Liverpool’dan Tarihi Fark

ANA SAYFAHABERLER → Liverpool’dan Tarihi Fark

Liverpool’dan Tarihi Fark

Liverpool’dan Tarihi Fark

İngiltere Premier League’de uzun zamandır merakla beklenen Liverpool - Manchester United derbisi dün akşam Anfield’da oynandı.

Anfeld’daki maça daha formda gelen taraf Manchester United olmasına karşın Jürgen Klopp’un öğrencileri inanılmaz bir oyun ortaya koydu.

İlk yarıda taraflardan biri, diğerine net bir üstünlük kuramamasına rağmen Cody Gakpo 43.dakikada attığı golle Liverpool’un soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.

İkinci yarıda ise durum bambaşkaydı. Liverpool adeta ezeli rakibini sahadan sildi. İlk 5 dakika içinde farkı 3’e çıkartan Liverpool, maç bittiğinde 7-0 öndeydi.

7-0’lık skor, rekabetin tarihinde iki takım arasında alınan en farklı galibiyet olarak kayıtlara geçti.

Bu tarihi maçta golleri Cody Gakpo (2), Darwin Nunez (2), Mohamed Salah (2) ve Roberto Firmino kaydetti.

1908'den beri ilk kez 3 Liverpool oyuncusu, Manchester United'a karşı tek bir maçta 2'den fazla gol atmış oldu.

Ayrıca Mohmed Salah için bu gollerin anlamı çok daha farklıydı. Maça Liverpool formasıyla 127 Premier League golüyle başlayan Salah, 128 gollü Robbie Fowler’ın rekorunu kırmaya çok yakındı.

Attığı iki golle birlikte 129 Premier League golüne ulaşan Mısırlı yıldız, Liverpool tarihinin en fazla Premier League golü atan futbolcusu oldu.

Maçtan sonra Salah, "Yalan söylemeyeceğim. Rekorun bugün, Manchester United'a karşı gelmiş olması çok özeldi. Şimdi eve gideceğim, bunu ailemle kutlayacağım ve papatya çayı içeceğim." diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Liverpool, bu galibiyetle birlikte ligde puanını 42’ye çıkarttı ve 5. sıraya yükseldi. 4. sırada yer alan Tottenham’ın 45 puanı bulunuyor fakat Liverpool, Tottenham’dan 1 maç az oynadı. Kırmızılar’ın Şampiyonlar Ligi’nde gitme iddiası dünkü maçla beraber çok daha güçlü bir hale geldi.

Bir Tarafta Gurur Diğer Tarafta Utanç

Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri kamera karşısına geçti. Jürgen Klopp’un mutluluğu her halinden okunurken Ten Hag hayal kırıklığı içindeydi.

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, "En iyi performanslarımızdan biriydi. Bizim ne kadar iyi olabileceğimizi herkes biliyor. İnanılmaz derecede özel, çılgın bir skor! Tarih kitaplarına yazılacak bir sonuç." ifadelerini kullandı.

Erik ten Hag ise takımının performansından dolayı duyduğu üzüntüyü gizleyemedi:
"Yılın en kötü performansıydı. Bugün taraftarlarımıza yaşattıklarımız için kendimden utanıyorum. Bir açıklamam yok. Plana bağlı kalmadık, profesyonel değildik. Ortada takım yoktu sadece 11 kişi vardı."