MKE Ankaragücü 3 Puanı Son Dakikada Aldı

ANA SAYFAHABERLER → MKE Ankaragücü 3 Puanı Son Dakikada Aldı

MKE Ankaragücü 3 Puanı Son Dakikada Aldı

MKE Ankaragücü 3 Puanı Son Dakikada Aldı

Süper Lig’in 9’uncu haftasında İstanbulspor ile MKE Ankaragücü, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Geride kalan 8 haftada sadece 1 galibiyet alabilen sarı lacivertli deplasman ekibi, İstanbulspor karşısında dakika 16’da Taylan Antalyalı’nın asistinde Emre Kılınç’ın golüyle öne geçti.

Ev sahibi İstanbulspor ise ikinci yarının 55’inci dakikasında Valon Ethemi ile beraberliği sağladı. Maçın skorunu belirleyen gol ise dakika 90+1’de Ali Sowe’nin ayağından geldi. Sowe’nin golünde asisti yapan ise, sezon başında büyük umutlarla MKE Ankaragücü’ne transfer edilen yıldız isim Jese Rodriguez oldu.

“Daha Rahat Bir Maç İzleyebilirdik”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, 2-1 kazanılan karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunurken oyuncularına teşekkür etti:

“Biz buraya göreve geldikten sonra bütün kaybettiğimiz maçlar dahil hepsini başa baş oynadığımız, galip gelebileceğimiz maçları da 3 puanı yazdıramamıştık. Maçtan önce oyuncularıma çok önemli bir deplasman ve 3 puanla ayrılmamız gerektiğini iletmiştim. İstanbulspor lige çok renk katıyor. Bir oyun felsefesi olan, ön alan baskısıyla en çok top kazanan ve hücumda da etkili bir takım. Hafta içi oyuncularımızı buna yönelik çalıştırdık. Oyuncularımız ilk dakikadan itibaren görevlerini yerine getirdi. Yediğimiz gole kadar rakibe pozisyon vermedik. 3, 4 net pozisyon kaçırdık. Onlardan birini değerlendirseydik daha rahat maç izlerdik. Atamadığınızda tehlikeyle karşılaşıyorsunuz. Talihsiz bir gol sonrası 1-1’i İstanbulspor yakaladı. O dakikadan itibaren oyuncularıma inancım tamdı, galibiyeti çok isteyen oyuncu grubu vardı. Ankara’dan gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, iç saha gibi atmosfer oluşturdular. Oyuncularıma teşekkür ediyorum.”

“Önden Açıklama Yapmayınca Böyle Oluyor”

Süper Lig'de 9. hafta maçlarının hakemleri açıklandı

Geçtiğimiz hafta VavaCars Fatih Karagümrük karşısında galip geldikten sonra bu hafta MKE Ankaragücü’ne 2-1 mağlup olan ve 8 puanda kalan İstanbulspor’da ise teknik direktör Osman Zeki Korkmaz karşılaşmanın hakemine tepki gösterdi.

Basın toplantısında sözlerine rakiplerini oyunu değerlendirerek başlayan Osman Zeki Korkmaz, toplantının sonlarına doğru hakem atamasını ve kullanılan algoritmayı eleştirdi:

“Ben Ankaragücü’nde çalıştım. Gururla, keyifle görev aldım. Hayatım boyunca unutamadığım anlar yaşadım. İmkansızlıkların takımıdır. Kulübün kendi taraftarı hayat mücadelesi veren insanlardır. Ama maç öncesi yapılan açıklamayı samimi bulmuyorum. Bundan sonra bu hakem, bu algoritmayla maça verilirse aynı açıklamayı yapacaklar mı? Olumlu bir hatıra oluştu mu? Benim de antrenörlük hayatımda ve İstanbulspor’un bu hakemle iyi hatıraları yok. Oyun ikinci yarı 20 dakika durdu. İstanbulspor önden açıklama yapmayınca böyle oluyor. Kazanan hak ederek kazandı. Bu açıklama bence kulübün genelini bağlamaz. Onu yapan mekanizmayı Ankaragücü taraftarı yönetimi uyaracaktır.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

MKE Ankaragücü deplasmanda İstanbulspor'u yendi

MKE Ankaragücü’nün galibiyetinde ilk golün asistini yapan Taylan Antalyalı sakatlanana kadar gösterdiği performansla performansıyla etkili olurken, Jese ve Emre Kılınç da takdir topladı.

Öte yandan İstanbulspor’da ise Valon Ethemi, günün en başarılı isimlerinden biri olarak dikkat çekti.