Michy Batshuayi: “Jesus ile Conte Çok Benziyorlar”

ANA SAYFAHABERLER → Michy Batshuayi: “Jesus ile Conte Çok Benziyorlar”

Michy Batshuayi: “Jesus ile Conte Çok Benziyorlar”

Michy Batshuayi: “Jesus ile Conte Çok Benziyorlar”

Fenerbahçe’nin bu sezon Chelsea’den kadrosuna kattığı Michy Batshuayi, sarı lacivertli formayla çıktığı 8 maçta 5 gol atarak Fenerbahçe kariyerine iyi bir başlangıç yaptı.

Belçikalı oyuncu, Sözcü Gazetesi’nden İrfan Yirmibeş’e verdiği röportajda Fenerbahçe’de geçirdiği günlerden, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışına kadar birçok önemli noktaya değindi.

“Fenerbahçe’de Sevgi, Saygı ve Güven Hissettim”

Kariyerinde Standart Liege, Olimpik Marsilya, Chelsea, Borussia Dortmund, Valencia, Crystal Palace ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerin formalarını giyen Michy Batshuayi, sezon başında birçok teklif aldığını belirtti.

Buna karşın tercihini Fenerbahçe’den yana kullandığını ifade eden Belçikalı forvet, bu tercihin altında yatan nedenleri şu sözlerle anlattı:

“Proje beni çok etkiledi. Fenerbahçe'de sevgi, saygı ve güveni hissettim. Fenerbahçe'yi tercih ettim. Fenerbahçe'ye gelerek doğru bir seçim yaptım. Başkanımızla yaptığım konuşmalar sır kalsın. Benden beklentilerini, bana ne kadar güvendiğini anlattı. Bu süreçte yöneticimiz Selahattin Baki de en başından itibaren imza atana kadar benimle çok samimi bir diyalog kurdu. Beni buranın bir parçası yaptıkları için onlara teşekkür ediyorum. İyi ki Fenerbahçeliyim”

“As-Yedek Kavramı Yok”

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, bu sezon kullandığı geniş rotasyonla dikkat çekerken Michy Batshuayi, takımlarında belirli bir ilk 11’in olmadığını söyledi. Bu durumu şu sözlerle açıklayan Batshuayi, “Bizim bir ilk 11'imiz yok, herkes şans bulabilir. Kaliteli bir takımız. As-yedek kavramı yok. Büyük bir rekabet var. Oynadığınız zaman en iyi performansınızı ortaya koymak zorundasınız. 5 dakika da 90 dakika da oynasanız sahada verilen görevi yerine getirmelisiniz. Ben de 5 dakika oynasam da bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.” dedi.

Kariyerinde kendisini en çok etkileyen teknik direktörün Chelsea’de birlikte çalıştığı İtalyan Antonio Conte olduğunu belirten Belçikalı forvet oyuncusu, Jorge Jesus’un bazı yönlerden Conte’ye benzediğini sözlerine ekledi:

“Conte ile Jesus birbirlerine çok benziyorlar. İki teknik adam da işlerinde çok ciddiler, fazlasıyla talepkarlar, organize takım kurmayı hedefliyorlar. Taktik anlamda çok disiplinliler ve bu konularda sürekli videolar izlettiren teknik adamlar. Jesus'un oyun anlayışında oynamaktan dolayı iyi hissediyorum. Bir forvet olarak ofansif anlayışla oynamak keyifli. Her şeyin mükemmel olmasını istiyor.”

“En Büyük Hayalim Şampiyonluk”

Fenerbahçe’deki kariyerinde hayalinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yıldönümünde şampiyonluk yaşamak olduğunu belirten Michy Batsuhayi, İngiltere’nin ardından Türkiye’de de bu başarıya ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü dolayısıyla şampiyonluğu kazanmak, gerçekten çok önemli ve anlamlı. İngiltere'de şampiyonluğu yaşadım, Fenerbahçe'de de şampiyonluk duygusunu yaşamak istiyorum. En büyük hayalim bu.” diyen oyuncu ek olarak Sarı-lacivertli kulübün tarihi 103 gollü sezonunu geride bırakabileceklerini de belirtti:

“103 gollük rekorla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ben çalışmaya inanırım; çalışmayı sürdürmeliyiz. Teknik direktörümüzün istediklerini uygulamalıyız. Sonrasında işlerin pozitif gideceğine inanıyorum. Negatif durumlarda da pozitif kalmayı bilmeliyiz. Hedefe odaklanıp özgüveni yüksek şekilde mücadele etmeli, birlikte çalışmalıyız. Bu unsurlar oluşursa neden olmasın?”