Mauro Icardi Serisiyle Rekora Ortak Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Mauro Icardi Serisiyle Rekora Ortak Oldu

Mauro Icardi Serisiyle Rekora Ortak Oldu

Mauro Icardi Serisiyle Rekora Ortak Oldu

Spor Toto Süper Lig’de son haftalara girilirken şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Ligin son 3 haftasına liderlik koltuğunda, en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde giren Galatasaray; şampiyonluk yolundaki en avantajlı takım olarak öne çıktı.

Sarı kırmızılılar, özellikle son haftalarda aldığı galibiyetlerle avantajını korurken bu galibiyetlerde bir isim diğer takım arkadaşlarından sıyrıldı.

Galatasaray’ın sezon başında PSG’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Arjantinli yıldız Mauro Icardi, takımının ligde kaydettiği son 6 golün tamamının altına imzasını atarak bir rekor kırdı.

Mario Jardel’den Sonra Bir İlk

Galatasaray, 2000 yılında UEFA Kupası zaferini yaşadıktan sonra kadrosunu Avrupa Gol Kralı’yla güçlendirerek Mario Jardel’i transfer etmişti.

17,05 milyon € bedelle Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olan Jardel, sarı kırmızılı kulüpteki kariyerine göz alıcı bir başlangıç yaparak kalitesini ilk haftalardan itibaren futbolseverlere göstermişti.

Süper Lig’de Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta fileleri havalandıramayan Jardel, sonraki 4 maçta 8 gol atarak kalitesini futbolseverlere göstermişti.

Mario Jardel’in Ağustos 2000’deki bu 4 maçlık serisinin ardından hiçbir yabancı futbolcu Galatasaray formasıyla böyle bir seri yakalayamamıştı.

Mario Icardi, Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nun son haftalarında oynadığı 4 maçta 6 gol atarak Jardel’in 23 yıllık rekorunu egale etti.

Arjantinli yıldız; Beşiktaş (1), Medipol Başakşehir (1), İstanbulspor (2) ve Demir Grup Sivasspor (2) karşısında takımının kaydettiği gollerin tamamını atarak hem şampiyonluk yarışında Galatasaray’a avantaj getirdi hem de sarı kırmızılı kulübün tarihine geçti.

Son 7 Maçta 10 Gol

Bu sezon Galatasaray formasıyla Süper Lig’de çıktığı 22 maçta 19 gol atan Mauro Icardi, bu gollerin büyük bölümünü ise ligin son düzlüğünde kaydetti.

Galatasaray formasıyla çıktığı son 7 maçta 10 golün altına imza atan Icardi, bu gollerle takımının 15 puan toplamasına yardımcı oldu.

Teknik direktör Okan Buruk önderliğinde şampiyonluk yarışını zirvede götüren Galatasaray, bugüne kadar Mauro Icardi’nin gol attığı maçlarda sadece 4 puan kaybetti.

Sarı kırmızılılar, Süper Lig’in 11.haftasında Corendon Alanyaspor ile Icardi’nin gollerine rağmen 2-2 berabere kalırken 32.haftada oynanan Beşiktaş derbisini ise 3-1 kaybetmişti.