Lionel Messi Ballon d’Or’u 8. Kez Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Lionel Messi Ballon d’Or’u 8. Kez Kazandı

Lionel Messi Ballon d’Or’u 8. Kez Kazandı

Lionel Messi Ballon d’Or’u 8. Kez Kazandı

France Football dergisinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ballon d’Or ödül töreni, dün akşam gerçekleşti.

Dünya futbolunun en iyi futbolcusunun ödüllendirildiği görkemli organizasyonda, birçok farklı dalda ödüller sahiplerini buldu.

Sonucu en merakla beklenen Ballon d’Or Yılın Erkek Oyuncusu ödülü de sahibine ulaştı. Buna göre an itibarıyla Inter Miami forması giyen Arjantinli süper yıldız Lionel Messi, toplamda 8. kez bu prestijli ödülü kazandı.

Lionel Messi böylece, en yakın rakibi Cristiano Ronaldo ile arasındaki farkı 3’e çıkardı. Portekizli süper yıldız, daha önce Ballon d’Or ödülünü 5 kez kazanmıştı.

Prestijli Ödüller Sahiplerini Buldu

Ballon d’Or ödül töreninde birçok süper yıldız, bireysel ödüllerle onurlandırıldı. Törenin ilk bireysel ödülü, bu sezon başında Borussia Dortmund’dan Real Madrid’e transfer olan ve burada şu ana kadar gösterdiği performansla sezona damga vuran Jude Bellingham’ın oldu.

İngiliz oyuncu, geçen sezon Borussia Dortmund ile gösterdiği 14 gol 6 asistlik performansın ardından yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy’yi kazandı.

Real Madrid’in bir diğer yıldızı Vinicius Junior ise çok özel bir ödül aldı. İnsan Yardım Ödülü olarak da adlandırılan Socrates Ödülü’nü kazanan Vinicius Junior, kurduğu “Vini Jr. Enstitüsü” ile Brezilya’da maddi desteğe ihtiyaç duyan çocuklar için yaptıklarıyla bu ödüle layık görüldü.

İki bireysel ödülün ardından yılın en iyi takımları da Ballon d’Or jürisi tarafından ödüllendirildi. Buna göre geçtiğimiz sezon hem İspanya Ligi’ni hem de Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Barcelona Femeni, kadın futbolunda geçtiğimiz yılın en iyi takımı seçildi.

Erkeklerde ise Yılın Takımı Ödülü’nü kazanan ekip, geçtiğimiz sezon olduğu gibi Manchester City oldu. 2022/23 sezonunu 3 kupayla tamamlayan ve İstanbul’da UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Pep Guardiola’nın ekibi, bu başarısının neticesinde Ballon d’Or’da da ödüllendirildi.

Yılın Kalecisi Yılın Forveti Yılın Oyuncusu

Ballon d’Or ödül töreninde, Yılın Kalecisi ve Yılın Forveti ödülü de sahiplerini buldu. Buna göre geçtiğimiz sezon Arjantin Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’nı kazanmasında büyük pay sahibi olan Aston Villa kalecisi Emiliano Martinez, Yachine Trophy’yi kazandı.

Ballon d’Or ödülünün en büyük adaylarından olan Erling Haaland ise Manchester City ile geride kalan sezonda çıktığı 53 maçta attığı 52 golle Gerd Müller Trophy’ye layık görüldü.

Gecenin zirvesi ise Ballon d’Or ödüllerinin sahiplerini bulmasıyla gerçekleşti. Kadınlarda İspanya ile Dünya Kupası ve Barcelona ile Şampiyonlar Ligi ve İspanya Ligi’ni kazanan Aitana Bonmati, 2023 Kadınlar Ballon d’Or’u kazandı. Sam Kerr ikinci sırada yer alırken, Salma Paralluelo ise üçüncü sırada seçildi.

Erkeklerde ise Lionel Messi, tarihteki 8. Ballon d’Or ödülünü Erling Haaland (2.) ve Kylian Mbappe’nin önünde kazandı. Bu ödülü daha önce 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ve 2021’de kazanan Messi, böylece koleksiyonunu geliştirdi.

Messi, 14 yıl içinde 8 kez bu ödüle layık görülerek kırılması güç bir rekora imza attı.

Ödül sonrası açıklamalar yapan Arjantinli efsanevi futbolcu, duygularını şu sözlerle anlattı:

“Kariyerim boyunca çok özel anlar yaşadım. Dünya Kupası, benim için eksik kalan tek şeydi. Arjantin'i şampiyonluğa taşıdığımız için çok gururluyum. Maradona'ya 'Mutlu yıllar' demek için daha iyi bir yer olamaz. Diego, her neredeysen bu ödül aynı zamanda senin için.”

Messi ayrıca ödül töreninde kendisinin ardında yer alan Erling Haaland ve Kylian Mbappe için de konuşarak "Kylian ve Erling, çok özel oyuncular. İkisi de çok gençler. Kylian ile birlikte oynadım ve onun ne kadar iyi olduğunu yakından gördüm. İkisi de genç yaşta önemli kupalar kazandı. Çok yakında birçok ödül kazanacaklarına eminim." dedi.