Okan Buruk: "Fenerbahçe'nin Bir Tane Oyunu Var"

ANA SAYFAHABERLER → Okan Buruk: "Fenerbahçe'nin Bir Tane Oyunu Var"

Okan Buruk: "Fenerbahçe'nin Bir Tane Oyunu Var"

Okan Buruk:

Dünya Kupası arasını Antalya’da kamp yaparak geçiren Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 “Oğlum Futbolu Çok Seviyor"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarının başında oğlu Ali Yiğit’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlığı atlatan Ali Yiğit Buruk’un şu anda iyi olduğunu söyleyen Okan Buruk, oğlunun futbol sevgisinden bahsederek, “Oğlum futbolu çok seviyor. Galatasaray'da olmamı çok istiyordu. Ona da moral motivasyon oldu. Hatta Mertens'i de ilk o bana önermişti. İki mağlubiyetimiz var. O da canım oğlum Ali Yiğit'in olmadığı maçlarda. Okulu devam ettiği için burada yok. Sağlığı iyi. Her şey yolunda. Kontrollerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

“Moussa Dembele İyi Bir Opsiyon”

Transfer hakkında da basın mensuplarını bilgilendiren Okan Buruk, son günlerde ismi gündemde sıkça yer alan Olimpik Lyon’un forveti Moussa Dembele’nin transfer için iyi bir seçenek olduğunu belirtti:

"Moussa Dembele’nin sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Aslında tüm kulüpler için iyi bir opsiyon. Rıdvan Yılmaz, Halil Akbunar ve Deniz Undav iyi oyuncu. Hepsini değerlendiriyoruz. Ocak ayında daha net bir şekilde ortaya çıkabilir ama şu anda bir görüşmemiz olmadı. Onur Bulut'la ilgili haber çıkıyor ama bizim şu anda iki iyi sağ bekimiz var. Uğur Çiftçi ile de bir girişimimiz olmadı. Bu dönem ve hazırlık maçları bizim için ölçü olacak. Sol bekte Türk oyuncularla devam etmeyi düşünüyoruz.”

 “Hepimiz Icardi’yi İsteriz Ama Erken Konuşuyoruz”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sezon başında kadroya kiralık olarak katılan Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin olası transferi için bilgi verirken, oyuncunun mevcut durumunun ise kontrolü altında olduğunu vurguladı.

Okan Buruk, “Santrafor Galatasaray için çok önemli bir pozisyon. Hepimiz Icardi’yi isteriz ama erken konuşuyoruz. Sezonu bitirmek lazım. Şu anda yapılacak bir şey yok. Rashica’da da durum aynı. Onun da bizimle devam etmesini çok isteriz. Bu konular için erken. Icardi hep gündeme geliyor. Her şey benim kontrolümde gelişiyor. Kontrolümün dışında olan bir şey yok. Elimizde robotlar yok. Önemli olan oyuncuları aramızda ve canlı tutmak. Bazısının özel hayatıyla ilgili, bazısının psikolojik problemi oluyor.” Sözleriyle durumu özetledi.

49 yaşındaki teknik direktör aynı zamanda son günlerde ismi birçok kulüple anılan Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo ile ilgili de konuştu. “Ne kadar çok iyi oyuncu olursa o kadar iyi olur” diyen Okan Buruk, hiçbir teknik direktörün bu durumu reddetmeyeceğini sözlerine ekledi.

“Fenerbahçeli Futbolcular Bizi Ezberliyor”

Spor Toto Süper Lig’de Dünya Kupası arasına lider olarak giren Fenerbahçe ile ilgili de konuşan sarı kırmızılı teknik direktör, “Fenerbahçeli futbolcular ve ekip bizi ezberliyor, biz de onları ezberliyoruz. Rakiplerinizin de puan kaybetmesini bekliyorsunuz. Rakibimizin ne oynadığını görebiliyoruz. Fenerbahçe de çok değişiklik göstermiyor. Bir tane oyunu var ve onu oynuyor.” sözleriyle rakiplerin birbirlerini takip ettiğinin altını çizdi.