geleceğim için çok önemli. Çok çalışmak gerekiyor. Fatih Terim'in ne kadar emek verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz."