Napoli’de Spalletti Krizi

ANA SAYFAHABERLER → Napoli’de Spalletti Krizi

Napoli’de Spalletti Krizi

Napoli’de Spalletti Krizi

Napoli, geçtiğimiz hafta sonu kulüp tarihine geçecek bir başarıyla Serie A şampiyonu oldu. Bu şampiyonluk, güney ekibinin Serie A’da 33 sene sonra kazandığı ilk şampiyonluktu.

Napoli şehrinde taraftarlar ve futbolcular dahil olmak üzere neredeyse herkes çok mutluyken Napoli takımının iki önemli figürü arasında bazı gerginlikler yaşanıyordu.

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis ile Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti arasında bazı problemler vardı ve bu sorunlar takım şampiyon olunca bile çözülmedi.

Şampiyonluk Sonrası Sert Açıklamalar

Teknik direktör Luciano Spalletti’nin sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor.

Napoli’nin Serie A şampiyonluğunu kazandığı Udinese maçının ardından Luicano Spalletti, "Başkan, takımda kalacağımı mı söyledi? Bunu bana gelip söylemesi gerekiyor, size değil." diyerek De Laurentiis ile aralarındaki gerginliğin sinyallerini vermişti.

Başkan De Laurentiis dün yaptığı açıklamada Spalletti’nin takımdan ayrılacağı yönünde iddiaları güçlendirdi:

"Spalletti, Napoli'de devam etse daha mı iyi olur? Şüphesiz. Fakat özgürlük, ölçülemez ve paha biçilemez bir iyiliktir. Kimsenin kanatlarını kırmamalıyız."

Yeni Adaylar Listede

Şampiyon teknik direktör eğer Napoli’den ayrılırsa onun yerine geçebilecek adaylar Aurelio De Laurentiis tarafından listelendi.

Listenin en başında Rafa Benitez yer alırken Tottenham’dan 2 ay önce ayrılan Antonio Conte de Napoli’nin başına geçmesi muhtemel isimlerden bir tanesi konumunda yer alıyor.