“Maradona Bugün Oynasa Hiçbir Tartışma Olmazdı”

ANA SAYFAHABERLER → “Maradona Bugün Oynasa Hiçbir Tartışma Olmazdı”

“Maradona Bugün Oynasa Hiçbir Tartışma Olmazdı”

“Maradona Bugün Oynasa Hiçbir Tartışma Olmazdı”

Maradona'nın eski takım arkadaşı Bernd Schuster, Diego Maradona'nın modern çağda Lionel Messi'den daha iyi olacağına inanıyor.

Efsanevi Arjantinli hakkında FourFourTwo'ya konuşan Schuster, "Bugün oynuyor olsaydı, şimdiye kadarki en büyük oyuncu hakkında hiçbir tartışma olmazdı." dedi.

Diego Maradona ve Lionel Messi, kısa boylu Arjantinliler olmaları ve oyun tarzları nedeniyle doğal olarak sürekli birbirleriyle karşılaştırılıyor. Ancak Maradona'nın eski takım arkadaşı Bernd Schuster, Diego'nun, Messi ile aynı dönemde oynuyor olsaydı daha iyi bir futbolcu olacağına inanıyor.

Eski Alman milli oyuncu Schuster, başarılı kariyeri boyunca Barcelona, ​​Real Madrid ve Atletico Madrid'in orta sahasında oynadı. 1982 ile 1984 yılları arasında iki sezon boyunca Barca'da Maradona ile birlikte sahaya çıktı.

Bu iki sezon boyunca Schuster, Maradona'nın yeteneklerine ilk elden tanık olma ayrıcalığına sahip oldu. Sahaların henüz çok da düzgün olmadığı ve hakemlerin rakip oyuncuların çok daha pervasız müdahalelerine izin verdiği bir çağda, Maradona açıkça başarılı oldu.

Ancak Schuster için bu, bugünün oyununda oynamış olsaydı Maradona’nın sahip olabileceği kalitenin yalnızca bir ön izlemesini sunuyor.

Maradona ile olan ilişkisi hakkında FourFourTwo'ya konuşan Schuster, "Futbol hakkında çok konuştuk. Oyun hakkında aynı şekilde düşündük: Taraftarları eğlendirmeyi sevdik.” dedi.

"O zamanlar çok kötü durumda olan sahalarda oynuyorduk ve bu hepimizi, Diego'yu bile sınırlıyordu. Ancak o yine de bir fenomendi. Bugün modern tesisler ve sahalarla oynuyor olsaydı, gelmiş geçmiş en büyük oyuncunun kim olduğu hakkında hiçbir tartışma olmazdı.”

Schuster, 40 yıl öncesindeki futbolun barındırdığı tehlikeleri anlatmak için “Bilbao Kasabı” lakaplı Andoin Goikoetxea'nın, kendisine 1981’de yaptığı müdahale sonrasında iki dizinden de ameliyat olmak zorunda kaldığını hatırlatıyor:

"Neyse ki 15 yıl daha yüksek seviyede oynayabildim. Ancak sakatlık, fiziksel olarak beni değiştirdi çünkü dizim bir daha asla eskisi gibi olmadı. O kadar fazla bükemedim ve biraz hız kaybettim. Aslında, iki yıl önce diz protezimi çıkarttırmak ve yenisini takmak zorunda kaldım. Bu o günlerdeki zorluğun bir sonucuydu.”