Liverpool Devler Ligi’nin Dışında Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Liverpool Devler Ligi’nin Dışında Kaldı

Liverpool Devler Ligi’nin Dışında Kaldı

Liverpool Devler Ligi’nin Dışında Kaldı

İngiltere Premier League’de son yıllarda istikrarlı olarak şampiyonluk mücadelelerinin içinde yer alan Liverpool, bu sezon Jürgen Klopp yönetimindeki en kötü ikinci dönemini geride bırakmaya hazırlanıyor.

2015/16 sezonunda Jürgen Klopp’u takımın başına getirdikten sonra büyük bir yeniden yapılanma sürecine giren Liverpool, geride kalan sezonlarda şampiyonluk yarışında Manchester City’nin en büyük rakibi oldu.

Pep Guardiola yönetiminde Premier League’i domine eden Manchester City’nin elinden 2019/20 sezonunda şampiyonluk alan Kırmızılar, ne var ki bu sezon beklentilerin çok uzağında kaldı.

Öyle ki Liverpool, 2015/16 sezonunun ardından ilk kez ligi ilk 4 içinde bitiremedi ve UEFA Şampiyonlar Ligi bileti alamadı.

Klopp’un Geçiş Dönemi Avrupa Olmadan Geçti

Liverpool, 2014/15 sezonunda Brendan Rodgers ile Premier League’i 6. sırada bitirdikten sonra bir yeniden yapılanma sürecine girmeye karar verdi.

Bu karar doğrultusunda Borussia Dortmund’da yakaladığı başarılar ve oynattığı oyunla dünya futbolunda yeni bir dönemi açacağının sinyallerini veren Jürgen Klopp, İngiliz ekibinin başına getirildi.

Jürgen Klopp’un ilk sezonunda Liverpool’un kalesinde Mignolet; savunmasında Dejan Lovren, Mamadou Sakho, Martin Skrtel; orta sahasında Lucas Leiva, Adam Lallana, Emre Can, Joe Allen ve hücum hattında ise Jordon Ibe, Sergi Canos, Christian Benteke, Danny Ings gibi sonradan yeniden yapılanma sürecinde takımdan ayrılacak isimler yer alıyordu.

Alman teknik direktörle ilk sezonunda 8. olan Liverpool, Klopp dönemindeki en başarısız sezonunu 2015/16’da yaşamıştı. O sezon Avrupa kupalarına katılamayan Kırmızılar, bir sonraki sezon yapılan transferlerle toparlanmış ve süreç içinde giderek güçlenmişti.

2016’dan Sonra İlk Kez

Jürgen Klopp yönetiminde üst üste 6 sezonda da Premier League’i ilk 4 içerisinde bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi biletini alan Liverpool, bu sırada 1’i Premier League ve 1’i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 7 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Birçokları tarafından Pep Guardiola’yı durdurabilecek tek teknik direktör olarak gösterilen Jürgen Klopp ile Avrupa’da ve İngiltere’de başarılarla dolu eski günlerini hatırlatan Liverpool, 2022/23 sezonuna da büyük beklentilerle girdi.

Forvet hattına yaklaşık 100 milyon € bedelle transfer edilen Darwin Nunez ile birlikte Fabio Carvalho ve Cody Gakpo gibi genç isimler Kırmızılar’ın gelecek yönelik hamleleri oldular.

Buna karşın özellikle Sadio Mane’nin takımdan ayrılığı ve Roberto Firmino’nun düşen formu, orta sahadaki oyuncuların ilerleyen yaşları ve istikrarsız performanslarıyla da birleşince Liverpool için sezon beklentilerin çok uzağında geçti.

Şampiyonluk yarışından çok erken kopan Liverpool, Premier League’de bitime bir hafta kala ilk 4’ün dışında kalmayı garantiledi.

Manchester City’nin şampiyon olduğu sezonda Arsenal, Manchester United ve Newcastle United; UEFA Şampiyonlar Ligi bileti alan takımlar olurken Liverpool ise UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Liverpool’un uzun yıllar sonra Devler Ligi’nin dışında kalması ise iddialara göre yeni bir yeniden yapılanma sürecinin başlangıcı oldu.

Kırmızılar’ın yaz transfer döneminde özellikle orta sahada radikal değişimlere gitmeleri bekleniyor.