Letonya’da Son Dakika Golüyle Kazandık

ANA SAYFAHABERLER → Letonya’da Son Dakika Golüyle Kazandık

Letonya’da Son Dakika Golüyle Kazandık

Letonya’da Son Dakika Golüyle Kazandık

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 eleme grubunda üçüncü maçına dün akşam Letonya karşısında çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Aldülkerim Bardakçı’nın attığı golle 1-0 önde kapatan milli takım, ikinci yarının başında Emsis’ten gole engel olamadı ve skor dengeye geldi.

Ancak kalesinde gördüğü gole 10 dakika sonra Cengiz Ünder’in attığı golle cevap veren Türkiye, son dakikalara 2-1 önde girdi.

Letonya, 82. dakikada Emsis’in gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Ancak ev sahibi ekip, bu kırmızı karta rağmen 90+4’te Tobers’in golüyle beraberliği yakaladı.

Bitime yalnızca 2 dakika kala kalesinde gol gören milliler, santra ile birlikte atağa çıktı. Barış Alper Yılmaz’ın kestiği ortada top boşta kaldı ve İrfan Can Kahveci, 90+5. dakikada galibiyet golünü attı.

Milli takım, gruptaki üçüncü maçında 2. galibiyetini aldı ve Ermenistan’ın Galler’i yenmesiyle birlikte grupta liderlik koltuğuna oturdu.

Türkiye, bir sonraki maçını 19 Haziran Pazartesi günü Samsun’da Galler’e karşı oynayacak.

“Bu Takımla Gurur Duyulmalı”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada takımın geri dönüşünden ve gösterdiği mücadeleden gurur duyduğunu söyledi.

Alman teknik direktör, "Birçok ülke taraftarı, Türkiye gibi son dakikaya kadar mücadele eden ve yırtınan bir milli takım görmek istiyordur. Bizi kıskanıyorlardır. Taraftarımız bu takımla gurur duymalı." şeklinde konuştu.

Ayrıca Kuntz, Letonya’nın oyun planı hakkında; "Letonya'nın nasıl futbol oynayacağını biliyorduk. Uzun toplarla oynadılar. Buna çok çalışmıştık. Buna rağmen yine de pozisyon bulabiliyorlar. İşin zor tarafı." ifadelerini kullandı.

“Mutlu Değilim”

Milli takımın kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise maçın ardından yaptığı açıklamalarda gösterilen performanstan dolayı mutlu olmadığını söyledi.

Hakan Çalhanoğlu, "Mutlu değilim. Böyle maçları daha rahat kazanmalıyız. Adamlar 10 kişiyken son saniyeye kadar nefesimiz tükeniyor. Hiç rahat maç kazanamıyoruz. Böyle maçlardan ders çıkarmalıyız. Bahane bulmamalıyız." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Milli takımımız adına maçın ilk golünü atan Abdülkerim Bardakçı, kariyerinde çıktığı ilk milli maçta gol sevinci yaşamayı başardı.

Ayrıca 28 yaşındaki stoper, ilk yarıda kalemize gelen bir topu çizgiden çıkararak savunma görevlerini de yerine getirdi.

Öte yandan oyuna sonradan dahil olan Barış Alper Yılmaz, hücum bölgesine getirdiği hareketlilik ve son golde kestiği orta ile dikkat çekti.