Nicolo Zaniolo: “%100’ümü Sahaya Koyacağım”

ANA SAYFAHABERLER → Nicolo Zaniolo: “%100’ümü Sahaya Koyacağım”

Nicolo Zaniolo: “%100’ümü Sahaya Koyacağım”

Nicolo Zaniolo: “%100’ümü Sahaya Koyacağım”

Galatasaray’ın İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo, sarı kırmızılı takımın kamp yaptığı Avusturya’da Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz sezon yaşanan şampiyonluktan, Galatasaray’a transfer sürecine kadar birçok konuya değinen Zaniolo, gelecek sezon için de iddialı konuştu.

İşte Nicolo Zaniolo’nun açıklamalarından satır başları:

“İyi Hissetmem Gerekiyor”

2022/23 sezonunun devre arasında İtalya Serie A ekiplerinden Roma’dan 15 milyon € karşılığında transfer edilen Nicolo Zaniolo, iyi performans göstermesinin mutluluğuyla ilişkili olduğuna değindi.

"İyi futbol oynamam için kendimi iyi hissetmem gerekiyor.” diyen İtalyan oyuncu, “Galatasaray’da kendimi çok iyi hissediyorum." dedi.

Nicolo Zaniolo, geçen sezon yaşanan şampiyonluğu ve sezonun son maçı olan Fenerbahçe karşılaşmasındaki atmosferi unutamadığını belirtti:

"Geçen sezonu çok iyi geçirdik ve şampiyon olarak bitirdik. Şampiyonluğumuzu Fenerbahçe maçından sonra taraftarlarımızla kutladık. Statta muhteşem bir atmosfer vardı.”

“Fenerbahçe de Teklif Yaptı”

24 yaşındaki İtalyan oyuncu, Galatasaray’a transfer olma sürecinden de bahsetti. Sarı kırmızılı kulübün ilgisini çektiğini söyleyen Zaniolo, Galatasaray’ın ezeli rakibi Fenerbahçe’nin de kendisini istediğini açıkladı.

Zaniolo, “Fenerbahçe de bana teklif yaptı ama benim için verdiğim söz önemli. Ben de verdiğim sözü tutarak Galatasaray'a geldim. Galatasaray benim için çok önemli. Galatasaray'ı tercih ettim çünkü Galatasaray ilgimi çekiyordu. Yöneticiler de benimle çok ilgilendi. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon takıma devre arasında gelmesi ve lige verilen aralar sebebiyle %100’ünü sahaya yansıtamadığını belirten Nicolo Zaniolo, bu sezon farklı olacağını söyledi.

"Geçen sene yüzde 100 değildim çünkü geç geldim. Ardından deprem oldu ve liglere ara verildi. Dolayısıyla geç bir başlangıç oldu. Ancak yine de katkımı yaptım.” diyen İtalyan oyuncu, “Bu sene yüzde 100'ümü sahaya koyacağıma eminim. Çok daha iyi olacağına inanıyorum.” ifadeleriyle iddiasını ortaya koydu.

Sarı kırmızılı takımın bu sezonki ilk hedefinin UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak olduğunun altını çizen Zaniolo, sezon sonundaki hedefin ise şampiyonluk olduğunu belirtti:

“Önceliğimiz 25 Temmuz'da oynayacağımız Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı. İyi bir takımız ama şu anda ne yapacağımızı kestirmek mümkün değil. Elbette elemelerdeki maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Süper Lig'de de bu sene iyi takımlarla karşılaşacağız. Sezon sonunda da istediğimiz şey, şampiyon olmak ve kupayı kaldırmak."

“Muhteşem Bir Oyuncu”

Galatasaray’ın 24 yaşındaki oyuncusu, geçtiğimiz sezon sarı kırmızılı takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Mauro Icardi ile ilgili de konuştu.

Arjantinli yıldızın yeni sezonda da aralarında olmasını istediğini belirten Zaniolo, Icardi’yi kariyerinde birlikte oynadığı en iyi forvet olarak tanımladı:

“Icardi kariyerimde birlikte oynadığım en iyi forvet. Muhteşem bir oyuncu. Onu başkasıyla karşılaştırmak mümkün değil. Umuyorum Galatasaray'a gelir ve katkılarına devam eder."

Aynı zamanda İtalya milli takımının formasını da giyen Zaniolo, Galatasaray’a transferinde İtalya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin de kendisini teşvik ettiğini açıkladı.

2013/14 sezonunda Galatasaray’ın başında bulunan Roberto Mancini ile transferden önce konuştuğunu belirten Zaniolo, “Kendisine Galatasaray'da oynama şansım olduğunu söylediğimde bana kulübün çok büyük ve tarihi olduğunu anlattı. Galatasaray’a gelmem için beni teşvik etti.” dedi.

“Bana Bir Baba Gibi Yaklaşıyor”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile olan ilişkisi hakkında da konuşan Nicolo Zaniolo, Özbek’in kendisi için bir “baba” figürü olduğunu söyledi.

“Başkanın beni Herkül'e benzettiği açıklamayı duydum. Kendisini çok seviyorum, iyi ilişkilerimiz var. Bana her zaman bir baba gibi yaklaşıyor. Bir ihtiyacım olup olmadığını soruyor. İlgisinden dolayı kendisine teşekkür etmek istiyorum.”

Fiziksel olarak kendisini Zlatan Ibrahimovic’e benzetenlere katılmadığını söyleyen Zaniolo, kendisine Milan efsanesi Kaka’yı örnek aldığını belirtti.

Son olarak İstanbul’daki hayatından bahseden İtalyan oyuncu, şehri ve insanları giderek daha çok sevmeye başladığını ifade ederek sözlerini noktaladı.