Milot Rashica: "İdolüm Cristiano Ronaldo"

ANA SAYFAHABERLER → Milot Rashica: "İdolüm Cristiano Ronaldo"

Milot Rashica: "İdolüm Cristiano Ronaldo"

Milot Rashica:

Galatasaray’ın sezon başında Norwich City’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Milot Rashica, kulüp dergisine kariyeri, İstanbul günleri ve Galatasaray ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ailesinin kökleri sebebiyle İstanbul’a alışmakta zorluk çekmediğini söyleyen Rashica, Galatasaray’ın düşündüğünden daha büyük bir camia olduğunu belirtti.

“2 Gün Kala Transfer Bitti”

Sezon başında Galatasaray’a transfer olduğu süreci anlatan Milot Rashica, anlaşmanın transfer döneminin kapanmasına 2 gün kala tamamlandığını açıkladı:

"Galatasaray’ın transfer sürecinin başından beri benimle ilgilendiğini biliyordum ancak o süreçte Norwich City ile bir anlaşma sağlanamamıştı. Daha sonra transfer döneminin bitimine iki gün kala anlaşma yapıldı. Ben zaten Galatasaray’ın ilgisinden çok memnundum, ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Galatasaray’a gelmeyi çok istiyordum.”

Kosova’da Galatasaray’ın tanınırlığının yüksek olduğunun altını çizen Milot Rashica, "Kosovalı olduğum için Türkiye’yi takip ediyorduk. Türkiye, Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden biri. İki ülkenin yakın ilişkileri var. Biz birbirimize benziyoruz. Kosova’da Galatasaray’a büyük bir ilgi var.” dedi.

Rashica, bu sebeple transferi öncesinde de sarı kırmızılı kulüple ilgili birçok fikri olduğunu belirtti:

“Gelmeden önce de zaten Galatasaray’ın büyüklüğünü biliyordum, kulübü hayranlıkla takip ediyorduk. Ama dürüst olmak Galatasaray göründüğünden çok daha büyük bir kulüp. Kulübün içindeyken bunu daha iyi anlıyorsunuz. Tüm büyük kulüplerde olduğu gibi her şey profesyonelce yürüyor.”

İstanbul’a alışma sürecine de değinen Milot Rashica, ailesinin de Türkçe konuşmasının bu adaptasyonu hızlandırdığının altını çizerek, “İstanbul’a çok çabuk uyum sağladım. Dünyanın en güzel şehirlerden bir tanesi. Ailemin de Türkçe konuşuyor olması onların da zorlanmamasına sebep oldu. Burada yaşamaktan gerçekten çok mutluyuz.” diye konuştu.

“Kariyerimin Kırılma Noktası Sakatlık”

6-7 yaşlarından itibaren Kosova’da futbol ile iç içe büyüdüğünü ve amcası vasıtasıyla bir futbol okuluna başladığını anlatan Milot Rashica, Hollanda’ya transfer olduğunda yaşadığı bir sakatlık için ise “kariyerimin kırılma noktası” ifadelerini kullandı:

“Herkesin kariyerinde iyi-kötü belirli anlar var. Benim için yaşadığım diz sakatlığı belki de kariyerimin kırılma noktası olabilirdi. Daha 15-16 yaşındaydım. Kariyerimin bittiğini bile düşündüm. Zor zamanlardı. Ancak ailem, arkadaşlarım ve kulübün desteği ile zor günlerin üstesinden geldim. Elbette çok da çalıştım.”

“Icardi ve Mata İle Birlikte Gelmem Çok Özeldi”

Galatasaray’a transferin son gününde Mauro Icardi ve Juan Mata ile birlikte gelen Milot Rashica, bu durumun kendisi için çok özel olduğundan bahsetti. Kosovalı oyuncu, “Galatasaray’a Mata ve Icardi gibi yıldızlarla aynı gün gelmem benim için çok özeldi. Uzun bir gündü, sağlık kontroller, çekimler… Hepsi harikaydı ve çok eğlenceliydi.” diye konuştu.

“Ara Kötü Zamana Denk Geldi”

Sarı kırmızılı kulübün Spor Toto Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arası öncesi çok formda olduğunu hatırlatan Milot Rashica, aranın zamanlamasının kendisini üzdüğünü söyledi:

“Çok formda olduğumuz bir periyotta araya girdiğimiz için çok üzgünüm. Çünkü hem ben hem takım çok iyi gidiyorduk. Özellikle son 2-3 maçta çok iyiydik. “

Hatırlanacağı üzere Galatasaray, lige verilen ara öncesindeki son maçında Medipol Başakşehir’i 7-0 mağlup etmişti.

“Okan Buruk Çok İyi Biri”

26 yaşındaki Kosovalı oyuncu, röportajının bir bölümünü ise Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a ayırdı.

Buruk’u kişilik olarak çok sevdiğinden bahseden Rashica, takımın sezon başında yaşadığı istikrarsız dönemi ise yeni kurulmuş olmasına bağladı:

“Bence Okan Buruk hem işinde hem kişiliğinde çok iyi biri, onu çok seviyorum. Sezon başında takım iyi oynamıyor gibi gözüktüğünde bir süreci geçiriyorduk. Yeni bir takım, yeni bir hoca ile sezona başlamıştık. Özellikle Okan Hoca’nın sistemine uyum sağlamamız gerekiyordu. Şimdi bunu başardık. Son 4-5 maçtan bunu fark edebilirsiniz. Takım olarak hem birbirimize hem hocanın bizden istediklerine alıştık. Ona sahip olduğumuz için çok mutluyuz.”

Rocket Man Lakabı

Kariyerinin bir bölümünde Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen forması giyen Milot Rashica, kendisine o günlerde “Rocket Man” dediklerini ve bu lakabın o dönemden kaldığını söyleyerek, "Werder Bremen’de çok iyi bir dönem geçirip birçok gol attım. O zamanlar biri benim için ‘Rocket Man’ dedi ve sonrasında bu lakap üstümde kaldı.” ifadelerini kullandı.

Kosovalı kanat oyuncusu aynı zamanda futboldaki idolünün ise Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo olduğundan bahsetti.

“Futbol oynayan her çocuk gibi benim de bir idolüm vardı. Aynı pozisyonda oynamamız sebebiyle idolümün Cristiano Ronaldo olduğunu söyleyebilirim. İkimizin de güçlü bir sağ ayağı var.”