Mehmet Büyükekşi: “Federasyon Karar Verir”

ANA SAYFAHABERLER → Mehmet Büyükekşi: “Federasyon Karar Verir”

Mehmet Büyükekşi: “Federasyon Karar Verir”

Mehmet Büyükekşi: “Federasyon Karar Verir”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde gündeme gelen konular hakkında açıklamalar yaptı.

MHK Başkanı Lale Orta’nın istifa edeceği iddialarından, yabancı sayısına kadar birçok konuda fikirlerini kamuoyuyla paylaşan Büyükekşi, deprem felaketi sebebiyle ligden çekilen takımların durumuna da değindi.

İşte TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarından öne çıkan bölümler:

“Uygulama Son Derece Açık”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde yoğun olarak tartışılan ligden çekilen takımların durumu hakkında konuştu.

TFF talimatlarının son derece açık olduğunu belirten Büyükekşi, "Ligden çekilen takım, sonraki maçlarında otomatik olarak 3-0 hükmen mağlup olur. Oynadığı maçlar kesinlikle silinmez. Hiçbir zaman böyle bir uygulama da olmamıştır, bundan sonra da zaten olmaz. Önümüzdeki yıllarda da böyle bir şey olursa yine olmaz. Uygulama son derece açık ve şeffaf.” diyerek yeni bir düzenlemeye yapmayacaklarının altını çizdi.

Depremden etkilenen takımlara yaşanan bu durum sebebiyle olanak sağladıklarını belirten Mehmet Büyükekşi, söz konusu takımların bu sezon küme düşmeyeceklerini tekrarladı.

“Kulüplerin Kararına Göre Olmaz”

Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor’un küme düşürülmemesiyle ilgili tek karar vericinin Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Büyükekşi, “Kulüpler Birliği’nin bu konuda herhangi bir karar alma yetkisi yok, federasyon karar verir. Kulüplerin kararına göre bu iş olmaz.” dedi.

TFF Başkanı ayrıca, kulüplerden ve futbol paydaşlarından ortamı germemelerini isterken “Ortamı gerginleştirmeden ligimizi güzel bir şekilde devam ettirelim, futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim.” diye konuştu.

Futbol Akademileri Zorunlu Oldu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, açıklamalarına Yönetim Kurulu olarak aldıkları yeni bir kararı duyurarak devam etti.

Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerine akademi kurma zorunluluğu getirildiğini söyleyen Büyükekşi, “Gelecek sezon Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerine akademi zorunluluğu getirilmesi ile ilgili yönetim kurulu kararı aldık. Bugün de kulüplerimize tebliğ edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanında 2024/25 sezonundan başlamak üzere Süper Lig’deki takımların da katılabileceği B takımı uygulamasını da hayata geçireceklerini söyleyen TFF Başkanı, “Futbol akademileri projemizi başlattık. Çıktığımız bu yolda futbolumuzun tüm paydaşlarının birlik ve beraberlik içinde ortak bir amaç için çalışacaklarına eminiz.” sözleriyle birliktelik mesajı verdi.

Lale Orta Görevi Bırakıyor Mu?

Mehmet Büyükekşi, son günlerde Spor Toto Süper Lig’deki kimi kulüpler tarafından yoğun şekilde eleştirilen MHK Başkanı Lale Orta’nın geleceğiyle ilgili de konuştu.

MHK’daki yönetimi kısa süre önce değiştirdiklerini hatırlatan Büyükekşi, “MHK Başkanımızı yeni değiştirdik. Herhangi bir farklı düşüncemiz yok. Ligin son 10 haftasına girdikçe şampiyonluk yarışı ve küme düşme konusunda büyük bir stres oluşuyor. Durum böyleyken bir yandan sosyal medyayla, bir yandan basınla hakemlerimizi baskı altına almayalım. Bunlar hiç kimsenin faydasına değil. Hakemlerimiz ne kadar stressiz olursa o kadar iyi maç yönetirler, o kadar başarılar elde edilir.” şeklinde konuştu.

TFF ve MHK’nin her kulübe eşit mesafede olduğunu da vurgulayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. Çünkü TFF ve MHK'de her kulübe eşit mesafede, her kulüple aynı şekilde görüşmeler yapıyor, onların fikirlerini alıyor, Kulüpler Birliği ile beraber çalışıyor. Amacımız Türk futbolunu hak ettiği yere getirebilmek.” dedi.

Büyükekşi son olarak ise yabancı sayısı ile ilgili kararın bu ay içinde netleşeceğini belirtti ve sözlerini noktaladı.