Messi Dünya Kupası'na Kavuştu

ANA SAYFAHABERLER → Messi Dünya Kupası'na Kavuştu

Messi Dünya Kupası'na Kavuştu

Messi Dünya Kupası'na Kavuştu

2022 Dünya Kupası, hiçbir zaman unutulmayacak bir finalle sona erdi.

Arjantin ve Fransa arasında oynanan tarihi finalin ilk yarısına Arjantin, ikinci yarısına Fransa damga vurdu.

Skor perdesini aralayan takım 23.dakikada Lionel Messi’nin penaltı golüyle Arjantin oldu. 36’da sahneye çıkan Angel Di Maria, Arjantin’i 2-0 öne taşıdı.

Uzun süre bu skorla devam eden finalde Arjantin şampiyonluğu kutlamaya hazırlanırken Kylian Mbappé, 80 ve 81.dakikalarda ağları sarsarak maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatmaların ilk devresinde gol olmazken ikinci devresi nefes kesti. 108.dakikada Lionel Messi, Arjantin’i tekrar öne taşıdı. Ancak cevap 10 dakika sonra Kylian Mbappé’den geldi. Maçtaki ikinci penaltısını gole çeviren Mbappé, skoru 3-3 yaptı ve maçı penaltı vuruşlarına taşıdı.

Penaltı vuruşlarında Fransa’da Coman ve Tchouaméni hata yaparken Arjantin 4 penaltıda hiç kaçırmadı ve 4-2’lik skorla 2022 Dünya Kupası’nda şampiyon oldu.

Bu şampiyonluk, Arjantin’in tarihinde kazandığı 3.Dünya Kupası oldu.

“Canımız Acıyor”

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, karşılaşma sonunda hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Kazanamadıkları için duyduğu üzüntüden bahseden Deschamps, “Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu kadar yaklaştıktan sonra kupayı alamadığımız için çok üzgünüz. Canımız acıyor.” şeklinde konuştu.

“Oyuncularımla Gurur Duyuyorum”

Şampiyonluğun ardından konuşan Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni, taraftarlarına teşekkür etti.

Eğlenmeyi hak ettiklerini söyleyen Scaloni, “Hala durumun farkına varamıyoruz. Bizler ve tüm Arjantin halkı için eğlenme zamanı. En başından beri bizi yalnız bırakmadılar, onların desteğini almak inanılmaz bir duyguydu.” ifadelerini kullandı.

Hayatında hiçbir zaman pes etmediğini söyleyen Scaloni, “Asla pes etmeme, sürekli çabalama özelliğimi ailemden aldım ve bugün bunun meyvesini aldım. Burada olduğum için şanslıydım ve herkese teşekkür ediyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Lütfen herkes bu zaferin tadını çıkarsın. Ülkemiz için tarihi bir an.” şeklinde konuştu.

“Tanrı’nın Kupayı Bana Vereceğini Biliyordum”

Arjantin’in kaptanı Lionel Messi, kariyerindeki tek eksiği tamamladığı maçın sonunda konuştu.

Kupayı kazanacağından emin olduğunu vurgulayan Messi, “Tek kelimeyle inanılmaz. Tanrı'nın bana kupayı vereceğini biliyordum, emindim. Bu bizim için büyük bir zevkti." ifadelerini kullandı.

Milli takım kariyerini Dünya Kupası kazanmadan kapatmak istemediğini söyleyen Lionel Messi, “Uzun zamandır böyle büyük bir hayalim vardı, kariyerimi Dünya Kupası ile kapatmak istiyordum. Bundan fazlasını isteyemem. Arjantin milli takımını bırakmadım, devam edeceğim." şeklinde konuştu.

 

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Unutulmaz finalde iki takımda da yıldızlar parladı.

Arjantin’in kaptanı Lionel Messi, 2 gol atarak takımının yıldızı oldu.

Angel Di Maria ise Arjantin’in kazandığı penaltıyı kazandıran isim oldu ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Maçın yıldızı ise Fransız Kylian Mbappé oldu. Takımının attığı 3 gole de imza atan Mbappé, 1966’da Geoff Hurst'un ardından bir Dünya Kupası finalinde hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.

Ayrıca Mbappé, turnuvayı 8 golle gol kralı olarak tamamladı.

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni, 1978'de Cesar Luis Menotti'nin (39) ardından Dünya Kupası'nı kazanan en genç teknik direktör oldu.