Manchester City FA Cup’un Sahibi Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Manchester City FA Cup’un Sahibi Oldu

Manchester City FA Cup’un Sahibi Oldu

Manchester City FA Cup’un Sahibi Oldu

İngiltere’nin en prestijli kupalarından olan FA Cup, 2022/23 sezonunda sahibini dün akşam oynanan finalle buldu.

Wembley’de oynanan final, bir Manchester derbisine sahne oldu. Manchester City ve Manchester United, bu sezonki üçüncü randevularına FA Cup finalinde çıktılar.

İlkay Gündoğan Şov

FA Cup finaline, Manchester City’nin Türk asıllı Alman orta sahası İlkay Gündoğan damga vurdu.

Henüz maçın 13. saniyesinde ceza sahası dışından olağanüstü bir vuruşla takımını öne geçiren Gündoğan, bir FA Cup finalinde atılan en erken golü atmayı başardı.

Manchester United, bu gole Bruno Fernandes’in penaltı golüyle yanıt verdi ve ilk yarı 1-1 sonuçlandı.

Ancak ikinci yarıda ceza sahası dışından bir gol daha atan İlkay Gündoğan, takımını 2-1’lik galibiyete taşıdı ve kupayı kazandıran isim oldu.

Manchester derbisinde ezeli rakibini 2-1 mağlup eden Manchester City, kulüp tarihinde 7. kez FA Cup’un sahibi oldu.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, 2 golle yıldızlaşan İlkay Gündoğan hakkında konuştu.

İspanyol teknik direktör, "İnanılmaz bir zihniyete sahip. Büyük maçları sanki hazırlık maçıymış gibi oynuyor. Kendisi hakkında ne düşündüğümü biliyor. Umarım bizimle kalır." ifadelerini kullandı ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan İlkay’ın takımda kalmasını istediğini belirtti.

İlkay Gündoğan ise maçın ardından, "Övülmek veya takdir edilmek için bu tür özel günlere ihtiyacım yok. Bunu biliyorum ve bu yüzden 7 yıldır bu kulüpteyim. Geleceğim için henüz bir karar vermedim. Ne olacağını göreceğiz." şeklinde konuştu.

City Üçlemenin Peşinde

Manchester City, FA Cup’u kazanmasıyla birlikte İngiltere tarihinde 23 yıldır gerçekleştirilememiş bir başarıya bir adım daha yaklaştı.

Premier League’i şampiyon olarak tamamlayan City, FA Cup’u da kazanarak sezonun ikinci kupasını müzesine götürdü.

10 Haziran’da İstanbul’da Şampiyonlar Ligi finalinde Inter ile karşılaşacak olan Manchester City, ülkemizden şampiyon olarak döndüğü takdirde tarihi bir başarı elde edecek.

Pep Guardiola’nın takımı, 1998/99 sezonunda Sir Alex Ferguson yönetimindeki Manchester United’ın ardından bir sezonda Premier League, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk takım olacak.

Pep Guardiola ve takımın yıldızı Kevin De Bruyne, maçın ardından üçleme hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

Guardiola, “Bugün, Şampiyonlar Ligi ve üçleme hakkında konuşabileceğimiz ilk gün. Bizim ve taraftarlarımız için özel bir gün.” derken Kevin De Bruyne ise hiç baskı hissetmediğini söyledi:

"Üzerimde hiç baskı hissetmiyorum. Ne olursa olsun süper bir sezon geçirdik. Umarım bu sezonu daha iyi hale getirebiliriz."