Marek Hamsik: “Trabzonspor’un Önü Açık”

ANA SAYFAHABERLER → Marek Hamsik: “Trabzonspor’un Önü Açık”

Marek Hamsik: “Trabzonspor’un Önü Açık”

Marek Hamsik: “Trabzonspor’un Önü Açık”

Trabzonspor’un Slovakyalı yıldız ismi Marek Hamsik, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Uzun süredir sakatlığı sebebiyle sahalardan uzak kalan Hamsik, Trabzonspor’un bu sezonunu ve geleceğini değerlendirdi.

Kendi geleceği hakkında gelen soruları da yanıtlayan Slovak yıldız, merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu.

“Burası Napoli’ye Çok Benziyor”

Trabzonspor formasını uzun süre sonra tekrar giydiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Hamsik, “Uzun bir ara sonrası tekrar 11’e dönmek benim için çok güzeldi. Şu anda tek düşündüğüm şey önümüzde kalan 7 haftada Trabzonspor formasıyla elimden geleni yapmak.” dedi.

Bordo mavili ekipte geçirdiği sürenin kendisi için çok özel olduğunun altını çizen 35 yaşındaki oyuncu, “Trabzonspor’da geçirdiğim 2 yılın benim için çok özel olduğunu söyleyebilirim. Çünkü ilk şampiyonluğumu burada kazandım. Şehir olarak da takım olarak da burası Napoli’ye çok benziyor. Dolayısıyla Trabzonspor’da geçirdiğim 2 yıl benim için çok özeldi.” diye konuştu.

Marek Hamsik, takımın bu sezonki istikrarsız çizgisini değerlendirirken “Bu sezon işler bizim istediğimiz gibi gitmedi. Kimse takımın bu durumundan memnun değil. Ancak futbol böyle bir oyun maalesef. Bazen işler istediğiniz gibi gitmeyebiliyor. Sizin yapmanız gereken çok çalışmak, daha iyi çalışmak ve işleri yoluna koymak. Ben de şu anda bunu yapmaya çalışıyorum. Şu anda 35 yaşındayım ama her gün daha fazla çalışarak daha iyi bir insan, daha iyi bir futbolcu ve kulübümün de daha iyi bir kulüp olmasına çabalıyorum. Bütün çalışmalarım buna yönelik.” ifadelerini kullandı.

“Değişimler Kolay Değildir”

Trabzonspor’un bu sezon birçok değişim yaşadığını belirten ve bunların takımı etkilediğini söyleyen Marek Hamsik, “Değişimler kolay değildir. Bu sezon hoca değişiklikleri ve başka değişimler de yaşadık. Özellikle Trabzonspor gibi bir kulüpte bu değişimler sonrası kolay değildir. Biz de biraz bundan muzdarip olduk. Şimdi yeni bir hocamız, yeni hedeflerimiz var. Bizim burada yapabileceğimiz tek şey geleceğimizi inşa edebilmek adına daha çok çalışmak.” şeklinde konuştu.

Kendisinin şimdiden Trabzonspor efsaneleri arasında görüldüğüne yönelik bir soruya “çok mutlu” olduğunu söyleyerek cevap veren Hamsik, geleceğiyle ilgili planlarından da bahsetti:

“Eğer 2 yıllık bir sürede Trabzonspor efsaneleri arasına girebilmişsem kendimi çok mutlu hissederim. Çünkü bu efsanelerin arasına kendi ismimi yazdırabilmek çok büyük mutluluk olur. Benim bir futbol akademim var, burada 400 adet genç oyuncu eğitimlerine devam ediyor. Futbol sonrasındaki işim bu olabilir diye düşünüyorum, kendimi buna adayabilirim. Ben de bu genç futbolcu adaylarıyla hem bilgilerimi hem doğrularımı hem de futbola bakış açımı paylaşabilmek istiyor hem de kendi öğrendiklerimden onlara bir şeyler katabilmeyi düşünüyorum. Ben futbolu çok seven birisiyim, futbola odaklanmış bir insanım. Şu an için tek odağım önümüzdeki 7 maçlık süreç.”

“Şampiyonlar Ligi Bizim İçin Çok Önemli Bir Hedefti”

Trabzonspor’un 35 yaşındaki yıldızı, geçen sezon şampiyon olan takımın bu sezon yaşadığı sıkıntılara da açıklık getirdi.

Sezon başında Şampiyonlar Ligi hedefini yakalayamamanın kendilerini etkilediğini savunan Hamsik, “Sezon başından itibaren belli sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Öncelikle Şampiyonlar Ligi’nden bahsedebiliriz bu anlamda. Oraya katılabilmek bizim için çok önemli bir hedefti. Hem futbol anlamında hem de finansal olarak takımımıza çok büyük katkısı olacaktı ama maalesef bunu başaramadık.” ifadelerini kullandı.

Hamsik, buna karşın sezona kötü başlamadıklarını ancak özellikle hoca değişimlerinin kendilerini etkilediğini söyledi:

“Sezona çok kötü başlamadık, Süper Kupa’yı kazandık ve ligde de iyi durumdaydık. Ancak daha sonrasında gelen yoğun maç temposu bizi etkiledi. 3 günde bir maç yaptığınızda antrenmanlara vakit kalmıyor, sürekli maç yapmak zorunda oluyorsunuz. Maçlar oynayıp istediğiniz sonuçları elde edemeyince işler daha zor bir döneme giriyor. Biz de uzun süren bu zor dönemlerin etkisinde kaldık. Çünkü istediğiniz sonuçlar gelmediğinde kolay olmuyor. Başkanımız değişti, hoca değişimleri oldu. 3 kez hoca değişimi yaşandı ve dolayısıyla bu hiçbir takım için kolay değil. Ancak şu an için baktığımızda durumların daha stabil hale geldiğini söyleyebilirim. Artık Trabzonspor’un önünün daha açık olduğunu söyleyebilirim size. Tek odak noktamız daha iyi bir geleceğe sahip olabilmek.”

Şu anda alt yaş gruplarında futbolculuk yapan çocuklarının geleceği ile ilgili gelen bir soruyu da yanıtlayan Hamsik, iki oğlunu Trabzonspor formasıyla görmenin kendisini gururlandıracağını belirtti:

“Çok şanslıyım iki oğlum da çok yetenekli futbolcular. Biri 11, biri 13 yaşında yani onlar için konuşabilmek için daha erken. Eğer iyi çalışırlarsa iyi birer futbolcular olabilirler. Bir gün Trabzonspor’da oynama fırsatı bulurlarsa ben de dünyanın en mutlu babası olurum.”

Kendisini gelecekte hoca olarak görebileceğini söyleyen Marek Hamsik, “Kendimi gelecekte hoca olarak görebiliyorum. Ancak bu altyapılarda mı üst takımlarda mı olur bunu bilemiyorum. Şu an sadece futbola ve kariyerime odaklanmış durumdayım.” diyerek şu anda futbola odaklandığının altını çizdi.

Marek Hamsik ayrıca kulüp efsanesi olduğu Napoli’nin bu sezonki Serie A şampiyonluğu için de çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi:

“Napoli’nin şampiyon olacak olmasından dolayı çok mutluyum. Onların 33 yıl sonra şampiyon olması beni çok mutlu ediyor. Çünkü Napoli geçmişte çok zor dönemlerden geçti. Dolayısıyla şampiyonluk sonrasında şehirde aylar sürecek kutlamalar olacaktır. Ancak ben Trabzonspor’da antrenmanlarda olacağım için şampiyonluk kutlamalarına katılamayacağım.”