Liverpool Orta Sahasını Yeniliyor

ANA SAYFAHABERLER → Liverpool Orta Sahasını Yeniliyor

Liverpool Orta Sahasını Yeniliyor

Liverpool Orta Sahasını Yeniliyor

Premier League’de 2022/23 sezonunu 5.sırada tamamlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanamayan Liverpool, 2023 yaz transfer döneminde kadrosunu büyük oranda yenilemek istiyor.

Bu doğrultuda transferlere ilk olarak orta saha mevkisinden başlayan Jürgen Klopp’un ekibi, geçtiğimiz sezonun dikkat çeken isimlerinden birini kadrosuna katarak ilk hamlesini yapmıştı.

Brighton’da gösterdiği performansla Arjantin milli takımına davet edilen ve Arjantin’in kazandığı 2022 Dünya Kupası’nda kilit rol oynayan Alexis Mac Allister, 42 milyon € bedelle Liverpool’a transfer olmuştu.

Dinamik Orta Saha Planı

Liverpool, 2023 yazındaki ikinci transferini de orta saha pozisyonuna yaptı. 24 yaşında olan Alexis Mac Allister ile birlikte orta sahadaki enerji ihtiyacını karşılaşayacak bir diğer genç isim, Liverpool kadrosuna dahil edildi.

Jürgen Klopp’un takımı, RB Leipzig’den 22 yaşındaki Macar ofansif orta saha Dominik Szoboszlai’yi kadrosuna kattı. Szoboszlai, Liverpool ile 2028 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Dominik Szoboszlai, 2022/23 sezonunda RB Leipzig formasıyla 46 maça çıkarken 10 gol ve 13 asist üretti. Szoboszlai, takımıyla birlikte Almanya Kupası şampiyonluğu da yaşamayı başardı.

Alexis Mac Allister ile 10 numaralı formanın sahibi belli olurken; Dominik Szoboszlai ile 8 numaralı forma da sahibini buldu.

Macar futbolcu, 8 numaralı formayı tercih etmesinin arkasındaki en büyük etkenin, Liverpool’un efsane kaptanı Steven Gerrard olduğunu söyledi:

"Steven Gerrard dövmem var. Dürüst olmak gerekirse çocukken çok fazla futbol izlemezdim ama Şampiyonlar Ligi olduğunda izlerdim ve o en büyüklerden biriydi."

Yeni Hedefler

Liverpool, iki önemli orta saha transferinin ardından takıma bir orta saha daha katmak istiyor.

Kırmızılar, bu doğrultuda geçtiğimiz sezon Premier League’den düşen Southampton’un 19 yaşındaki Belçikalı orta sahası Romeo Lavia ile ilgileniyor.

Southampton, genç oyuncusu için 58 milyon € bonservis bedeli talep ederken Liverpool’un bu miktarı karşılayıp karşılamayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.