Nicolo Zaniolo: “Fenerbahçe de Beni İstedi”

ANA SAYFAHABERLER → Nicolo Zaniolo: “Fenerbahçe de Beni İstedi”

Nicolo Zaniolo: “Fenerbahçe de Beni İstedi”

Nicolo Zaniolo: “Fenerbahçe de Beni İstedi”

Galatasaray’ın devre arasında kadrosuna kattığı 23 yaşındaki İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo, ülkesinde La Gazzetta dello Sport’a konuştu.

Sarı kırmızılı kulübe transfer olduğu süreçten Roma’daki günlerine kadar birçok farklı konuda görüşlerini bildiren Zaniolo, ara transfer döneminde Fenerbahçe’nin de kendisini istediğini açıkladı.

“Galatasaray’a Söz Vermiştim”

Ara transfer döneminde Galatasaray’a 15 milyon € bonservis bedeliyle katılan İtalyan oyuncu, Fenerbahçe’nin de kendisine bu dönemde teklif yaptığını doğruladı.

Nicolo Zaniolo, “Evet bu doğru. Fenerbahçe de beni istedi ancak Galatasaray benimle daha önce iletişim kurmuştu ve ben onlara söz vermiştim.” diyerek konuya açıklık getirdi.

Şu anda Galatasaray’da olduğunu ancak geleceğe dair kesin konuşamayacağını belirten Zaniolo, "Geleceği kimse bilemez. Burada 5 yıl kalıp kalmayacağımı garanti edemem. Ancak buradayken elimden gelenin en iyisini yapacağım." dedi.

Sergio Oliveira ve Roberto Mancini

Sarı kırmızılı kulübe transfer olmaya karar verdiği süreci de anlatan Zaniolo, iki isimden bu konu hakkında görüş aldığını belirtti.

Nicolo Zaniolo, daha önce Roma’da da birlikte forma giydiği Galatasaray’ın Portekizli orta sahası Sergio Oliveira’nın kendisine güzel şeyler söylediğini anlattı. Buna ek olarak şu anda İtalya Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü olan ve geçmişte Galatasaray’ı çalıştıran Roberto Mancini’nin de bu konuda kendisini desteklediğini ifade etti:

İtalya Futbol Milli Takımı’na dönüşü hakkında da fikirlerini aktaran 23 yaşındaki oyuncu, “3 ay oynamadım ve çalışmam gerekiyor. Mancini'nin yardımcısıyla konuştuğumda bana sakin olmamı ve her şeyin kendiliğinden hallolacağını söyledi. Milli takımımı çok seviyorum. Ülkemi temsil etmekten daha güzel bir şey yok.” dedi.

“Türk Futbolu Fil Mezarlığı Değil”

La Gazzetta dello Sport’a Türk futbolu hakkındaki görüşlerinden de bahseden Nicolo Zaniolo, teknik direktör Okan Buruk’u “büyük bir şans” olarak nitelendirdi.

"Türk futbolu fil mezarlığı değil. Okan Buruk liderliğinde harika bir takımımız var. Okan Buruk benim için büyük bir şans çünkü İtalyanca da konuşabiliyor. Eğer Galatasaray, Serie A’da olsaydı zirveye oynardı. Çok kaliteli hücumcularımız var. Mertens, Torreira... Şunu da söylemeliyim ki Icardi, görebileceğiniz en iyi forvetlerden biri.”

Nicolo Zaniolo buna ek olarak Nef Stadyumu’ndaki atmosferin en az Stadio Olimpico kadar ateşli olduğunu da sözlerine ekledi.

Roma’dan Ayrılışı

Ara transfer döneminde Roma’dan olaylı bir şekilde ayrılan Zaniolo, o günlerde yaşadıklarını da anlattı.

Roma’nın kendisine bir sermaye olarak baktığını söyleyen İtalyan oyuncu, "Tutmadıkları sözleri saatlerce anlatabilirim. Bana bir yıldız olduğumu söylediler ama sadece bir sermaye olarak görüldüm.” şeklinde konuştu.

Başkent kulübüyle sözleşmesini uzatmaya hazır olduğunu ancak pazarlık sürecinin çok uzun sürdüğünü belirten Zaniolo, “İki yıldır yeni sözleşmenin hazır olduğunu söylüyorlardı. Geçen yıl ocak ayında, kazandığımdan biraz daha fazlasına sözleşmemi uzatabilirdim. Ancak sürecin uzamasından bıktım. Neden ayrıldığımı ben düşünüyorsam başkalarının da düşünmesi gerekiyor.” dedi.

Roma taraftarlarının evine kadar gelip kendisini ve ailesini korkuttuğunu anlatan 23 yaşındaki genç oyuncu, durumdan çok rahatsız olduğundan bahsetti.

Nicolo Zaniolo, son olarak Roma’daki takım arkadaşlarına kırgın olduğunu anlattı:

"Roma'daki tüm takım arkadaşlarım beni hayal kırıklığına uğrattı. Kardeş gibi olduğumuzu söyleyip benimle vedalaşmadılar bile."

İtalyan oyuncu Roma’daki teknik direktörü Jose Mourinho hakkında ise övgü dolu ifadeler kullandı:

"O harika bir teknik direktör, harika bir insan. Beni neredeyse hep oynamam için zorladı. O yıldız oyuncuları yönetmeye alışkın ama ben yıldız değildim. 4-5 yıl sonra tekrar onunla çalışmak isterim. Bana çok şey verdi.”