Mbappe’nin Geleceği Belirsizliği Koruyor

ANA SAYFAHABERLER → Mbappe’nin Geleceği Belirsizliği Koruyor

Mbappe’nin Geleceği Belirsizliği Koruyor

Mbappe’nin Geleceği Belirsizliği Koruyor

Fransa Ligue 1’de 2022/23 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Paris Saint Germain; Messi – Neymar ve Mbappe’nin yer aldığı hücum üçlüsüyle bir kez daha UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşamadı.

Yeni sezon öncesinde kadrosunda revizyona gitmesi beklenen Paris ekibi, geçtiğimiz haftalarda Kylian Mbappe’den gelen bir mektupla sarsıldı.

Fransız oyuncu, temsilcileri aracılığıyla kulübe gönderdiği mektup ile sözleşmesinin sonunda (Haziran 2024) uzatma opsiyonunu kullanmayacağını ve kulüpten ayrılacağını bildirdi.

Kylian Mbappe’nin bu hamlesi sonrasında ise tüm gözler, uzun zamandır Fransız yıldızla ilgilendiği bilinen Real Madrid’e çevrildi.

PSG’yi Sarsan Mektup

Fransız medyası tarafından Mbappe’nin PSG’ye bir mektup gönderdiğinin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından 24 yaşındaki oyuncunun temsilcileri bir açıklamayla durumu aydınlattı.

Yapılan açıklamada, Mbappe’nin sözleşme uzatmayacağını çok daha önceden kulübe bildirdiği ve gönderilen mektubun sadece sözlü olarak anlaşılan bu durumu yazıya dökmek amacıyla yazıldığı bildirildi.

"Kylian Mbappe, geçtiğimiz haftalarda gelecek sezon Parisli olacağını kamuoyuna açıkladıktan sonra bu yaz takımdan ayrılma talebinde bulunmadı. Sadece ek yılını aktifleştirmediğini kulübe teyit etti. Sözleşmenin uzatılmasından sorumlu kulüp yönetimi (21 Mayıs 2022'de imzalanmıştır), oyuncunun bu kararından 15 Temmuz 2022'de haberdar edildi. Mbappe’nin gönderdiği mektubun tek amacı, daha önce sözlü olarak açıklığa kavuşturulmuş olanı teyit etmekti.”

Real Madrid Mbappe’yi Bekliyor

Kylian Mbappe’nin attığı bu adım sonrasında Paris Saint Germain yönetiminin, oyuncuyu bedavaya göndermek istemediği ve bu sebeple Mbappe için teklifleri dinlemeye hazır olduğu vurgulandı.

Daha önce sözleşme süresi boyunca PSG’de kalacağını vurgulayan Mbappe’nin bununla birlikte Real Madrid’e transfer olmayı istediği ise bir sır değil. Fransız yıldız, geçtiğimiz yaz PSG ile sözleşme yenilemeden önce de Los Blancos’a transfer olmak üzereydi.

2022 yazında bu fırsatı PSG ile sözleşme yenileyerek geri çeviren Mbappe’nin bu kez Real Madrid’e hiç olmadığı kadar yakın olduğu öne sürüldü.

Le Parisien’ın haberine göre PSG, oyuncusuna sözleşme uzatma veya bu yaz kulüpten ayrılma seçeneklerini sundu. Bununla birlikte Fransız kulübünün, 24 yaşındaki süper yıldızı için en az 200 milyon €’luk bir teklifi değerlendireceği de iddia edildi.

Buna paralel olarak geçtiğimiz günlerde Karim Benzema’yı Suudi Arabistan’a veren ve Fransız efsanesinin yerini yine bir Fransız ile doldurmak isteyen Real Madrid’in ise Mbappe için şimdilik 150 milyon €’luk bir paket hazırladığı ifade edildi.

Öte yandan Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in, 1 yıl daha bekleyip Kylian Mbappe’yi bedelsiz olarak kadroya katmayı da seçenekleri arasında tuttuğu bildirildi.