Mehmet Büyükekşi: "Değerli İsimlerle İstişare Kurulu Oluşturacağız”

ANA SAYFAHABERLER → Mehmet Büyükekşi: "Değerli İsimlerle İstişare Kurulu Oluşturacağız”

Mehmet Büyükekşi: "Değerli İsimlerle İstişare Kurulu Oluşturacağız”

Mehmet Büyükekşi:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sabah gazetesinde Tuba Kalçık Üstündağ’a kapsamlı bir röportaj verdi.

Mehmet Büyükekşi, Türk futbolundaki sorunlardan çok tartışılan VAR sistemine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. TFF Başkanı ayrıca Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli hakkında da konuştu.

İşte Mehmet Büyükekşi’nin röportajından satır başları…

“Kulüplerle Kavga Etmeyeceğiz”

TFF Başkanlığı’nı bir unvan olarak kullanmak için seçilmediğini belirten Mehmet Büyükekşi, görevlerinin zor olduğunu ifade etti. Türk futboluna katkı sunmak istediklerini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan TFF Başkanı Büyükekşi, “Zor bir dönemde seçildik. Kısa sürede birçok yeniliğe imza attık. Askıda kalan birçok işi de çözüyoruz. Yayıncı kuruluşla ilgili sorunu, yabancı kuralı ve hakemlerle ilgili konuları kısa sürede çözüme kavuşturduk. Göreve geldiğimiz günden beri güven, adalet, şeffaflık ve eşitlik ilkesi ile hareket ediyoruz. Kutuplaşarak bir yere varamayız. Kavga etmek yerine, ortak akıl ile hareket etmeliyiz. Benim dönemimde kulüplerle kavga etmeyeceğiz.” dedi.

 “Hakemlere Yönelik Ağır İthamları Cezalandıracağız”

Türkiye’de hakemlere yönelik kulüpler düzeyinde çok ağır eleştiriler olduğunun altını çizen Büyükekşi, aynı durumun İngiltere’de çok ağır yaptırımlarla cezalandırıldığını söyledi.

Mehmet Büyükekşi, TFF olarak önümüzdeki günlerde bu yönde bir uygulamayı hayata geçireceklerini belirtti:

“Bugün İngiltere'de bir hakem için böyle ağır konuşmalar yapamazsınız. Yaparsanız da büyük ceza alırsınız. Önümüzdeki dönemde de hakemlere ağır ithamlarda bulunanlara yönelik cezai yaptırım için adımlar atacağız. Biz TFF olarak hakemlerimizin eksikliklerini gidermek için projeleri hayata geçiriyoruz.”

“Atamaları Onların Gözleri Önünde Yapacağız”

TFF Başkanı Büyükekşi: Dünyanın en güzel şehri, Avrupa'nın en büyük futbol finali için hazır

Türk futbolunda sezon başı TFF’nin getirdiği dijital atama sistemine karşın hakem atamaları konusunda birçok eleştiri olduğunun hatırlatılması üzerine, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi önemli bir uygulamanın gerçekleşeceğini duyurdu.

Mehmet Büyükekşi, “Önümüzdeki günlerde kulüp başkanlarını çağırıp, ligin bir haftasının maçlarına onların gözleri önünde hakem ataması yapacağız.” diyerek sisteme duydukları güvenin altını çizdi. TFF Başkanı buna ek olarak yine yakın gelecekte kulüpler, basın ve teknik direktörlere Riva’daki VAR merkezini açacaklarını ifade etti.

“20 Yıldır Hiç Yapmamışız”

Mehmet Büyükekşi, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Stefan Kuntz hakkında da önemli açıklamalarda bulundu:

“20 yıldır hiçbir hocamıza görev süresini tamamlama şansı vermemişiz. Yarı yolda bırakmışız ve tazminat ödemek zorunda kalmışız. Bu da milli takımın başarısını çok olumsuz etkilemiş. Artık buna son vermek istiyoruz. İstikrardan yanayız. Hocayı göndermek yerine, ona şans vermeyi tercih ettik. Milli Takımın da anlık ve günlük başarıları bize bir şey kazandırmaz. Çok genç bir takımımız var. Sabır göstererek bu genç takımın gelişimi için çalışıyoruz.”

Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli Konusu

Röportajda sorulan “Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli gibi büyük başarılar kazanan hocalardan yararlanmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu da yanıtlayan Mehmet Büyükekşi, bu isimlerle bir kurul oluşturmak istediklerini açıkladı:

“Birçok değerli hocamız var. Tecrübelerinden faydalanmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde onlarla görüşerek istişare kurulu oluşturmayı düşünüyoruz.”