Mauro Icardi Kulüp Kariyerinde 200 Gole Ulaştı

ANA SAYFAHABERLER → Mauro Icardi Kulüp Kariyerinde 200 Gole Ulaştı

Mauro Icardi Kulüp Kariyerinde 200 Gole Ulaştı

Mauro Icardi Kulüp Kariyerinde 200 Gole Ulaştı

Galatasaray’ın Arjantinli santraforu Mauro Icardi, 23 Ağustos akşamı Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Molde’ye karşı attığı golle kulüp kariyerindeki 200.golü attı.

Maçın 29’uncu dakikasında Yunus Akgün’ün uzun pasına gelişine bir yarım vole vuran Icardi, muhteşem vuruşuyla Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi. 30 yaşındaki santrafor, maçın 90+3. dakikasında Fredrik Midtsjö’nün golünde de asisti yapan isim olmayı başardı.

La Masia’dan İtalya’ya

2008 yılında Barcelona’nın ünlü futbolcu akademisi La Masia’dan içeri giren Mauro Icardi, tüm arkadaşları gibi o dönemin süper gücü olan takımın bir parçası olmayı hedefliyordu.

Ancak Icardi için hikaye bu şekilde yazılmadı. 2011 yılının başında Barcelona’nın U19 takımından Sampdoria’nın U19 takımına kiralanan Icardi, İtalya’ya ilk adımını attı. Geçirdiği yarım sezonda 13 maçta 8 gol atan Icardi, 2011/12 sezonun başında Sampdoria tarafından 300 bin € bedelle kadroya katıldı.

O sezon ağırlıklı olarak İtalya U19 Ligi’nde oynayan Icardi, gösterdiği üst düzey performansla sezonun son iki maçında A takıma yükseldi. Serie B’de çıktığı ilk maçta da fileleri havalandıran Icardi, takımıyla birlikte Serie A’ya yükselme sevinci yaşadı.

Serie A’da geçirdiği ilk sezonda henüz 20 yaşında ve lige yeni yükselen bir takımda forma giymesine rağmen çıktığı 31 maçta 10 gol ve 4 asistlik performans gösteren Icardi, kısa sürede Inter’ın radarına girdi.

2013 yazında 13 milyon € karşılığında Inter’e transfer olan Icardi, kendisini dünyaya tanıttığı Sampdoria’dan (A takım) 33 maçta 11 gol ve 4 asistle ayrıldı.

2 Kez Serie A Gol Kralı

Inter’e transfer olduğu ilk sezonun ilk devresinde ağırlıklı olarak yedek kulübesinden oyuna giren bir hamle oyuncusu olarak kullanılan Icardi, sezonun ikinci yarısı itibarıyla ilk tercih olmaya başladı.

Takımın ilk 11 oyuncusu olarak geçirdiği ilk sezon olan 2014/15 sezonunda ise Serie A’da 22 golle gol kralı olmayı başaran Icardi, genç yaşına rağmen gösterdiği bu başarı ile Avrupa’nın elit santraforları arasında gösterilmeye başlandı.

Inter’de belli bir gol standardı yakalayan Icardi, zaman zaman ufak sakatlıklar geçirse de gollerini atmaya devam etti. Ancak Inter, Icardi’nin takımda olduğu ilk 4 sezonda Şampiyonlar Ligi’ne katılma başarısı gösteremedi.

Icardi’nin parladığı sezon ise Inter adına kötü geçen 2016/17 sezonunun sonrasında gelen 2017/18 sezonu oldu. Serie A’yı attığı 29 golle kariyerinde ikinci kez gol kralı olarak tamamlayan Icardi, kariyerinin en fazla gol attığı sezonunu geçirdi.

Ertesi sezon Inter ile ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne giden Icardi, Inter’deki son sezonunu yaşadı. 2019 yazında Inter’den PSG’ye 50 milyon € bedelle transfer olan Icardi, Milano temsilcisinde 219 maçta 124 gol ve 29 asiste imza attı.

Transferlere Kadar İyi Bir Dönem

Mauro Icardi, PSG’deki ilk sezonunda takımın santraforu olarak ağırlıklı ilk 11’de sahaya çıktı. Şampiyonlar Ligi’nde 2 kez Galatasaray ağlarını da sarsan Icardi, kariyerinin ilk kupalarını kazandığı sezonu 20 golle bitirdi. Ancak PSG, Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih’e kaybetti ve Icardi, kariyerinin en büyük şampiyonluğunu kazanamadı.  

Ertesi sezon Neymar, Mbappe ve Di Maria ile hücumda iyi uyumunu devam ettiren Arjantinli golcü, biraz da Kylian Mbappe’nin golcü bir kimliğe bürünmesi sebebiyle yalnızca 13 golde kaldı. Buna rağmen Icardi’nin PSG’deki ilk iki sezonu kendisi adına kötü geçmemişti.

Paris ekibi, 2021 yazında başta Lionel Messi olmak üzere büyük bir yıldızlar akınına ev sahipliği yaptı. Messi’nin takıma katılmasıyla birlikte hücum düzeni değişen PSG’de, Icardi ağırlıklı olarak yedek kulübesinde kaldı.

Sezonun son 6 maçında kadroda dahi olmayan Icardi’nin PSG’deki geleceği pek parlak gözükmüyordu. Galatasaray da tam bu noktada devreye girerek şampiyonluğu kazandıracak transferi yapmayı başardı.

Icardi, PSG formasıyla çıktığı 92 maçta 38 gol ve 10 asist üreterek Fransa’dan ayrıldı.

Skor Canavarı

2022’nin eylül ayında sarı kırmızılı formayı giymeye başlayan Icardi, özellikle kasım ayından sonra formunu yukarı taşıdı. Dünya Kupası arasının ardından geçirdiği ufak sakatlığı atlatan Icardi, Galatasaray’ın 14 maçlık galibiyet serisi yakalamasını sağlayan en önemli isimlerden olmayı başardı.

Sezonu Galatasaray formasıyla Süper Lig şampiyonu olarak bitiren Icardi, 2023 yazında PSG’den 10 milyon € karşılığında bonservisi ile transfer edildi.

Henüz sezonun başı olmasına rağmen formunu yukarı çeken Arjantinli golcü, kariyerinin 200.kulüp golüne Galatasaray formasıyla ulaştı.

Icardi’nin Galatasaray formasıyla çıktığı 31 maçta 27 gol ve 9 asist üreterek çıktığı maç sayısından fazla gol katkısı yapmayı başardı.