Mauro Icardi Derbilere Damga Vurdu

ANA SAYFAHABERLER → Mauro Icardi Derbilere Damga Vurdu

Mauro Icardi Derbilere Damga Vurdu

Mauro Icardi Derbilere Damga Vurdu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nda dün son kez sahaya çıktı. Ezeli rakibi Fenerbahçe’yi kendi sahasında ağırlayan sarı kırmızılılar, karşılaşmadan 3-0’lık galibiyetle ayrılırken ligi 88 puanla bitirmeyi garantiledi.

Mücadelenin 71. dakikasında ağları havalandıran Mauro Icardi, bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki 22. golüne imza attı. Arjantinli oyuncu, bu golle birlikte sarı kırmızılı takımla bu sezon çıktığı tüm derbi maçlarında gol atmayı başardı.

Icardi böylece, üç büyük kulüpte oynayıp bir sezonda çıktığı tüm derbilerde gol atmayı başaran üçüncü oyuncu olarak Tanju Çolak (1990/91) ve Cemil Turan’ın (1977/78) arasında katıldı.

İlk Derbi Beşiktaş Karşısında

Galatasaray’a sezon başında Paris Saint Germain’den kiralık olarak katılan Mauro Icardi, sarı kırmızılı takımın formasıyla ilk derbisine ligin 13. haftasında oynanan Beşiktaş derbisiyle çıktı.

Sarı kırmızılı takımın ezeli rakibini evinde ağırladığı maçta attığı 2 golle galibiyeti getiren Mauro Icardi, böylece Türkiye’deki ilk derbisine damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig’deki ikinci derbisine ise 18. haftadaki Kadıköy deplasmanında çıkan Arjantinli oyuncu, maça sakatlık sorunu sebebiyle yedek kulübesinde başlamıştı.

Okan Buruk tarafından ikinci yarıda oyuna alınan Mauro Icardi, 14 dakika sahada kalarak 1 gol 1 asist yaptı ve takımının 3-0’lık galibiyetine büyük katkı yaptı.

30 yaşındaki Arjantinli yıldız, tıpkı Fenerbahçe maçında olduğu gibi ligin 23. haftasında oynanan Trabzonspor maçını da 1 gol ve 1 asistle geçerek derbilerdeki başarılı performansını sürdürdü.

Icardi’nin Gol Attığı Maçlardaki Tek Mağlubiyet

Galatasaray’ın şampiyonluk yarışını tüm hızıyla sürdürdüğü ligin son bölümünde attığı gollerle takımını taşıyan Mauro Icardi, Türkiye’deki 4. derbisine Beşiktaş karşısında Vodafone Park’ta çıktı.

Bir gol atarak takımını öne geçirmesine rağmen Galatasaray maçı 3-1 kaybedince, sarı kırmızılı takım bu sezon ilk defa Mauro Icardi’nin gol attığı bir maçtan mağlup ayrıldı.

Sarı kırmızılıların son 6 maçında 9 atan Icardi, sezonun kapanışını ise takımının şampiyon unvanıyla çıktığı Fenerbahçe derbisinde yaptı.

Süper Lig'de ilk 11'de çıktığı son 8 maçta da gol atmayı başaran Mauro Icardi, 2007/08 sezonundan sonra Galatasaray formasıyla bunu başaran ilk oyuncu oldu.