Manchester City Şampiyonluğa Gün Sayıyor

ANA SAYFAHABERLER → Manchester City Şampiyonluğa Gün Sayıyor

Manchester City Şampiyonluğa Gün Sayıyor

Manchester City Şampiyonluğa Gün Sayıyor

İngiltere Premier League’de şampiyonluk yolunda mücadele eden Manchester City ve Arsenal, bu hafta kendileri için oldukça kritik karşılaşmalara çıktılar.

Manchester City, deplasmanda Everton ile oynarken Arsenal ise kendi evinde Brighton’ın konuğu oldu. Her iki karşılaşma da 3-0’lık skorlarla biterken şampiyonluk yarışında büyük avantajı elde eden taraf Manchester City oldu.

İlkay Gündoğan Resitali

Premier League’de son 6 yıldaki 5. şampiyonluğu için avantajı elinde bulunduran Manchester City, Everton deplasmanına da mutlak galibiyet için çıktı.

Hafta içinde Real Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 1-1’in rövanşında karşılaşacak olan Pep Guardiola’nın öğrencileri, Everton’ı İlkay Gündoğan’ın etkileyici performansıyla 3-0 mağlup etti.

Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu, karşılaşmayı 2 gol 1 asist ile tamamlarken Premier League’deki bir rekorun da sahibi oldu.

Buna göre İlkay Gündoğan, Premier League’de oynayan Alman oyuncular arasında Mesut Özil’den sonra 60+ kez skor katkısı yapan (gol ve asist) ikinci isim oldu ve tarihe geçti.

Manchester City’nin diğer golünü ise bu sezon takımının skor yükünü çeken Erling Haaland kaydetti. Everton karşısında attığı gol, Norveçli oyuncunun bu sezon tüm kulvarlardaki 52. golü oldu.

Bunun yanında Manchester City, Everton karşısında da kazanarak Premier League’deki 500. galibiyetine ulaştı. Bu 500 galibiyetin 196’sı ise sadece Pep Guardiola’nın 263 maçlık döneminde geldi.

Arsenal Büyük Şok Yaşadı

Manchester City’nin rakibin 3-0 mağlup ettiği günün ilerleyen saatlerinde sahasında Brighton’ı ağırlayan Arsenal, 90 dakika sonunda sahadan “sürpriz” bir sonuçla ayrıldı.

Bu sezon Emirates Stadyumu’nda yalnızca Manchester United’a mağlup olan Topçular, Brighton karşısında ikinci yarıda kalesinde 3 gol gördü ve şampiyonluk şansını büyük ölçüde yitirdi.

Maçın ardından sonucu “kabul edilemez” olarak nitelendiren Arteta, şöyle konuştu:

“Bir önceki maçta takımımla gurur duyuyordum ama bugün kabul edilemez. Aptalca bir ikinci gol yedik ve takım çöktü. Şampiyonluk matematiksel olarak hala mümkün çünkü bu futbol. Yine de bugün böyle düşünmek imkansız. Bir sonraki maçta çok farklı olmamız gerekiyor."

City Şampiyonluğunu İlan Edebilir

Bu sonuçların ardından İngiltere Premier League’de 35 maçta 85 puan toplayan Manchester City, 36 maçta 81 puan toplayan Arsenal’in 4 puan önünde yer aldı.

Bu da Manchester City için önümüzdeki haftanın şampiyonluk haftası olması ihtimalini doğurdu. Öyle ki eğer Pep Guardiola’nın öğrencileri, önümüzdeki hafta karşılaşacakları Chelsea’yi mağlup etmeyi başarırlarsa lig tarihindeki 9. Şampiyonluklarını ilan edecekler.