Nuri Şahin ve Berna Yeniçeri Açıklamalarda Bulundu

ANA SAYFAHABERLER → Nuri Şahin ve Berna Yeniçeri Açıklamalarda Bulundu

Nuri Şahin ve Berna Yeniçeri Açıklamalarda Bulundu

Nuri Şahin ve Berna Yeniçeri Açıklamalarda Bulundu

Fraport TAV Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ve Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı’ndan Berna Yeniçeri, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir etkinliğe katıldı.

Nuri Şahin, futbola nasıl başladığı, kariyerindeki özel anlar ve gelecekte başarmak istedikleri gibi konulara değinirken Berna Yeniçeri de uzun yıllar boyunca edindiği deneyimleri sporseverlerle paylaştı.

“Beni Futbola Dedem Yazdırdı”

Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, futbola başlama konusunda kendisine dedesinin ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Futbola 4 yaşında başladığını söyleyen Şahin, “Abimi antrenmandan almaya gittiğimizde dedemle paslaşırken futbol hikayem başladı. Beni ilk kez dedem futbola yazdırdı. 2000 yılında dedem kanserden dolayı vefat etti. Dedem, babama vasiyeti olarak ‘bu çocuk ne istiyorsa yapılacak, okuyacaksa okusun, futbolcu olacaksa futbolcu olsun’ demişti. Dedemin vefatından 2 ay sonra Dortmund’da futbola başladım. Hayatımdaki çoğu şeyi yaparken ‘dedem olsa ne yapardı, ne olsun isterdi’ diye düşündüm.” şeklinde konuştu.

“En Büyük Hayalim Şampiyonlar Ligi”

En büyük hayalinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu dile getiren genç çalıştırıcı, Antalyaspor ile Şampiyonlar Ligi oynamayı hayal ettiğini de sözlerine ekledi:

“Kariyerimde çok kez sakatlandım. En büyük hayalim olan Real Madrid’e transfer oldum, sonra ilk idmanımda sakatlandım. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak en büyük hayalim ama hala gerçekleştiremedim. Takımımla Şampiyonlar Ligi’nde yer almak istiyorum. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için Nuri Şahin, bir teknik direktör olarak elinden gelen her şeyi yapmak zorunda. Çünkü o benim en büyük hayalim.”

“Kız Çocuğu Futbol Oynamaz”

Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın milli futbolcusu Berna Yeniçeri, 9 yaşından bu yana lisanslı olarak futbol oynadığını ifade etti.

Akrabaları tarafından ‘kız çocuğu şort giymez, futbol oynamaz’ gibi söylemlere maruz kaldığından bahseden Yeniçeri, seçmelere katıldığında 8 yaşında olmasına rağmen 9 yaş kategorisine kabul edildiğini söyledi.

12 yıldır farklı yaş kategorilerinde milli takım forması giydiğini anlatan sarı kırmızılı futbolcu, 82 kez milli forma giydiğini ve çok sayıda şampiyonluk yaşayıp, Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmenin verdiği gururu yaşadığını dile getirdi. Şu anda bir erkek lisesinde öğretmenlik yaptığını belirten Berna Yeniçeri, başarılarıyla gençlere ilham kaynağı olduğunu ifade etti.