Mehmet Büyükekşi: "Akademi Zorunluluğu Getiriyoruz"

ANA SAYFAHABERLER → Mehmet Büyükekşi: "Akademi Zorunluluğu Getiriyoruz"

Mehmet Büyükekşi: "Akademi Zorunluluğu Getiriyoruz"

Mehmet Büyükekşi:

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuk olduğu Brand&Sport Summit 2022’de Türk futbolunun geleceği, hakemler ve altyapı planları hakkında konuştu.

“Ana Gündemimiz Hakem Akademisi”

Gelecek planlarını yapan TFF için ana gündemin Hakem Akademisi olduğunu vurgulayan Mehmet Büyükekşi, "Hakem akademisi şu an projelerimiz için ana gündem maddelerimizin başında geliyor. Türk futbolunun sadece şimdisini değil uzun vadede planını yapıyoruz." dedi.

Buna ek olarak Süper Lig’in marka değerinin artması gerektiğine vurgu yapan TFF Başkanı, “Avrupa’da 6., dünyada 7. veya 8. diyebileceğimiz Süper Lig’in marka ve pazarlama değerinin bu olmadığını düşünüyorum. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye’deki futbolun marka değerini arttırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Süper Lig'in pazarlama konusunda Avrupa’nın çok gerisinde olduğunu ifade eden Büyükekşi, alınması gereken çok yol olduğunun altını çizdi:

“Global spor pazarlaması adına maalesef dünyada değil de Avrupa’da bakacak olursak çok gerideyiz. Bizim bu konuda almamız gereken çok yol var. Baktığımızda bugün sadece Premier League’in naklen yayın geliri 5 milyar paund civarında. Diğer sponsorluklarla birlikte 6-7 milyar Paund’u buluyor. Bizim en yüksek rakam 120 milyon dolar civarında naklen yayın geliri var. Sponsorluklarla birlikte 200 milyon doları geçmeyeceğini düşünüyorum.”

“Gruptan Çıkıp Almanya’da Ülkemizi Gururla Temsil Etmek İstiyoruz”

2023 yılı hedefleri hakkında konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2023 yılında Mayıs ayında liglerimiz bitiyor. Milli takımımızın ilk maçı Mart ayında Ermenistan ile; daha sonra Hırvatistan ile Bursa’da bir maç yapacağız. Futbolun marka değerinde bir tarafta takımlar, bir tarafta da milli takım son derece önemli. Birlikte pazarlamasını yapmamız gerekiyor. 2023 yılında hedefimiz, Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek için ilk 2 takım arasına girip, Almanya’da ülkemizi gururla temsil etmek.” diye konuştu.

Süper Lig ve alt lig takımlarının başarılı olmasını temenni eden Mehmet Büyükekşi, çalışmalarında altyapıya önem vereceklerini ve akademi zorunluluğu getireceklerini söyledi:

“Takımlarımızın da gerek Süper Lig’de gerek 1. Lig’de gerekse diğer liglerde başarılı olmasını ve bundan sonraki çalışmalarda da özellikle altyapıya önem vermesini istiyoruz. Çünkü akademi zorunluluğu getiriyoruz. Bu konuda bir çalışma içine girmelerini hedefliyoruz.”

“Web Sitemiz Açılıyor”

Başkan olduğu günden itibaren Süper Lig’in marka değerini yükseltme hedefinde olduklarını ifade eden Büyükekşi, ligin resmi Twitter hesabından sonra şimdi de Instagram hesabı açmayı hedeflediklerini ve yakın zamanda web sitesinin aktif hale geleceğini söyledi.

TFF Başkanı, "Twitter hesabımız açıldı, instagram hesabımız da açılacak. 3-5 güne Web sitesi aktif hale gelecektir. Buraya sponsorluklarla destek alıp kulüplerimize finansal açıdan katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.