Nenad Bjelica: “Mutlaka Oraya Transfer Yapmayı Planlıyoruz”

ANA SAYFAHABERLER → Nenad Bjelica: “Mutlaka Oraya Transfer Yapmayı Planlıyoruz”

Nenad Bjelica: “Mutlaka Oraya Transfer Yapmayı Planlıyoruz”

Nenad Bjelica: “Mutlaka Oraya Transfer Yapmayı Planlıyoruz”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, takımının Slovenya kampında bir basın toplantısı düzenledi.

Mislav Orsic’in sakatlığı sebebiyle çok üzgün olduklarını belirten Bjelica, takımının sezon öncesi kampında gösterdiği performanstan son derece memnun olduğunu da vurguladı.

“Neredeyse Hiç Sakatlanmamış Bir Oyuncu”

Trabzonspor’un bu sezon Southampton’dan kadrosuna kattığı Mislav Orsic, geçtiğimiz gün yapılan antrenmanda girdiği ikili mücadele sırasında sakatlandı.

Bordo mavili kulüp, oyuncunun durumunun ciddi olduğunu ve bir operasyon geçireceğini açıklarken teknik direktör Nenad Bjelica ise bu konuda çok üzgün olduklarını ifade etti:

“Mislav’ın sakatlığıyla ilgili olarak çok üzgünüz. Kendisine buradan sevgilerimi yollamak istiyorum. 5-6 yıldır onu tanıyorum. Bu süreç boyunca neredeyse hiç sakatlanmamış bir oyuncu. Ancak maalesef böyle bir talihsizlik yaşadı antrenmanda. Futbol böyle bir oyun maalesef, sakatlıklar bu işin içinde var. O pozisyonda yer alan diğer oyuncumuz Hakan Yeşil ile ilgili de bir şeyler söylemek isterim. Desteğimiz kendisiyle. Kimse bir takım arkadaşını ya da rakibini sakatlamak için bir müdahalede bulunmaz. O da maalesef talihsiz bir aksiyonun içinde oldu. İki oyuncumuzu da sonuna kadar destekleyeceğiz. İkisi de aramıza döndüğünde bizimle olmaya devam edecek.”

“Önceki Sezonlarda Nasıldı Bilmiyorum”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, bordo mavili kulübün bu sezona hazırlanırken oldukça ağır bir tempoda çalışması hakkında da konuştu.

Nenad Bjelica, “Önceki sezonlarda, burada sezon öncesi kamplarının nasıl olduğunu bilmiyorum. Ancak bu benim genel takımlarımda uyguladığım sezon öncesi kampı bu şekilde. Hatta daha önceki takımlarımda bu çalışmaların yoğunluğu biraz daha yüksekti. Oyuncularımızdan aldığımız tepkiler genelde çok iyi oldu. Aramızda 17,18,19 yaşlarındaki oyuncularımız ve takımda sürekli bizimle birlikte olan isimler var. Hepsinin idman tempoları, bize verdikleri yanıtlar çok iyi oldu. Neredeyse hiçbiri idmanı kaçırmadan bizimle birlikte oldular. Harika bir kamp dönemi geçirme fırsatı bulduk. Genel itibarıyla baktığımızda harika şartlarda çalıştık. Dolayısıyla kamp dönemiyle alakalı çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Bütün oyuncularımın idman performanslarından çok memnunum. Hepsi çalışmaya çok aç, ellerinden gelen her şeyi vermek istiyorlar.” dedi.

Kamp sürecinde sakatlık yaşayan Joaquin ve Mislav’ın dönüş tarihleriyle ilgili de bilgi veren Bjelica, “Bununla birlikte bazı talihsizlikler yaşadık, Joaquin ve Mislav’ın sakatlıkları oldu. Joaquin, birkaç hafta içerisinde; Mislav ise birkaç ay içerisinde bizimle birlikte olacaklar.” diye konuştu.

Bjelica’dan Transfer Açıklaması

Trabzonspor’un Hırvat teknik direktörü Bjelica, bordo mavili kulübün transfer sürecine ilişkin bilgi verdi.

“Mislav Orsic’in sakatlık haberini alır almaz, onun yerini doldurabilecek bir oyuncuya dair çalışmalarımıza hemen başladık.” diyerek yaşanan sakatlık sonrasında vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini belirten Bjelica, “Trezeguet, Afrika Kupası’nda olacağı için birkaç maç bizimle birlikte olamayacak. Biz hem Orsic’in hem de Trezeguet’in yerini alabilecek bir oyuncu arıyoruz. Mutlaka oraya bir transfer yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bjelica ayrıca transferde hedefledikleri pozisyonları da açıkladı:

“Transfer, ayrılacak olan oyuncuların durumuna göre değişebilecek bir durum. Şu an itibarıyla baktığınızda 1 santrafor, 1 sol kanat, orta sahada bir 8 numarayı alacağız. Tabii ayrılacak oyuncuların durumuna göre bunlar değişebilir.”

Oynayacakları taktik diziliş ile ilgili de kamuoyunu bilgilendiren Bjelica, “4-3-3 oynayacağımızı daha önce ifade etmiştim. Bunu 4-1-4-1 olarak da değerlendirebilirsiniz. 1 defansif orta saha, onun önünde 2 ofansif orta saha, 2 kanat oyuncusu ve 1 santrafor olarak düşünebilirsiniz.” dedi.

Bjelica ayrıca Trabzonspor ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Siopis’in durumuna da açıklık getirdi. Oyuncuya teklif yaptıklarını ancak bunun kabul görmediğini söyleyen Bjelica, “Siopis geçtiğimiz haftalarda oynadığımız ilk hazırlık maçı sırasında belinde bir ağrı hissetti. Hemen tedavisine başlandı. Sonrasında ağrıları nedeniyle idmanlara devam edemedi. Kendisi çok önemli bir oyuncu, ona sözleşme teklifimizi de yaptık. İlk teklifimizin kabul edilmedi, önümüzdeki haftalarda görüşmelerin nasıl devam edeceğini hep beraber göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Transfer döneminde çok fazla oyuncu sirkülasyonunu tercih etmediğinin altını çizen Hırvat teknik direktör, gelecekte de bu anlayışa sahip olmayacağını kesin bir dille açıkladı:

“Ben hiçbir zaman çok fazla değişim taraftarı olmadım. Çünkü çok fazla oyuncu sirkülasyonu olduğunda bunlar genelde takımda dengesizlik yaratır. Önceki sezona baktığınızda 22 oyuncunun burada bizimle olmadığını görebiliyorsunuz. Ben bunun taraftarı olan bir insan olmadım. Önümüzdeki yıl da burada olursam yine çok fazla oyuncu değişimi isteyen biri olmayacağım. Yani 15-20 kişinin gidip geldiğini görmeyeceksiniz. Bu oyuncuları sürekli değiştirirseniz oyuncuları yeni bir hayata, yeni bir futbol tarzına adapte etmek zorunda kalırsınız ki bunlar zor şeyler.”

Nenad Bjelica son olarak ise basında kendisi hakkında çıkan iddialara yanıt verdi ve toplantısını sonlandırdı:

“Benim yönetimle konuşup bazı oyuncuların gitmesini istediğime, bunu yönetimle konuştuğuma dair çok fazla haber görüyorum. Ancak böyle bir şey yok. Ben, tüm oyuncuların antrenmanlarda bize verdiklerinden çok mutluyum. Tabii ki ayrılacak oyuncular olabilir. Ancak ayrılma sebebim hiçbir zaman benim onlardan mutsuz olmam değil, belki daha uygun oyuncu bulduğumuzdan ötürü olabilir.”