Napoli Serie A Şampiyonu

ANA SAYFAHABERLER → Napoli Serie A Şampiyonu

Napoli Serie A Şampiyonu

Napoli Serie A Şampiyonu

Bu sezon Avrupa’nın 5 büyük liginde şampiyonun belirlendiği ilk lig, İtalya Serie A oldu.

Luciano Spalletti yönetimindeki Napoli, Udinese deplasmanında 1-1 berabere kalarak bitime 5 maç kala şampiyonluğunu ilan etti.

33 maçın ardından 80 puana ulaşan Napoli, 1989/90 sezonundan sonraki ilk Serie A şampiyonluğunu kazandı.

İşte Napoli’nin Serie A şampiyonluğuna giden 2022/23 sezonu öyküsü:

Önemli Bir Değişim

Napoli, 2022 yazında kadrosuna büyük bir yenilenme geçirdi. Süreç, Napoli’nin kulüp için uzun yıllar forma giymiş oyuncularıyla vedalaşmasıyla başladı.

Önce sözleşmeleri sona eren Dries Mertens ve Lorenzo Insigne ile yeni sözleşme imzalanmadı ve iki futbolcu kulüpten bedelsiz olarak ayrıldı.

Ardından takımın orta sahadaki güvencesi Fabian Ruiz ile takım kaptanlardan Kalidou Koulibaly, sırasıyla PSG ve Chelsea’ye satıldı.

Taraftarlar, takımın geleceği konusunda endişelenirken yönetim; giden oyuncuların yerini doğru isimlerle doldurmayı başardı.

Orta sahada geçtiğimiz sezon kiralık olarak takımda bulunan Zambo Anguissa’nın bonservisi alındı. Kim Min-jae ise stoper mevkilisine transfer edildi.

Ayrıca hücum hattına yapılan Khvicha Kvaratskhelia, Giovanni Simeone ve Giacomo Raspadori transferleri ile kadro güçlendirildi.

Napoli, ligin ilk yarısında kurduğu yeni kadro ile 19 maçta 16 galibiyet alarak şampiyonluğun sinyallerini verdi.

Osimhen & Kvara İkilisi

Napoli’nin 33 yıl sonra gelen Serie A şampiyonluğunda iki isim çok kritik rol oynadı.

Hücum hattında kurdukları ortaklıkla sezon boyunca Napoli’nin gol yollarında rahat olmasını sağlayan Victor Osimhen ve Khvicha Kvaratskhelia ikilisi, toplamda 34 gol ve 17 asit üretti.

Khvicha Kvaratskhelia, 12 gol ve 12 asistlik performansıyla Serie A’nın bu sezon en dikkat çeken oyuncularından biri olurken Osimhen’e yaptığı asistlerle takımını şampiyonluğa taşıdı.

Nijeryalı golcü, bu sezon Serie A’da attığı 22 golle gol krallığında zirvede yer alıyor. 22 golünün yanına 5 de asist ekleyen Osimhen, takımının en çok ihtiyacı olduğu anlarda sahneye çıkıyor.

24 yaşındaki santrafor, Udinese karşısında skoru 1-1’e getiren golü attı ve Napoli şehrine 33 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşattı.

“Taraftarların Gülümsediğini Görmek En Büyük Mutluluk”

Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti, şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamada Serie A şampiyonluğunun taraftarlar için ne ifade ettiğini anlattı:

"Taraftarların gülümsediğini görmek en büyük mutluluk. Arkamızda koca bir şehir vardı. Böyle bir kutlamayı hak ettiler. Şimdi birçok insan, hayatlarının zor dönemlerinde bu anları düşünecek."

Victor Osimhen ise, "Kimse şampiyonluğu bizim kadar hak etmedi. Ezilen taraf bizdik. Kimse bizim favori olduğumuzu düşünmüyordu. Bir rüyayı gerçekleştirdik. Bu anı hayatımın sonuna kadar hatırlayacağım." diyerek şampiyonluğu çok hak ettiklerini söyledi.

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, sezon başında transfer döneminde kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vererek şampiyonlukta pay sahibi olduğunu söyledi:

"Şampiyon olacağımızı söylediğimde ise beni yaşlı ve zavallı bir adam olarak gördüler. Şimdi Napoli sokaklarındaki neşeden gurur duyuyorum çünkü bu başarıda pay sahibiyim."