Mert Günok: “Konferans Ligi Zor Bir Hedef Değil”

ANA SAYFAHABERLER → Mert Günok: “Konferans Ligi Zor Bir Hedef Değil”

Mert Günok: “Konferans Ligi Zor Bir Hedef Değil”

Mert Günok: “Konferans Ligi Zor Bir Hedef Değil”

Beşiktaş’ın milli kalecisi Mert Günok, yeni sezon öncesinde Anadolu Ajansı’na konuştu.

Kariyer planlarından gelecek sezonki hedeflerine kadar birçok konuda fikirlerini paylaşan Mert Günok, en büyük amacının ise Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamak olduğundan bahsetti.

İşte Mert Günok’un açıklamalarından öne çıkanlar:

“Zirveye Çıktım Diyeceğim”

Kariyerinin en kötü günlerinin ağır sakatlık geçirdiği dönem olduğundan bahseden milli eldiven, “En dibi gördüğüm an sakatlandığım maçtı. 'Buradan çıkış da zirve olmalı.' dedim. Beşiktaş kariyerimde hala zirveyi görmedim çünkü henüz bir şampiyonluk yaşamadım. Umarım bu sene şampiyonluk yaşadıktan sonra, 'En dipten en zirveye çıktım.' diyeceğim.” dedi.

34 yaşındaki kaleci, Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir formalarıyla şampiyonluklar yaşadığını hatırlatarak bunlara Beşiktaş ile yaşayacağı şampiyonluğu da eklemek istediğini vurguladı.

Bu anlamda daha önce 3 farklı kulüpte şampiyon olan Mehmet Topal’ı yakalamak istediğini belirten Mert Günok, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş gibi bir kulübün hedefi her sene şampiyonluk olmalı. Bizim de bu seneki hedefimiz yine şampiyonluk. Burada şampiyonluk yaşamayı çok istiyorum. İstanbul Başakşehir'de ve Fenerbahçe'de şampiyonluğum var. Bir şampiyonluk daha yaşarsam Mehmet Topal'la beraber üç takımda şampiyonluk yaşayan oyunculardan biri de ben olacağım. Bunun için de geçtiğimiz sezon gösterdiğimiz performansın hem kendi adıma üstüne koymam gerekiyor hem de takım olarak üstüne koymamız gerekiyor. Beşiktaş'ta en iyi dönemimi sergilemedim. Geçen sene iyi bir performans sergiledim ama tam bir sezon oynayarak sonu şampiyonlukla biten bir sezon en büyük hayalim. Beşiktaş serüvenimde en iyi dönemimi daha geçirmediğimi düşünüyorum. Bu sene inşallah öyle olacak."

“Yeri Bende Her Zaman Farklı”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kendisi hakkındaki önemine ilişkin konuşan Mert Günok, tecrübeli çalıştırıcının kendisi için farklı bir yerde olduğunu söyledi.

İlk olarak Euro 2020 Elemeleri sürecinde Güneş ile çalıştığını hatırlatan Mert Günok, “Şenol Güneş’in yeri bende her zaman farklı. Futbol hayatım bitene kadar da futbol hayatımdan sonra da böyle kalacak. Eğitici ve öğretici bir hocamız var. Beraber çalıştığımız dönemlerde başarılı günlerimiz oldu. İnşallah beraber kupa kaldırmak da nasip olur." ifadelerini kullandı.

Siyah beyazlıların milli kalecisi, Şenol Güneş ile bitirdikleri geçtiğimiz sezonu da değerlendirdi:

“İyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Hocamız eski bir kaleci, çok başarılı. Yıllar boyunca Türkiye'de hakkında kimsenin bir şey söyleyemeyeceği bir hocalık kariyerine sahip. Şenol Güneş'in başımızda olması benim için bir şans. Bir futbolcunun yaşayabileceği en ağır sakatlıklardan birini yaşadım. Sakatlık dönüşü böyle bir performans göstermek benim için de önemliydi. Dönüşü bu şekilde yapmak hiçbir oyuncu için kolay değildir. Çok şükür iyi döndüm, şimdi daha da iyi olmak için çalışmaya devam ediyorum."

“Konfor Alanında Kalmayı Seven Bir İnsan Değilim”

Beşiktaş’a transfer olduğu süreci anlatırken bu tercihi milli takıma daha güçlü bir şekilde gidebilmek için yaptığını vurgulayan Mert Günok, bu noktada taraftar desteğinin önemine değindi:

“Başakşehir’de taraftar sayısının az olması ve camia desteğini arkamda hissetmemem belki milli takımda kaleyi kaybettiğimi düşündüren şeydi. Arkamda taraftar desteğiyle milli takıma tekrar gidersem daha güçlü olacağımı tahmin ediyordum. Konfor alanında kalmayı seven bir insan değilim. Her zaman başarıya aç ve mücadeleci olmayı sevmişimdir. Beşiktaş'a gelmemdeki en büyük etkenlerden biri camia ve taraftar desteğini arkama almak, milli takımda tekrar kaleyi alıp, bırakmamaktı. Sakatlıktan sonra bunu başardım. Şimdi hedefimde burada bir şampiyonluk yaşamak ve milli takımla Euro 2024’e gitmek var."

34 yaşındaki kaleci, açıklamalarının devamında kariyerinin ileriki aşamalarında yapmak istediklerine de değindi. Futbolu bırakmayı henüz düşünmediğinin altını çizen Mert Günok, efsanevi İtalyan kaleci Gianluigi Buffon’u örnek gösterdi:

“Kariyerimde sona geldiğimi düşünmüyorum. Kendime iyi bakıyorum. Küçük yaştan itibaren profesyonel şekilde yaşadım. Bunun meyvesini hala yiyorum. Gianluigi Buffon 45 yaşında hala oynayabiliyor. Belki uç örnek ama demek ki bu yapılabiliyor. Ben de sakatlık yaşamazsam uzun yıllar daha oynamak istiyorum."

“Canlı Görmek Daha Farklıydı”

Beşiktaş formasıyla Türkiye’yi UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil etmeye hazırlanan Mert Günok, Avrupa futbolunun 3 numaralı organizasyonu için de değerlendirmelerde bulundu.

Konferans Ligi’nin ulaşılabilecek bir hedef olduğunun altını çizen Mert Günok, “Konferans Ligi ulaşılması zor bir hedef değil. Biz de bu başarıya ulaşabilecek seviyedeyiz. Hiçbir futbolcunun önce Konferans Ligi'nde şampiyon olalım diye düşündüğünü zannetmiyorum. UEFA Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı her futbolcu hayal eder. Konferans Ligi ise yeni bir kupa. Bunu başlayınca anlayacağız. Belki ilk maçtan sonra konuşsak bu düşüncelerim değişebilirdi." şeklinde konuştu.

Kariyerinin ileriki aşamalarında Avrupa’dan teklif alması halinde bunu değerlendirebileceğinin sinyallerini de veren Mert Günok, geçtiğimiz günlerde Real Madrid’e transfer olan Arda Güler ile ilgili de konuştu.

Futbola başlangıcında Fenerbahçe alt yapısında yetişen Mert Günok, "Arda dünyanın en büyük kulüplerinden birine transfer oldu. Gerçekten çok büyük bir yetenek. Ben de ilk gördüğüm anda onun ne kadar yetenekli olduğunu anlamıştım. Arda'yı maçlarda izlemiştim ama canlı görmek daha farklıydı." dedi.