Mislav Orsic Yeni Sezon Öncesi Konuştu

ANA SAYFAHABERLER → Mislav Orsic Yeni Sezon Öncesi Konuştu

Mislav Orsic Yeni Sezon Öncesi Konuştu

Mislav Orsic Yeni Sezon Öncesi Konuştu

Trabzonspor’un geçtiğimiz günlerde 2.4 milyon € bedelle kadrosuna kattığı 30 yaşındaki Hırvat oyuncu Mislav Orsic, takımının sezon öncesi kampında Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Bordo mavili takımdaki ortamdan teknik direktör Nenad Bjelica’nın çalışma stiline kadar birçok konuda açıklamalar yapan Orsic, geçtiğimiz günlerde Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’i de değerlendirdi.

İşte Mislav Orsic’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Umarım Hayal Ettiğimiz Kupaları Kazanırız”

Trabzonspor’un yeni transferi Mislav Orsic, bordo mavili ekiple yeni sezona çok güzel bir ortamda hazırlandıklarını söyledi.

“Antrenman kampında ihtiyacımız olan her şey var. Milli takım kampından dönen oyuncular da aramıza katılmaya başladı. Umarım birlikte güzel bir takım atmosferi yaratarak sezon hazırlıklarını güzel şekilde geçiririz." diyen Hırvat oyuncu, Trabzonspor’un kupalar için mücadele etmesinin kendisi için önemine de değindi:

"İdealleri olan, her sene kupa kazanma hedefiyle sezona başlayan bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Trabzonspor'un kupalar kazanması bizim için çok iyi bir motivasyon. Umarım iyi şekilde hazırlanarak hedeflediğimiz, hayal ettiğimiz kupaları kazanırız.”

Mislav Orsic, Trabzonspor’da vatandaşlarıyla birlikte çalışacak olmasını ise “Dil etkisinden dolayı iyi hissediyorum. Şunu söyleyebilirim, biz Hırvatlar kaybetmeyi çok sevmeyiz. Umarım bu da takımın gerisine sirayet eder, sonuna kadar mücadele etmemiz gerektiği düşüncesini hiçbir zaman kaybetmeyiz." sözleriyle değerlendirdi.

“Bjelica Herkesin Bir Takım Olarak İşlemesini İstiyor”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica’yı da değerlendiren Mislav Orsic, Hırvat teknik direktörün takım oyununa çok önem verdiğini vurguladı:

"Bjelica, hiçbir oyuncunun sistem dışına çıkıp kendi isteğine göre oynamasına izin vermiyor. Herkesin bir takım olarak işlemesini istiyor. Çoğunluk da Hırvat oyuncular, hocalar bu şekilde çalışmaktan yanadır. Milli takımımız da aynı şekilde. Bir oyuncu sistem dışına çıkarsa antrenörün onunla ilgili karar alması gerekir. Saha içinde 11 oyuncunun 11'ine de ihtiyacımız oluyor."

“Arda Güler’in Modric’ten Öğrenecek Çok Şeyi Var”

Trabzonspor’un 30 yaşındaki Hırvat oyuncusu, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’i de değerlendirdi.

Arda Güler’in, Real Madrid ve Hırvatistan milli takımının yıldızı Luka Modric’ten çok şey öğrenebileceğini belirten Orsic, “Arda Güler’in çok büyük yetenek olduğunu biliyorum. 18-19 yaşında Madrid'e gidebilmek harika bir şans. Umarım orada çok şey öğrenebilir. Modric ile birlikte olacak. Umarım ondan çok şey öğrenir, onun gibi bir kariyere sahip olur. Modric'ten öğrenilebilecek çok şey var. 37-38 yaşında hala harika performans sergiliyor. Dünya genelinde neredeyse bütün kupaları kazandı. Herkes ondan bir şeyler öğrenebilir." dedi.

“Benkovic Form Tutarsa Çok Fayda Sağlar”

Mislav Orsic, Trabzonspor'un yine bu sezon kadrosuna kattığı bir diğer Hırvat oyuncu Filip Benkovic’i değerlendirdi.

Benkovic ile Dinamo Zagreb’de kısa bir süre birlikte olduklarını hatırlatan 30 yaşındaki oyuncu, "Onunla Dinamo'da 2-3 hafta geçirebildim. Sonrasında Leicester City'ye gitti. İyi fiziği var. Form tutarsa takım açısından çok fayda sağlayacak biri." şeklinde konuştu.

Orsic son olarak ise Trabzonspor’un transfer gündeminde olan Bruno Petkovic’in takıma katılmasını dilediğini söyledi:

“Kulüpler anlaşma yapıp bu süreci neticelendirebilir mi göreceğiz. Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim, umarım gelir.”