Okan Buruk: “Galatasaray’ı Karıştırmak İçin Çok Büyük Bir Çaba Var”

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: “Galatasaray’ı Karıştırmak İçin Çok Büyük Bir Çaba Var”

Okan Buruk: “Galatasaray’ı Karıştırmak İçin Çok Büyük Bir Çaba Var”

Okan Buruk: “Galatasaray’ı Karıştırmak İçin Çok Büyük Bir Çaba Var”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının bugünkü antrenmanı öncesinde basın mensuplarının karşısında çıktı.

Sarı kırmızılıların son durumu hakkında bilgi veren Okan Buruk, gündemde yer alan yeni sözleşme konusunu da yorumladı.

“Yüksek Tempolu Maçlara Hazırız”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sözlerine kadronun son durumunu anlatarak başladı. Yeni transferlerin takımla antrenmanlara başladığını belirten Buruk, “Uzun zamandır planladığımız gibi tüm oyuncularımızı en hazır halde kullanabileceğimiz zamana doğru ilerliyoruz. 7 maçlık periyot bu hafta başlıyor. Bu süreçte kadromuzun tamamlanması, oyuncularımızın gerçek performansları için geçirecekleri süre önemli. Birçok oyuncumuz sezon başı kampını geçirmemişti, yavaş yavaş katılıyorlar. Bugün de Zaha takımla birlikte antrenmanlara başlıyor. Hakim 2 gün önce başladı gayet iyi gidiyor. Ndombele de 1-2 hafta içinde en yüksek performansına ulaşacaktır. Bakambu ve Davinson da yarınki antrenmanlarda bizle beraber olacaklar.” diye konuştu.

Takımının Trendyol Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki zorlu maçlara hazır olduğunun altını çizerek “Hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’ndeki yüksek tempolu maçlara hazırız. Oyuncularıma gerçekten inanan bir teknik direktörüm. Çok iyi bir kadroya sahibiz.” diyen deneyimli çalıştırıcı, “Burada başkanımız Dursun Özbek ve yönetim kurulumuza teşekkür etmek istiyorum, önemli bir kadro kurdular. Galatasaray camiası için bir birliktelik sağladılar.” sözleriyle yönetime teşekkür etti.

“Geçen sezon başlayan şampiyonluk yolumuz, bu sene hem şampiyonlukla hem Şampiyonlar Ligi’yle birleşti. Galatasaray taraftarlarının sokakta ne kadar mutlu olduğunu, dolu tribünleri görüyoruz. Bu da beni çok sevindiriyor. Amacımız onların yüzünü daha çok güldürmek.” sözleriyle sarı kırmızılı takıma gönül veren taraftarları mutlu ettiklerini belirten Galatasaray Teknik Direktörü, camiaya da birliktelik mesajı verdi:

“Bu süreçte daha çok birlikte olmamız gerekiyor. Dışardan da Galatasaray’ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Yalanlar, uydurmalar… Herkes için bunları bekliyoruz. Ancak bunlara da hazırız, bunlara göğüs gerecek güçteyiz. En doğru iş, sahada bunlara cevap verip kazanarak devam etmek.”

“Benden Daha Mutlusu Olamaz”

Okan Buruk, yarın kapanacak transfer döneminin bitimine kadar kadrolarına genç oyuncular katabileceklerini söyledi:

“Transferle ilgili yarın akşama kadar süre var. Bu süre içerisinde bize katkı verecek genç oyuncularla görüşmelerimiz var. Bununla ilgili bir şey olabilir ancak olmazsa da bu şekilde kapatacağız gibi düşündük.”

Galatasaray’ın 49 yaşındaki teknik direktörü, kendisiyle yeni sözleşme yapılacağı iddiaları hakkında da konuştu. Galatasaray’ın başında bulunmanın kendisi için en büyük mutluluk olduğunu vurgulayan Okan Buruk, “Benim için Galatasaray’ın teknik direktörü olmak her şeyin üstünde gelir. Diğer konularda başkanımız ve yönetimimiz ne karar verirse ona saygı duyup kabul edecek bir insanım. Benim en büyük hayalim Galatasaray’ın teknik direktörü olmaktı. Bunu da devam ettirmek istiyorum. Biz önce işimizi doğru şekilde yapacağız, maddiyet hep ikinci sırada gelir.” dedi.

Sarı kırmızılı camianın altyapısından yetiştiğini hatırlatan Buruk, “Ben Galatasaray altyapısında yetişmiş bir oyuncuyum. 11 yaşında bu sahada seçmeye girmiştim. Şu anda üstünde olduğumuz sahada 50. yaşıma girerken burada teknik direktörüm. Benden daha mutlusu olamaz. Hedefim Galatasaray taraftarını mutlu etmek.” diye konuştu.

“Daha Zaha ve Ziyech’ten Faydalanamadık”

Sarı kırmızılı takımla geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Okan Buruk, geçen sezonun başlangıcıyla bu sezonun başlangıcını kıyasladı:

“Geçen sene ile bu seneye baktığımızda arada 5-6 hafta fark var. Daha öndeyiz, oyuncularımızı daha erken sahaya sürebiliyoruz. Biz daha Zaha ve Ziyech gibi iki oyuncudan faydalanamadık. Kadromuzdaki birçok oyuncuyu yeni yeni kullanmaya başladık. Bu süreci de hem kazanarak hem Şampiyonlar Ligi’ne girerek geçtik.”

Samsunspor ile önümüzdeki hafta sonu oynanacak maçta yeni transferlerinin süre alacağını belirten Buruk, “Hakim Ziyech ve Ndombele hafta sonu kadroda bizimle beraber olacak. Zaha bugün antrenmana başlayacak. Ona duruma göre karar vereceğiz.” dedi.

Sezon başında takımına ve kendisine yapılan bazı eleştirilere de cevap veren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, birliktelik mesajını yineledi:

“Kimseye Galatasaray’ı karıştıracak gücü vermememiz gerekiyor. Her yerden Galatasaray’ı karıştırmaya çalışacaklar. Geçen sene de yaşadık, şimdi birebir aynısını yaşıyoruz. Bu takımın şampiyon olduğunu, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığını ve güçlü bir takım olduğunu tekrar herkese hatırlatmak istiyorum.”

Takımın geniş kadro yapısı hakkında da konuşan Okan Buruk, takımdaki tüm futbolcuların bu sezon süre alacağını söylerken “Çok fazla maçımız var. Herkes oynayacak, herkese süre vereceğiz. Sürekli 3’lü mü 4’lü mü oynayacağız soruları oluyor. Her şeye hazır olacağız. Bütün oyuncularımızı kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Sarı kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki yolculuğunu da değerlendiren Buruk, “Galatasaray’ın rakip takımları düşünmekten çok kendi kimliğini sahaya yansıtması çok önemli. Kopenhag, Bayern Münih ve Manchester United maçlarının hepsine kazanmak için çıkacağız.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.