Neymar Al Hilal’e Transferiyle Bonservis Rekoru Kırdı

ANA SAYFAHABERLER → Neymar Al Hilal’e Transferiyle Bonservis Rekoru Kırdı

Neymar Al Hilal’e Transferiyle Bonservis Rekoru Kırdı

Neymar Al Hilal’e Transferiyle Bonservis Rekoru Kırdı

Paris Saint-Germain’in yeni sezon planlamasında yer almadığı söylenen ve yeni sezonun ilk maçında kadroya alınmayan Neymar, futbol dünyasındaki birçok yıldızın yaptığı gibi Suudi Arabistan’ın yolunu tuttu.

Al Hilal, Neymar için PSG’ye 90 milyon € bonservis bedeli ödeyerek Brezilyalı yıldızı transfer etti. 31 yaşındaki yıldız, Al Hilal ile 2 yıllık sözleşme imzaladı ve yıllık 150 milyon € kazanacak.

Neymar, bu transferi ile futbol tarihinde kendisine toplamda en fazla bonservis bedeli ödenen oyuncu oldu. Toplamda 400 milyon €’luk transfer gerçekleştiren Neymar, 333 milyon € ile Romelu Lukaku’yu geride bıraktı.

Sambacı

2012-2013 yıllarında henüz günümüzdeki kadar gelişmemiş olan sosyal medya, Neymar’ın Brezilya Ligi’nde Santos formasıyla yaptıklarıyla çalkalanıyordu.

Neymar’ın ünü henüz Brezilya’dayken bile küresel bir boyuta ulaşmıştı. Barcelona ve Real Madrid, Neymar’ı transfer etmek için yarışa girdi.

88 milyon € karşılığında Barcelona’ya transfer olan Neymar, Brezilya Ligi’nin en yüksek transfer geliri rekorunu hala elinde bulunduruyor.

Neymar, Barcelona’da futbol tarihinin en ikonik hücum üçlülerinden birine dahil oldu. Messi ve Suarez ile ortaklığı, Barcelona’yı 2015 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıdı.

Barcelona’dan 186 maçta attığı 105 gol ve yaptığı 76 asistle ayrılırken kupa koleksiyonuna da 9 yeni kupa eklemişti.

Rekor

2017 yazında Neymar, Barcelona’dan ayrılarak kendisinin başrolde olacağı Paris Saint-Germain’e gitti. PSG, bu transfer için futbol tarihinde görülmemiş bir bedel olan 222 milyon € ödemişti.

Bu rekor bedel, Neymar’ın üzerindeki beklentilerin artmasına sebep oldu. Brezilyalı futbolcunun PSG’deki ilk 2 sezonu, geçirdiği sakatlıklar yüzünden kötü gitti ve PSG hedeflediği Şampiyonlar Ligi’ne bir hayli uzak kaldı.

Ancak 2019/20 sezonu Neymar için PSG kariyerinin zirvesiydi. Pandemi sonrasında çok olgun bir futbol sergileyen Neymar, PSG’yi Portekiz’de oynanan Şampiyonlar Ligi’nde finale taşıdı.

Ancak PSG, finalde Bayern Münih’e 1-0 kaybetti ve Neymar’ın gözyaşları asla unutulmadı. Ertesi sezon Bayern Münih’e karşı çeyrek finalde harikalar yaratarak takımının yarı finale çıkmasında önemli pay sahibi olan süper yıldız, bu kez Manchester City tarafından hayallerinden uzak tutuldu.

2021 yazında takıma Lionel Messi eklendi. Messi, Neymar’ın hayranlık duyduğu en önemli futbolculardan biriydi ve ikili arasında uzun yıllardır süregelen bir dostluk vardı.

Messi - Neymar - Mbappe üçlüsünün PSG’ye Şampiyonlar Ligi’ni getirmesi hedeflenmişti ancak PSG, bu üçlünün birlikte geçirdiği iki sezonda da Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda veda etti.

2023 yazında büyük bir yeniden yapılanma sürecine giden PSG, Messi ile yollarını ayırdı. Mbappe’nin geleceği hala belirsizliğini korurken Neymar ise takımına önemli bir bonservis bedeli kazandırdı.

Al Hilal, PSG’ye 90 milyon € ödeyerek Neymar’ın PSG kariyerine noktayı koymasını sağladı. PSG’deki kariyeri, hiçbir zaman Neymar’ın tam istediği gibi olmadı.

173 maçta 118 gol ve 77 gol gibi üst düzey istatistiklerle oynayan Neymar, kazandığı 14 kupaya rağmen PSG’nin hedeflediği kupaya uzanamadı.

Neymar, önümüzdeki 2 yıl boyunca birçok yıldızla birlikte Suudi Arabistan Ligi’nde mücadele edecek.