Manchester City Premier League Şampiyonu

ANA SAYFAHABERLER → Manchester City Premier League Şampiyonu

Manchester City Premier League Şampiyonu

Manchester City Premier League Şampiyonu

Dünyanın en çok izlenen ligi İngiltere Premier League’de 2022/23 sezonu şampiyonu Manchester City oldu.

Pep Guardiola’nın takımı, dün Arsenal’in Nottingham Forest karşısında aldığı 1-0’lık mağlubiyetin ardından şampiyonluğu garantiledi.

Manchester City, bugün evinde Chelsea’yi aynı skorla mağlup ederek taraftarının önünde kupayı kaldırdı ve büyük bir sevinç yaşadı.

Manchester ekibi, kulüp tarihinin 7. Premier League şampiyonluğunu kazandı.

15 Maç 14 Galibiyet

Manchester City, sezon boyunca Premier League şampiyonluğu için Arsenal ile yarıştı.

Arsenal, 2022/23 sezonunda tam 7 ay boyunca Premier League’in zirvesinde kaldı.

Ancak Manchester City, ligde son aylara gelindiğinde inanılmaz bir seri yakaladı ve Premier League’de oynadığı son 15 maçta 14 galibiyet aldı.

Bu 15 karşılaşma içerisinde 2 kez Arsenal ile karşılaşan Manchester City, rakibini hem deplasmanda hem de iç sahada mağlup etmeyi başardı.

Mayıs ayının başında West Ham United’ı yenerek liderlik koltuğunu teslim alan Manchester City, ligin bitimine 2 maç kala şampiyonluğunu ilan etti.

6 Yılda 5 Şampiyonluk

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, bu şampiyonlukla birlikte kariyerinde Premier League’i 5. kez kazanmış oldu.

Üst üste üçüncü şampiyonluğuna uzanan İspanyol teknik direktör, toplamda İngiltere’deki 7. sezonunda 5. şampiyonluğunu elde etti.

Guardiola, Sir Alex Ferguson’un ardından Premier League’i üst üste üç kez kazanan ikinci teknik direktör olmayı başardı.

Ayrıca Manchester City, bu sezonu 3 kupayla tamamlama fırsatına sahip. FA Cup ve Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen City, Manchester United ve Inter’i mağlup ederse 2022/23 sezonunu 3 kupayla tamamlayacak.

Tarihte bunu yalnızca 1998/99 sezonunda Manchester United başarabilirdi.

Gol ve Asist Makinaları

Manchester City’nin şampiyonluğunda şüphesiz en büyük pay Erling Haaland’a ait.

Norveçli golcü, Premier League’deki ilk sezonunda şimdiden 36 gol attı ve tüm zamanların bir sezonda en fazla gol atan futbolcusu oldu.

Takımın Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne ise ligde yaptığı 16 asistle takımı adına en fazla asist yapan futbolcu oldu.