Mehmet Büyükekşi: "VAR Kayıtlarının Açıklanması Bir Defaya Mahsustu"

ANA SAYFAHABERLER → Mehmet Büyükekşi: "VAR Kayıtlarının Açıklanması Bir Defaya Mahsustu"

Mehmet Büyükekşi: "VAR Kayıtlarının Açıklanması Bir Defaya Mahsustu"

Mehmet Büyükekşi:

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının açıklanması ile ilgili konuştu.

Büyükekşi, Var kayıtlarının yalnızca bir defaya mahsus olarak açıklandığını ve bu işin çocuk oyuncağı olmadığını belirtti.

“Kayıtların Açıklanması Bir Defaya Mahsustu”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının özel bir durum sonucunda bir defaya mahsus açıklandığını belirtti.

TFF Başkanı, “Kayıtların açıklanması sadece bir defaya mahsustu. Bahsi geçen maçlarda siyah ve beyaz kadar açık hata vardı. 100 kişinin izleyip 100’ünün de üzerinde mutabık kaldığı hatalardı. 7 yaşındaki çocuğa bile sorsanız, onun bile göreceği türden hatalardandı. Ama verilen diğer kararlardaki hatalar daha farklı.” şeklinde konuştu.

İzleyicilerin kafasında soru işaretlerinin oluştuğunu dile getiren Büyükekşi, kayıtları açıklayarak soru işaretlerini gidermiş olduklarını ifade etti.

Mehmet Büyükekşi, “İnsanların kafasında başka soru işaretleri oluştu. Bu soru işaretlerini de yayınlayarak gidermiş olduk. Hiçbir şey yok işte, gayet samimi konuşmalar, bir karar vermeye çalışıyorlar. Her şey doğal. Ama hata var o ayrı. Biliyorsunuz, Hollanda ve İngiltere’de de yayınlandı ama bir daha yayınlamadılar. Bu iş çocuk oyuncağı değil.” ifadelerini kullandı.

“Bu Kültürün Değişmesi Lazım”

Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarını yayınlarken FIFA ve UEFA’dan izin almadıklarının da özellikle altını çizdi. Artık her maçın sonunda hakem konuşma kültürünün değişmesi gerektiğini vurgulayan TFF Başkanı şu şekilde konuştu:

“Ama bakın artık bu kültürün değişmesi lazım. Her maçtan sonra hakem konuşmayı bırakmalıyız. Bakın Fenerbahçe maçından sonra Nuri Şahin çok doğru bir hareket yaptı. Hakemin üzerine yürümek isteyen futbolcularının önüne geçti. Kulüpler hakemler kadar, futbolcularının ve teknik adamlarının da hatalarına bakmalılar. Kimse merak etmesin, biz herkese eşit davranıyoruz.”