Nenad Bjelica: “İstanbul Takımlarıyla Maddi Anlamda Yarışamayız”

ANA SAYFAHABERLER → Nenad Bjelica: “İstanbul Takımlarıyla Maddi Anlamda Yarışamayız”

Nenad Bjelica: “İstanbul Takımlarıyla Maddi Anlamda Yarışamayız”

Nenad Bjelica: “İstanbul Takımlarıyla Maddi Anlamda Yarışamayız”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nenad Bjelica, Trabzonspor’un transfer süreci ve sezon hazırlıkları için bilgi verirken önümüzdeki hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçı hakkında da görüşlerini paylaştı.

“Gün Gün Daha İyi Olacağız”

Takımının sezon öncesi hazırlık sürecini çok iyi geçirdiğinin altını çizen Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, “Takımın genel fiziksel seviyesinin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Hazırlık sürecini yoğun geçirdik. Çok sıkı çalıştık, iyi yüklemeler yaptık. Oyuncuların geri dönüşlerinden gayet mutlu olduğumuzu ifade edebilirim. Gün gün daha iyi olacağız.” dedi.

Transfer sezonu sona erene kadar kadrolarını güçlendirme çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Hırvat teknik direktör, “Transfer sezonu kapanana kadar çalışmalarımız sürecek. En az 4-5 isim istiyoruz. Stoper, santrafor, kanat oyuncusu ve orta saha bölgesinde 6-8 oynayabilecek 1-2 oyuncuyla güçlendirmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Takımımızın Yıldızı Takımımız Olacak”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, genç oyunculara şans vermeye çalıştığını ve takımının bu şekilde gelişeceğine inandığını belirtti.

“Geldiğim ilk andan itibaren genç oyuncularla çalışabileceğimi gösterdiğimi düşünüyorum. İlk andan itibaren onlara şans vermeye çalıştık.” diyen Bjelica, “U19 takımından 5 isim sürekli bizimle birlikte. İçlerinden büyük oyuncu olabilecek potansiyele sahip olan isimler var.” ifadeleriyle genç oyuncularını işaret etti.

İstanbul’un 3 büyük kulübü ile kendileri arasında maddi olarak farklar olduğunu vurgulayan Bjelica, “Bizim takımımızda, takımımızın yıldızı takımımız olacak. Biz, diğer İstanbul takımlarıyla maddi anlamda yarışamayız. Bizim yarışabileceğimiz yer saha. Çünkü neler yapabileceğimizi biliyoruz. Taraftarlarımızın bize nasıl destek verdiğini biliyoruz. Maddi anlamda bu yarışa girmeden, neler yapabileceğimizin farkında olarak bu yarışı sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda çok pozitif baktığımı söyleyebilirim.” dedi.

“Ona Dünyanın En Büyük Şansını Diliyoruz”

Bordo mavili takımın Hırvat çalıştırıcısı, Trabzonspor ile yollarını ayıran Siopis hakkında da konuştu:

"Şampiyonluk sezonunda takım için çok önemli bir oyuncu oldu. Geçen sezonda da bizim için çok değerliydi. Kendisi bize, ailesel sebepler dolayısıyla ayrılık talebini iletmişti. Ancak daha sonra kendisine 3 yıllık önemli bir teklif de yaptık. Son günlerde ise yapılan görüşmeler sonucu ayrılık gerçekleşti. Siopis, nereye giderse gitsin ona dünyanın en büyük şansını diliyoruz."

Takımdaki sakat oyuncularla ilgili de bilgi veren Nenad Bjelica, “Orsic'in ocak ayının ortasında bizimle olmasını bekliyoruz. Edin Visca’nın Galatasaray maçında olmasını beklemiyoruz ama Rizespor maçında takıma katılacak.” şeklinde konuştu.

Galatasaray karşısında kolay bir maça çıkmayacaklarını söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü, yine de takımına güvendiğini belirtti:

“Kolay bir maç olmayacak. Son şampiyona karşı, kadrosuna birçok kaliteli ismi katmış zorlu bir takıma karşı oynayacağız. Tabii ki biz de neler yapabileceğimizin, kendi gücümüzün farkındayız. Rakibimiz bizden daha fazla maç oynadı, belki de form anlamında biraz daha şanslı olduğunu görebiliyoruz. Biz de orada kendi gücümüzün farkında olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Nenad Bjelica, buna paralel olarak takımının her koşulda yalnızca galibiyeti hedeflediğinin altını çizdi:

“Benim oyun anlayışım; her zaman çıkıp rakip kim olursa olsun, nerede olursa olsun kazanmak üzerine. Bu çocuklar sahaya çıktıklarında şartlar ne olursa olsun kazanmak için çıkıyorlar.”

“Ben Oyuncuların Pasaportlarına Bakmıyorum”

Trabzonspor’daki yerli oyuncuların kamuoyundan gereksiz tepkiler aldığını söyleyen Bjelica, “Türk oyuncular konusunda bir şeyler söylemek istiyorum. Hepsinin çok değerli oyuncular olduklarını düşünüyorum. Önemli Trabzonlu ve Türk oyuncular genelinde, bu oyuncuların asla değersizleştirilmemesi gerektiğini ifade edebilirim. Tabii ki onlar da kötü günler yaşayabilirler, burada önemli olan destek çıkabilmek. Ben oyuncuların pasaportlarına bakmıyorum.” diyerek öğrencilerine desteğini belirtti.

Nenad Bjelica, açıklamalarının son bölümünde ise Trabzonspor taraftarlarına seslendi:

“Taraftarlarımızdan çok mutluyuz. En sabırsız oldukları anda bile onlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Bizler profesyoneliyiz, onlar taraftarlar. Onların sabırsız olması normal bir durum. Eleştiriye açık olarak en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”