Lucas Torreira Milli Takım Kampında Galatasaray'ı Anlattı

ANA SAYFAHABERLER → Lucas Torreira Milli Takım Kampında Galatasaray'ı Anlattı

Lucas Torreira Milli Takım Kampında Galatasaray'ı Anlattı

Lucas Torreira Milli Takım Kampında Galatasaray'ı Anlattı

Galatasaray'ın sezon başından Fiorentina'dan kadrosuna kattığı Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira, milli takımının Katar 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosuna çağrıldı.

Bu sezon Galatasaray formasıyla 12 maça çıkıp 1 asist yapan ve teknik direktör Okan Buruk'un değişmelerinden olan 26 yaşındaki oyuncu, milli takım kampında ESPN'e konuştu.

"İtalya'da Kalmak İstiyordum"

Lucas Torreira, yaptığı açıklamada Galatasaray'a transfer olmadan önce planının Fiorentina'da kalmak olduğunu söyledi:

"Çok fazla belirsizlik, endişe ve gerginlik vardı. Birçok seçeneğim vardı ve Fiorentina'da geçirdiğim harika sezondan sonra İtalya'da kalmak istiyordum. Ama hepimizin bildiği gibi futbolda her şey çok çabuk değişebiliyor." 

"Fernando Muslera Etkili Oldu"

26 yaşındaki Uruguaylı orta saha, Galatasaray'a transfer sürecinde sarı kırmızılı takımın kaptanı Fernando Muslera'nın önemli bir etkisi olduğunu belirtti:

"Galatasaray'dan telefon geldiğinde bu kararı almamda benim için çok önemli olan Fernando Muslera bana yardım etti. Çünkü geleceği düşünmek, orada ne olacağını bilmek benim için oldukça önemliydi. Dünya Kupası için sürekliliğe ihtiyacım vardı. Bu yüzden Türkiye ve Galatasaray'a gitmeye karar verdim çünkü proje beni ikna etti. Benim gibi bir oyuncunun sürekli oynaması çok önemli."

"Okan Buruk Aradı"

Galatasaray'ın kendisine sunduğu projeden ve özellikle teknik direktör Okan Buruk'un kendisini bizzat aramasından da etkilendiğini belirten Lucas Torreira, "Ülke hakkında da çok az şey biliyordum. İtalya'dan tamamen farklı bir lige geldim ama bu zorluğu atlattım. Galatasaray'ın ilgisi, projesi ve teknik direktör Okan Buruk'un beni araması çok hoşuma gitti. Bunlar, kararımda bana yardımcı oldu." şeklinde konuştu.