Mathias Ross: “Galatasaray Bir Spor Kulübünden Daha Fazlası”

ANA SAYFAHABERLER → Mathias Ross: “Galatasaray Bir Spor Kulübünden Daha Fazlası”

Mathias Ross: “Galatasaray Bir Spor Kulübünden Daha Fazlası”

Mathias Ross: “Galatasaray Bir Spor Kulübünden Daha Fazlası”

Galatasaraylı savunma oyuncusu Mathias Ross, kendi ülkesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mathias Ross açıklamalarında Galatasaray’a transfer süreci, Türkiye’deki futbol ve takım içindeki arkadaşlık gibi konulardan bahsetti.

“Bana Da Sürpriz Oldu”

Galatasaray’a transferinin kendisi için sürpriz olduğunu anlatan Ross, “Antrenman için tesislere gidecektim. Arabadayken Inge Andre aradı. Hemen yanına gitmemi söyledi. Yanına gittim ve menajerim de oradaydı. Galatasaray ile anlaştıklarını söylediler ve bir an önce havalimanına gitmemi istediler. Bana da sürpriz olmuştu.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de Olmaktan Keyif Alıyorum”

Galatasaray kupada turu farklı skorla aldı

Türkiye’de futbolun insanlar için çok fazla şey ifade ettiğinin altını çizen genç oyuncu, “Türkiye’de futbol her şeyden önemli. Galatasaray da ülkenin en büyük kulübü. Birçok insan için Galatasaray her şey demek, bu çok açık. Galatasaray bir spor kulübünden daha fazlası.” dedi.

Mathias Ross Türkiye’de yaşamaktan keyif aldığını dile getirirken, buradaki oyunun Danimarka’dakinden farklı olduğunu da sözlerine ekledi. Ross, “Harika bir şehirde ve kendimi rahat hissettiğim bir ülkede yaşıyorum. Türkiye’de olmaktan keyif alıyorum. Buradaki yüksek oyun hızına alışmaya çalışıyorum. Oyun tarzı biraz daha farklı. Danimarka’daki kadar taktiğe bağlı değil. En iyi yanlarımdan biri, güçlü ve zayıf yanlarımın farkında olmam. İyi olmadığım şeyleri yapmaya çalışmıyorum. Antrenmanlarda çalışarak kendimi geliştiriyorum.” diye konuştu.

“Dünya Yıldızı Oyuncularımız Var”

Takım içindeki yardımlaşma ve dayanışmadan da bahseden genç stoper “Victor Nelsson ve Frederik Midtsjö ile aynı takımda olduğuma çok sevindim. Takımda Manchester United ve PSG gibi kulüplerde oynamış oyuncular var ve bana da çok yardımcı oluyorlar. Dünya yıldızı oyuncularımız var. Beni kanatları altına alıyorlar. Onların deneyimlerinden faydalanmak harika bir hediye.” ifadelerini kullandı.