MKE Ankaragücü Ligde Kalmayı Garantiledi

ANA SAYFAHABERLER → MKE Ankaragücü Ligde Kalmayı Garantiledi

MKE Ankaragücü Ligde Kalmayı Garantiledi

MKE Ankaragücü Ligde Kalmayı Garantiledi

Spor Toto Süper Lig’de 37. haftada Yukatel Kayserispor’un konuğu MKE Ankaragücü’ydü.

Küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta rakibini Stelios Kitsiou’nun golüyle 1-0 mağlup eden MKE Ankaragücü, bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig’deki puanını 42’ye yükseltti ve ligde kalmayı garantiledi.

Ev sahibi Yukatel Kayserispor ise son 3 haftadaki üçüncü mağlubiyetini alarak ligdeki kötü gidişini sürdürdü ve 46 puanda kaldı.

“Çalkantılı Fırtınalı Bir Sezon Yaşadık”

1-0 kaybettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, “Maça çıktığımız kadro, oyunu 90 dakika boyunca domine etti. Son 2-3 haftada olduğu gibi yine kalemize gelen ilk pozisyon gol oldu.” dedi.

Geçirdikleri sezonun kendileri açısından zorluklarla dolu olduğunu hatırlatan Çağdaş Atan, sözlerine genel bir sezon değerlendirmesi yaparak devam etti:

"Çalkantılı, fırtınalı bir sezon yaşadık. Oyuncularımla ne kadar gurur duysam azdır. Bir sürü problemle uğraştık ama gemiyi sağ salim karaya yanaştırdık. Hepimizde bunun huzuru var. Bu maçı kazanarak ligi ilk altı içerisinde bitirmek istiyorduk ama olmadı. Bunu başarabilir miydik? Elimizdeki oyuncuları tutabilseydik bunu çok net başarabilirdik. Son bir maçımız kaldı. Onu kazanarak ligi bitirmeye çalışacağız."

“Üç Puan Aldığımız İçin Çok Mutluyum”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maç sonu yaptığı değerlendirmelerde galibiyetten ötürü çok mutlu olduğunu söyledi.

Kafkas, “Oyunun kontrolünü elimizde tutmaya çalıştık. Özellikle topsuz oyunda bunda çok başarılı olduk. Çok az pozisyon verdik. Daha iyi geçiş yapmamız lazımdı. İçinde bulunduğumuz durumda bizim için önemli olan bir ya da üç puan almaktı. Üç puan aldığımız için çok mutluyum.” dedi.

Geçmiş yıllarda Kayserispor’da teknik direktör olarak görev yapan Tolunay Kafkas, eski takımını performansı sebebiyle tebrik ederken sarı kırmızılı taraftarlara da ayrı bir parantez açtı:

“Kayserispor'u tebrik ediyorum. Büyük camia, büyük taraftar. Çok uzun yıllar hizmetim var buraya. Her zaman da kalbimin bir tarafında olacak. Özellikle de kapalı kaleye saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

MKE Ankaragücü’nün Yukatel Kayserispor’u mağlup ederek ligde kalmayı garantilediği maçta sezonun belki de en kritik golünü atan Stelios Kitsiou, maçın en dikkat çeken oyuncusu oldu.

Yunan oyuncunun yanında sarı lacivertlilerin kalecisi Gökhan Akkan da yaptığı 6 kurtarışla galibiyette büyük pay sahibi olan isimlerden biri olarak öne çıktı.