Manchester City Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Manchester City Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Oldu

Manchester City Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Oldu

Manchester City Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Oldu

2016/17 sezonunun başında teknik direktörlüğe Pep Guardiola’yı getiren Manchester City, o günden beri ana hedefi haline gelen UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda İtalyan temsilcisi Inter ile karşılaşan Manchester City, Rodri’nin 68. dakikada attığı golle rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Pep Guardiola’nın Kariyerindeki 35. Kupa

Dünya futbolunun en elit seviyedeki teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen Pep Guardiola, İstanbul’da kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla kariyerindeki 35. kupasını kaldırdı.

Daha önce Barcelona ve Bayern Münih ile birçok şampiyonluk yaşayan İspanyol teknik direktör, bu sezon Manchester City ile Premier League, FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak tarihi bir üçlemeye imza attı.

Pep Guardiola, Barcelona’dan (2008/09) sonra bir kez daha aynı sezonda 3 kupa kazandı ve tarihte bunu iki farklı takımın başında başaran ilk teknik direktör oldu.

Diğer taraftan Manchester City ise İngiliz futbolunda daha önce sadece Manchester United’ın 1998/99 sezonunda yakaladığı bu başarıyı tekrarladı. City, United’ın ardından bir sezonda yarıştığı 3 büyük turnuvada da zafere ulaşan ilk ekip oldu.

 İngiltere Premier League’de çekişmeli geçen bir sezonun ardından Arsenal’ın önünde şampiyonluğa ulaşan Manchester City, FA Cup finalinde ezeli rakibi Manchester United’ı, Şampiyonlar Ligi finalinde ise Inter’i saf dışı bırakarak kupaları kazandı.

“Yıldızlarda Bize Yazılmıştı”

Uzun süredir hedeflediği kupayı kazandıktan sonra büyük coşku yaşayan Pep Guardiola, maçın ardından "Yorgunum, sakinim, memnunum. Bu kupayı kazanmak çok zor. Inter gerçekten iyiydi. Ancak şampiyonluk, yıldızlarda bize yazılmıştı." diyerek mutluluğunu paylaştı.

Manchester City’nin kaptanı İlkay Gündoğan ise, "Bugün tarih yazdık.  İlk yarıda tedirgindik. İkinci yarıda daha iyi işler yaptık. Herkesin üçlemeyle ilgili konuştuğunu biliyorum. Üzerimizde baskı vardı ama takım bu baskıyla en iyi şekilde başa çıkmayı başardı." diye konuştu.

Final maçında sergilediği performanstan memnun olmamasına rağmen şampiyonluk için çok mutlu olduğunu belirten Jack Grealish ise, "Hayatınız boyunca bu an için çalışıyorsunuz. Bu akşam felaket oynadım ama bu hiç umrumda değil. Bu takımla üçlemeyi yapabilmek çok özel bir şey." dedi.

İki İsim Tarihe Geçti

Sezon başında Manchester City’e Borussia Dortmund’dan gelerek sezon boyunca birçok gol rekorunu alt üst eden Erling Haaland, takımının çok uzun süredir beklediği UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine ulaşmasında da büyük pay sahibi oldu.

Bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 53 maçta 52 gol atan Erling Haaland hem Premier League’i  hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’ni gol kralı olarak tamamladı.

Bu sezon Devler Ligi’nde çıktığı 11 maçta 12 gol kaydeden Norveçli oyuncu, bu iki turnuvada aynı sezonda gol kralı olan tarihteki 4. futbolcu oldu.

Daha önce Dwight Yorke (98/99), Ruud van Nistelrooy (02/03) ve Cristiano Ronaldo (07/08) da hem UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hem de Premier League’de gol krallığı yaşamışlardı.

Haaland’ın yanı sıra Manchester City’de bir başka rekortmen daha vardı. 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Arjantin formasıyla şampiyonluk yaşayan Julian Alvarez, Manchester City ile tarihi üçlemeyi de tamamlayarak sezonu 4 büyük kupayla bitirdi.

Julian Alvarez, Dünya Kupası’nı kazandığı sezonda kulüp takımıyla bu üçlemeyi gerçekleştirmeyi başaran tarihteki ilk oyuncu oldu.

Diğer taraftan Arjantinli yıldız, 2000 yılından sonra Roberto Carlos (2002) ve Raphael Varane (2018) ile birlikte aynı yıl içinde hem Dünya Kupası’nı hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı başaran üçüncü isim olarak tarihe geçti.