Nathan Redmond: "Hedefim Premier League'e Dönmek"

ANA SAYFAHABERLER → Nathan Redmond: "Hedefim Premier League'e Dönmek"

Nathan Redmond: "Hedefim Premier League'e Dönmek"

Nathan Redmond:

Nathan Redmond, FourFourTwo’dan Sean Cole’a kariyeri, arkadaşı Dele Alli ve Beşiktaş günleri ile ilgili bir röportaj verdi.

***

Nathan Redmond, Beşiktaş’taki takım arkadaşı Dele Alli'nin son yıllarda “diğerlerinden çok daha fazla baskı” olduğunu söyledi.

Dele Alli, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından eleştirilirken Redmond, FourFourTwo ile yaptığı röportajda arkadaşını savundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, bir doktor randevusuna gittikten sonra Dele Alli’nin “kaybolduğunu” iddia etti. Güneş, daha önce de kamuoyu karşısında Dele Alli’nin oynamayı hak etmediğini söylemişti. Tüm bunlara bakıldığında Alli, Türkiye’de kariyerini ayağa kaldırmayı başaramadı.

Ancak Beşiktaş’tan takım arkadaşı Nathan Redmond, 26 yaşındaki oyuncuyu savundu. Alli'nin çok genç yaşta Tottenham ve İngiltere milli takımı kadrolarına girdiğini söyleyen Redmond, tüm dikkatlerin uzun süredir onun üzerinde olduğunu vurguladı.

Nathan Redmond ve Alli, 2022 yaz transfer döneminde Beşiktaş’a aynı anda katıldılar. İkili, İngiltere U21 için birlikte oynamıştı. Redmond daha sonra 2017'de Almanya'ya 1-0 mağlup olunan maçta tek A milli maçına çıkarken Alli de oradaydı.

Redmond, FourFourTwo'ya "Uzun süredir arkadaşız. Bundan önce yazın konuşuyorduk, genel olarak hayattan bahsediyorduk.” diyor.

"Son beş veya altı yılda en tepede olan ve diğerlerinden çok daha fazla göz önünde olan Dele gibi biri için bazen zor oluyor. Çok fazla sakatlık geçirdi. Bu kesinlikle onun özgüvenini ve performansını etkiledi ama saha dışında herkes kadar normal.”

"Call of Duty oynamaktan hoşlanıyor. Futbol oynamayı seviyor ve her gün antrenman yaparak gelişmeye çalışmayı seviyor."

29 yaşındaki Redmond'ın bir kez milli olması, hala elit seviyede olabilmek için gerekli yeteneğe sahip olduğuna inanmasına rağmen bir oyuncu olarak eksikliklerinin farkına varması nedeniyle kesinlikle hala aklında.

Şimdiye kadar neden İngiltere için birden fazla maça çıkamadığını açıklayan Redmond, hafta içi ve hafta sonu performanslarının bunun nedenini kanıtladığını öne sürüyor.

Redmond, "Yeterince istikrarlı olmadığıma dair bir algı var." diyor.

Gareth Southgate ve Steve Holland düzenli olarak Premier League antrenmanlarını ziyaret ediyor. Bana her zaman gözlerinin üzerimde olduğunu ve pes etmememi söylediler. Ne kadar çok genç oyuncu gelirse, o kadar gözden kayboluyorsun. Ancak benim konumum eğer kulüp düzeyinde yaptığım şeye odaklanırsam, kendiliğinde hallolacaktır.”

“Bu istikrarı korumakla ilgili. Bunu istediğim sıklıkta yaptığımı sanmıyorum.”

Beşiktaş'taki sözleşmesi yaz aylarında sona erecek olan Redmond'un bir sonraki hedefi için kafasında tek bir düşünce var.

“Bu sezondan sonra serbest bir oyuncu olacağım ve asıl hedefim Premier League'e geri dönmek. Bu deneyimden keyif alıyorum ama bir gözüm de yaz döneminde demezsem yalan olur. Bu arada Beşiktaş için elimden gelenin en iyisini yapmalıyım.”

Kim bilir, Redmond döndüğünde tekrar başarılı olursa belki yeniden milli olabilir.