Mehmet Büyükekşi: “Hakem Performanslarını İyi Bulmuyorum”

ANA SAYFAHABERLER → Mehmet Büyükekşi: “Hakem Performanslarını İyi Bulmuyorum”

Mehmet Büyükekşi: “Hakem Performanslarını İyi Bulmuyorum”

Mehmet Büyükekşi: “Hakem Performanslarını İyi Bulmuyorum”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hakem kararları, MHK ve yeni gelişmeler hakkında fikirlerini paylaşan Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarından öne çıkanlar:
 

“Hakem Performanslarını İyi Bulmuyorum”

Son dönemlerde Spor Toto Süper Lig’deki hakem performansını değerlendiren Büyükekşi, “Hakem performanslarını Süper Lig seviyesinde yeteri kadar iyi bulmuyorum. Büyük kulüplerimiz olan olmayan her pozisyonu büyüterek, büyük taraftar kitleleri, medya elçileri ve sosyal medya akımı ile gündemi domine edip, sadece kendi maçları ile değil, rakipleri ile ilgili de bir propaganda yürüterek problemi olduğundan çok daha büyük hale getiriyorlar.” diyerek kulüplerin de bu konuyu büyüttüğünü ifade etti.

“Lale Orta Görevine Devam Edecek”

MHK Başkanı Lale Orta hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Büyükekşi, Lale Orta’nın büyük bir baskı altında çalıştığını söyledi:

“MHK Başkanı; bu işin doğası gereği sezon boyu kulüplerin, medyanın, taraftarın hedefindedir. Lale hanım da tıpkı önceki MHK başkanlarımız gibi hedef gösterilmektedir. Kendisi büyük baskı altında çalışıyor. Zaten sezonun ortasında bu görevi devraldı. Böyle bir süreçte kendisinin görevden alınması kesinlikle gündemimizde yok. TFF seçimleri haziran ayında yapılacak. Seçimlerde tüm kurulların görevleri sona eriyor ve seçim sonrasında yeniden oluşturuluyor.”

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi

TFF Başkanı, yarı otomatik ofsayt teknolojisinin ligimizde kullanımı için bilgi aldıklarını ve sistemin maliyetini öğrendiklerini söyledi.

Çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Büyükekşi, “Yeni bir teknoloji olması sebebiyle henüz az sayıda ülkede uygulanabilen yarı otomatik ofsayt teknolojisi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sistemi Türk futboluna kazandırarak, tartışmalardan arındırılmış bir hakem değerlendirme sistemi kurmayı hedefliyoruz.”

“Sistemin 4 yıllık maliyeti yaklaşık 6-7 milyon €. Projenin yeni sezona yetişmesi için bir yandan çalışmalarımızı yapıyor bir yandan da bu maliyeti kulüplerimize ve federasyonumuza bir yük getirmeden sponsorluk kanalıyla çözmeye çalışıyoruz. Burada belirli bir noktaya geldik, kulüplerimizin de desteğiyle önümüzdeki sezon projemizi hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.