Mohammed Kudus Gana’ya 3 Puanı Getirdi

ANA SAYFAHABERLER → Mohammed Kudus Gana’ya 3 Puanı Getirdi

Mohammed Kudus Gana’ya 3 Puanı Getirdi

Mohammed Kudus Gana’ya 3 Puanı Getirdi

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Kore Cumhuriyeti ve Gana, H Grubu’nun ikinci maçlarının ilkinde karşı karşıya geldiler.

Karşılıklı gollere sahne olan mücadelede Gana, rakibini Salisu ve Mohammed Kudus’un (2) golleriyle 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Kore Cumhuriyeti ise 58’inci ve 61’inci dakikalarda üst üste bulduğu gollerle eşitliği sağlasa da 68’inci dakikada Mohammed Kudus’un golüne engel olamadı ve maçtan eli boş ayrıldı.

Bu sonuçların ardından Gana, H Grubu’nda puanını 3’e yükseltirken Kore Cumhuriyeti ise 1 puanda kaldı.

Mohammed Kudus İlk Kez Başardı

Ajax formasıyla bu sezon özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ganalı oyuncu Mohammed Kudus, FIFA Dünya Kupası’nda da başarısını sürdürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax’ın bu sezon oynadığı 6 maçta 4 gol atıp 2 asist yapan oyuncu, Gana’nın Kore Cumhuriyeti’ni 3-2 mağlup ettiği maçta kariyerinin ilk Dünya Kupası golünü attı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çeken oyuncusu Gana’nın 22 yaşındaki yıldızı Mohammed Kudus oldu. Takımının galibiyetine 2 golle katkı sunan oyuncu, ülkesinin Dünya Kupası’nda gruptan çıkması adına büyük katkı verdi.

Öte yandan Kore Cumhuriyeti’nde ise Cho Gue-Sung’un 2 golü puan için yeterli olmadı.