Muslera Emekli Olmak İstediği Kulübü Açıkladı

ANA SAYFAHABERLER → Muslera Emekli Olmak İstediği Kulübü Açıkladı

Muslera Emekli Olmak İstediği Kulübü Açıkladı

Muslera Emekli Olmak İstediği Kulübü Açıkladı

2011 yılında Lazio’dan Galatasaray’a transfer olan ve sarı kırmızılı ekipte geride kalan 11 yılda takım kaptanlığına kadar yükselen Fernando Muslera, kariyerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Galatasaray formasıyla en çok kupa kazanan yabancı oyuncu olan Fernando Muslera (14), Uruguay milli takımının da en çok forma giyen oyuncularından biri olarak öne çıkıyor.

Dördüncü Dünya Kupası Olacak

Uruguay milli takımıyla şu ana kadar 133 maça çıkan Fernando Muslera, 2022 Katar Dünya Kupası’nda kariyerinde dördüncü kez bu turnuvada yer almanın planlarını yapıyor.

"Önemli olan, iki büyük sakatlıktan Katar’a sağlıklı bir şekilde gitmek. Benim yaşımda bir oyuncunun fiziksel durumu her zaman önemlidir. Şu anda tam olarak iyileştim ve maçları korkusuzca oynayabiliyorum. Bu benim katıldığım dördüncü Dünya Kupası olacak. Benim için büyük gurur.”

“Wanderers’ta Bırakmak İstiyorum”

Muslera'nın yan bağında yırtık, ön çapraz bağında esneme tespit edildi

36 yaşındaki oyuncu ülkesinde yaptığı röportajda ne zaman emekli olacağına dair gelen soruları da yanıtladı. Fernando Muslera, bu süreçte Galatasaray ile olan sözleşmesine sadık kalacağını vurgularken şu sözleri kullandı:

“Emekliliği değerlendiriyorum. Özellikle çocuklar olduktan sonra bunu düşünmeye başlıyorsunuz. Ne zaman ve nasıl olacak? Fiziksel olarak çok iyi hissediyorum, üst düzeyde devam etmek istiyorum. Muslera olduğum için olsun istemiyorum ama futbol kariyerime başladığım yerde, Wanderers’ta son vermek istiyorum. Hayalim orası. Şu anda ise Galatasaray ile 2 yıllık sözleşmem var. Bu kulüp ve ülkenin bana kattıklarından sonra sözleşmeme bağlı kalmayı planlıyorum.”